To ypogeio.gr

Νέος Δίσκος από

ANOHNI and The Johnsons.

Μια σημαντική επιστροφή!

 

Η ANOHNI ανακοινώνει το “My Back Was A Bridge For You To Cross”, το νέο άλμπουμ από τους ANOHNI and the Johnsons που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουλίου από την Rough Trade και την Secretly Canadian, ενώ παρουσιάζει το πρώτο single “It Must Change” που συνοδεύεται από video clip. 

H Anohni που πλέον ζει στη Νέα Υόρκη, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία του νέου άλμπουμ, του πρώτου μετά την κυκλοφορία του HOPELESSNESS, ως τόσο επίπονη, αλλά ταυτόχρονα εμπνευσμένη, ευχάριστη και οικεία, και ως μια ανανεωμένη απάντησής της στον κόσμο, όπως εκείνη τον βλέπει. «Σκεφτόμουν πολύ το “What’s Going On” του Marvin Gaye. Αποτέλεσε μια σημαντική βάση στο μυαλό μου» λέει η AΝΟΗΝΙ για το έκτο της άλμπουμ. «Μερικά από αυτά τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν πριν και παραπάνω από 50 χρόνια εκφράζουν παγκόσμιες και περιβαλλοντικές ανησυχίες που ανταποκρίνονται απόλυτα στο σήμερα.»

Το 2022 η ANOHNI άρχισε να συνεργάζεται με τον διάσημο soul παραγωγό Jimmy Hogarth (Amy Winehouse, Duffy, Tina Turner). Αυτή η διαδικασία ήταν κάτι εντελώς καινούργιο για την Anohni, αφού στο παρελθόν είχε ασχοληθεί η ίδια με την δημιουργία και την παραγωγή των δίσκων των Johnsons. Η ANOHNI και ο Hogarth, αφού γέμισαν τετράδια γεμάτα ιδέες, δημιούργησαν μια σειρά από demos με τον Hogarth να παίζει κιθάρα και την ANOHNI στο πιάνο. Στη συνέχεια, ο Hogarth συγκέντρωσε ένα συγκρότημα στούντιο - συμπεριλαμβανομένων των Leo Abrahams, Chris Vatalaro, Sam Dixon και του ενορχηστρωτή Rob Moose - για να ηχογραφήσει το άλμπουμ. Η διαισθητική κιθάρα του Hogarth οδηγεί τον ακροατή σε δέκα τραγούδια που αγγίζουν στοιχεία της αμερικανικής soul, της βρετανικής folk και της πειραματικής μουσικής. Υπάρχει τρυφερότητα και οργανική αγριότητα, μελωδία και παραφωνία.

Το άλμπουμ εκφράζει μια κοσμοθεωρία γύρω από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Μέσα από έναν προσωπικό φακό, η ANOHNI αντιμετωπίζει την απώλεια αγαπημένων προσώπων, την ανισότητα, την αποξένωση, την αποδοχή, τη σκληρότητα, την οικοκτονία, την καταστροφή που προκαλείται από τις θρησκείες (Ιουδαισμό, Χριστιανισμό και Ισλαμισμό), τον μελλοντικό φεμινισμό και την πιθανότητα να αλλάξουμε ακόμα τον τρόπο σκέψης μας, τις πνευματικές μας ιδέες, την κοινωνικές μας δομές και τις σχέσεις μας με την υπόλοιπη φύση.

Στο "It Must Change", η ANOHNI περιγράφει τα συστήματα σε κατάρρευση με μια νότα συμπόνιας για την ανθρωπότητα: "The truth is I always thought you were beautiful in your own way // That’s why this is so sad." Η φωνή της ANOHNI είναι αισθησιακή και απαλή. “We’re not getting out of here // No one’s getting out of here // This is our world,” μουρμουρίζει. Και συνεχίζει, “You know how they always said that light was the opposite of darkness? // It’s just fire in darkness, creating life // So those opposites, they don’t exist // It’s just an idea that someone told you.”

Το βίντεο, με πρωταγωνίστρια τη Βρετανίδα ακτιβίστρια κοινωνικής δικαιοσύνης Munroe Bergdorf, σκηνοθετήθηκε από τους Iain Forsyth και Jane Pollard.

«Η Munroe Bergdorf έχει προσφέρει τόσα πολλά στη βρετανική κοινωνία. Πάντα με εντυπωσιάζει με την ευδιάκριτη χάρη της. Η αξιοπρέπεια και το ηθικό θάρρος της Munroe είναι ένα φως που δείχνει το δρόμο» – ANOHNI

Η ANOHNI εξηγεί, «Πολλές από τις ηχογραφήσεις σε αυτόν τον δίσκο - όπως το "It Must Change" και το "Can't" - αποτυπώνουν την πρώτη και μοναδική φορά που τραγούδησα αυτά τα τραγούδια. Υπάρχει μια μαγεία όταν ξαφνικά τοποθετείς στη μελωδία λέξεις που σκεφτόσουν εδώ και πολύ καιρό. Είναι το ξύπνημα του νευρικού συστήματος. Δεν είναι προσωπικό και όμως είναι τόσο προσωπικό. Τα πράγματα συνδέονται και ζωντανεύουν».

Στο εξώφυλλο του «My Back Was a Bridge For You To Cross» υπάρχει ένα πορτρέτο της θρυλικής ακτιβίστριας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Marsha P. Johnson, τραβηγμένο από τον Alvin Baltrop τη δεκαετία του 1970. Η ANOHNI ήθελε πάντοτε να βρει ένα τρόπο να εντάξει την Johnson στη δουλειά της και τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Η προσέγγιση της ANOHNI από τον τελευταίο της δίσκο έχει αλλάξει, μεταβαίνοντας από έναν άνθρωπο που έχει επιφορτιστεί με την αμφισβήτηση της παγκόσμιας άρνησης σε μια καλλιτέχνιδα που επιδιώκει να υποστηρίξει τους άλλους από την πρώτη γραμμή. «Θέλω ο δίσκος να είναι χρήσιμος. Με το HOPELESSNESS έμαθα ότι μπορώ να παρέχω ένα soundtrack που θα μπορούσε να ενισχύσει τους ανθρώπους στη δουλειά τους, στον ακτιβισμό τους, στο όνειρο και στη λήψη αποφάσεων. Μπορώ να τραγουδήσω για μια συνειδητοποίηση που κάνει τους άλλους να αισθάνονται λιγότερο μόνοι, για ανθρώπους για τους οποίους η ειλικρινής έκφραση αυτών των τρομακτικών καιρών δεν αποτελεί πηγή δυσφορίας αλλά αιτία ταύτισης και ανακούφισης».

 

 

 
 

Lyrics
THE WAY YOU TALK TO ME 
THE THINGS YOU DO TO ME 
THE WAY YOU LEAVE ME 
THE SEEDS YOU GIVE TO ME 
THE DEATH INSIDE OF YOU 
THAT YOU PASS INTO ME 

THE TRUTH IS THAT I ALWAYS THOUGHT 
YOU WERE BEAUTIFUL 
IN YOUR OWN WAY 
THAT'S WHY THIS IS SO SAD 

YOU KNOW HOW THEY ALWAYS SAID 
THAT LIGHT WAS THE OPPOSITE OF DARKNESS? 
IT'S JUST FIRE IN DARKNESS 
CREATING LIFE 
SO THOSE OPPOSITES, THEY DON'T EXIST 
IT'S JUST AN IDEA THAT SOMEONE TOLD YOU 

THAT CITY IN YOUR HEAD 
COLLAPSING WALLS AND LEAD 
THE FIRE IS CLEANING 
THE OIL FROM THE STONES 
YOUR GOD IS FAILING YOU 
GIVING YOU HELL 

THE TRUTH IS THAT OUR LOVE 
WILL RICOCHET THROUGH ETERNITY 
THAT'S WHY THIS IS SO SAD 

AND WE'RE NOT GETTING OUT OF' HERE 
NO ONE'S GETTING OUT OF HERE 
THIS IS OUR WORLD 
IT'S JUST GOING TO BE A LONELY PLACE FOR US 
THIS WAS THE PLACE

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Lost Changes: Το τελευταίο
'χτύπημα' της Beth Gibbons
πριν την κυκλοφορία του δίσκου της
(16/05/2024)
ypogeio.gr
Ένα ακόμα Τέλος
για τους Blur
(23/04/2024)
ypogeio.gr
Νέοι Fontaines!
Starbuster, από το επερχόμενο
νέο LP 'ROMANCE'
(17/04/2024)
ypogeio.gr
One-Off Single
από τον Green Was Greener:
Midnight Hour
(16/05/2024)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ