To ypogeio.gr

Μαζέψτε Σύννεφα Να Πέσουμε

Τρομονόμος Στη Μουσική

 

Εντάξει. Τους ξέρουμε. Πια καλά. Όλους.

Η νοοτροπία του φόβου, της φίμωσης, η κυβέρνηση της βαθιάς καταστολής, της εγκατάλειψης, της έλλειψης αισθητικής, των αρίστων.

Η εξουσία η βάρβαρη, η αμείλικτη, των λίγων, για τους λίγους. 

Τα αρπακτικά που όσο τους δίνουμε (μας παίρνουν βίαια), άλλο τόσο μας ζητάνε. Οι άριστοι άνευ ορίων.

Αστυνόμευση στους δρόμους, στα σπίτια, αστυνομία σκέψης, πρόστιμο και ξύλο, ξύλο και άλλο ξύλο, ακόμα ένα πρόστιμο.

Κάθε μέρα ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού. Και άλλο κάτω, πιο κάτω.

Αρκεί να σκοτώσουμε όσους ασκόπως τριγυρνάνε και ρεμβάζουν.

Τώρα μπήκε ξανά στο στόχαστρο η μουσική, μιας και η μουσική η δική μας αφορά ανθρώπους που έτσι και αλλιώς δεν βλέπουν ΣΚΑΙ. Οπότε κάπως έπρεπε να μας πιάσουν και εμάς.

 

 

Απαγόρευση δημοσιοποίησης υλικού στο διαδίκτυο που «εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα», ενώ ταυτόχρονα συνοδεύεται από ποινές φυλάκισης για τους δημιουργούς, περιλαμβάνει σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 11 Φεβρουαρίου με τον Σύλλογο να κάνει λόγο «για λογοκρισία και εφαρμογή του "τρομονόμου" στην Τέχνη μας!».

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Καμία σκέψη για λογοκρισία και εφαρμογή του «τρομονόμου» στην Τέχνη μας!

Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή – ψηφίζεται στις 11/02 – , νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα. («ν/σ Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα»)

Στο νομοσχέδιο αυτό (άρθρο 8) εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».
Η πραγματικότητα για την εφαρμογή του τρομονόμου και στην τέχνη δεν παίρνει παρερμηνείες.Στην Ισπανία με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης. Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και «ωραιοποίηση της τρομοκρατίας»!!

Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους!!

Ο τρομονόμος υιοθετήθηκε στη χώρα μας και μέσα στον νέο ποινικό κώδικα (που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί η ΝΔ) και δίνει ποινές φυλάκισης από 3 σε 5 χρόνια για «δημόσια απειλή» μέσω διαδικτύου.

Την ίδια στιγμή ο τρομονόμος αναφέρει γενικόλογα «αδικήματα γενικής διακινδύνευσης», «κατά της κοινής ειρήνης». Αποδεικνύεται πως το γενικότερο κυβερνητικό έργο έντασης τους αυταρχισμού και της καταστολής τους αφορά όλους, το ίδιο το ίδιο το λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, το καλλιτεχνικό έργο, τους ίδιους τους καλλιτέχνες!

Με βάση το «νομοσχέδιο Λιβάνιου», πρώην «Πέτσα», το υλικό που αναρτάται στο διαδίκτυο, όχι απλά θα λογοκρίνεται, θα «κατεβαίνει», αλλά ο δημιουργός του, ο χρήστης θα διώκεται ποινικά.

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο άρθρο 8 του ”νομοσχέδιου Λιβάνιου”, πρώην «Πέτσα»!»

 

Ήδη για το ζήτημα κινητοποιούνται σωματεία και άτομα στο χώρο, όπως το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) το οποίο καλεί σε Πανκαλλιτεχνική συγκέντρωση την Πέμπτη 11/2, στις 12.00, στα Προπύλαια.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Η Mechanimal Μηχανή
Μιλάει Eλληνικά: Νέο track
Κοιτάζω τις Σκιές στους Τοίχους
(04/03/2021)
ypogeio.gr
Video Clip για το
WHAT’CHA GONNA DO?
από τους New Zero God
(04/03/2021)
ypogeio.gr
Νέο Κομμάτι Από
Τον Γιαν Βαν, Ακούστε
Το Furtuna
(03/03/2021)
ypogeio.gr
G_d’s Pee AT STATE’S END!
Νέο Άλμπουμ από τους
GY!BE
(03/03/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ