To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Cry Cry Cry

Wolf Parade


 

Στις αρχές της δεκαετίας, το 2010 και λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου "Expo '86", στο Υπόγειο λάμβαναν χώρα καθημερινά μεγαλοπρεπείς... Παρελάσεις Λύκων, ακούγαμε εμμονικά τους Καναδούς Wolf Parade, λιώναμε τόσο το ολόφρεσκο "Expo", όσο και τα εξίσου, αν όχι περισσότερο, μεγαλειώδη "Αt Mount Zoomer" (2008) και "Apologies To Queen Mary" (2005). Οι μελωδίες και οι στίχοι των μεγαλοφυών Spencer Krug και Dan Boeckner μας είχαν τυλίξει σαν ζεστές βαριές κουβέρτες, ώσπου στην καρδιά εκείνου του Χειμώνα, το Νοέμβριο του 2010, οι αγαπημένοι μας Λύκοι ανακοίνωσαν πως διαλύονται... Και αποφάσισαν κάτι τέτοιο, πάνω στο καλύτερο, τόσο για μας, που είχαμε βρει την "μπάντα της ζωής μας", όσο και για τους ίδιους, οι οποίοι με την κυκλοφορία του "Expo" είχαν κάνει το όνομά τους περισσότερο γνωστό και αναγνωρίσιμο από ποτέ. Αυτό μάλιστα (το όνομά τους) είχε διασχίσει σχεδόν πετώντας τον Ωκεανό, οι Wolf Parade δεν απολάμβαναν πια μόνο το μεγάλο respect των συμπατριωτών τους Καναδών, και των 'από κάτω' τους Αμερικανών, αλλά και των Ευρωπαίων, οι οποίοι -ελέω και Arcade Fire και με τις ευλογίες του Pitchfork- είχαν ανοίξει τις αγκαλιές τους στον Καναδά και στο "έντεχνο" indie που ερχόταν από εκεί με φόρα... Ύστερα τα δύο αγόρια αφοσιώθηκαν σε κάποια από τα side projects που 'έτρεχαν' από τα 00's κιόλας, ο Krug στους Moonface (στην ουσία solo project, εξέλιξη των Sunset Rubdown) και ο Boeckner στους Handsome Furs αλλά και στους Divine Fits, τους οποίους έφτιαξε μαζί με τον Britt Daniel των Spoon.

Ώσπου φτάσαμε στο 2016 και οι Wolf Parade ανακοίνωσαν επανένωση, η οποια συνοδεύτηκε και από ένα EP ("4") και με ένα μικρό -για τα δεδομένα τους- tour. Και ερχόμενοι στο 2017, έχουμε το 4ο full LP της μπάντας, το "Cry Cry Cry". Όλα μοιάζουν να είναι όπως τότε, το Χειμώνα του 2010, και αυτό είναι και καλό και κακό: Ο δίσκος έχει μια γλυκειά παλιομοδίτικη μελαγχολία, ο Krug και ο Boeckner δεν έχουν χάσει στάλα της υπερηχητικής χημείας τους, εκείνης που τους οδήγησε σε τρεις απανωτές δισκάρες, ο ήχους τους μοιάζει ανέγγιχτος απ'όσα μεσολάβησαν αυτά τα εφτά χρόνια, τόσο στους ίδιους, όσο και στη μουσική γενικότερα. Υπάρχει γενικά ένα "σαν να μην πέρασε μια μέρα" feeling, το οποίο κρατάει ζεστές τις...κουβέρτες που ανάφερα πριν και δημιουργεί ένα τρυφερό αίσθημα θαλπωρής και νοσταλγίας. Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως έχουν περάσει αρκετές χιλιάδες μέρες από το 2010 και στο χρόνο που έχει μεσολαβήσει έχουν συμβεί πολλά και διάφορα στα μουσικά δρώμενα του πλανήτη, τα οποία οι Wolf Parade επιδεικτικά αγνόησαν, με αποτέλεσμα το "Cry Cry Cry" να ακούγεται κάπως out of date και τύπου μπαγιάτικο. 

Βρίσκεις όμως στο tracklist κάποια αληθινά Wolf Parade διαμάντια: το opening "Lazarus Online" είναι συγκλονιστικό. Το "Incantation" είναι εξαίσιο. Το "Baby Blue" είναι ο τίτλος του δίσκου, είναι δηλαδή αυτό που λέγαμε μεταξύ μας εδώ στο Υπόγειο για πολλά κομμάτια των Καναδών πίσω στα early tens: Κλάμα... Το "Weaponized" είναι ένα εθιστικό και μεγαλειώδες δείγμα προηγμένης τραγουδοποιίας. Κάπου εκεί τα διαμάντια όμως τελειώνουν και μετά έχουμε αρκετά καλούτσικα τραγούδια και κάνα δυο, η αλήθεια είναι, βαρετά και τύπου fillers. Είμαστε ok όμως γενικά, το "Cry Cry Cry" επιβιώνει στη μουσική συνείδησή μας ως μια τίμια επιστροφή, που αν μη τι άλλο είχε κάτι όμορφο και σημαντικό να δώσει. Οι Λύκοι τραγουδούν ακόμα και δεν είναι διόλου ξεδοντιασμένοι... :)  


Βαθμολογία: 3/5
Release Date: 6/10/2017

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ohms
Trees Speak
(23/11/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
It's Only Us
Monophonics
(27/05/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Florist
Ilithios
(09/01/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ