Οι OP3 μας δίνουν και

δεύτερο δείγμα από το

νέο αλμπουμ τους: Moria


Για το εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο project των OP3 (Omega Project 3), στο οποίο ηγείται ο μουσικός Δημήτρης Μητρόπαπας, σας έχουμε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές εδώ στο Υπόγειο. Τελευταία, όταν ο Δημήτρης μας είχε δώσει ένα track-by-track analysis στο πρόσφατο EP του σχήματος "Lumina" (check here).

Στις αρχές του 2019, οι OP3 θα μας δώσουν το δεύτερο LP τους, "SmyrnΑe". Κοντά στο ήδη γνωστό μας και συγκλονιστικό "Kathodos", σήμερα έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα track από την επικείμενη κυκλοφορία. Πρόκειται για το "Moria", το  οποίο μας παρουσιάζεται μέσα από ένα live session στο Θέατρο "Μέγας Αλέξανδρος" του Άργους. Ο τίτλος παραπέμπει στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου και είναι μία μελαγχολική και συγκινητική σύνθεση αφιερωμένη στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται εκεί. 

"Σημαντική έμπνευση στη δημιουργία του κομματιού αυτού, είχε η δραματική κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων στη Λέσβο. Είναι η δική μας φωνή, ενάντια στην ανθρώπινη εξαθλίωση και τις εφιαλτικές συνθήκες που επικρατούν εκεί."

 


Όλος όμως ο νέος δίσκος του Δημήτρη και της παρέας του στρέφει το βλέμμα του σε θέματα κοινωνικά και ανθρώπινα και θα προσπαθήσει με τις μουσικές του να μας ευαισθητοποιήσει και να μας ξυπνήσει:

"Το 'SmyrnAe', ως θεματικό άλμπουμ, δανείζεται τον τόπο και τον χρόνο της καταστροφής της Σμύρνης,  χωρίς να χρησιμοποιεί πραγματικά στοιχεία ή γεγονότα ιστορικά. Προσπαθεί να τονίσει τη διαχρονικότητα του ξεριζωμού, του διωγμού και της προσφυγιάς ως παγκόσμιο φαινόμενο." 


* Δες το teaser του "SmyrnAe" εδώ.
** Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στο Six D.O.G.S στις 29 Μαρτίου 2019 w/ Emi Path.

 

Moria
Recorded live @ 'Megas Alexandros' venue in Argos, Greece.
Mixed & Mastered by Alex Lykostratis @
Vooodoo project studios.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Video Premiere:
(It's Been) So Very Long
The BitterSweet
(21/03/2019)
ypogeio.gr
Η Επιστροφή
Του Vassilikos
Άκου Το Single
(18/03/2019)
ypogeio.gr
Ακύρωση συναυλίας των
Rotting Christ στην Πάτρα
λόγω... βλάβης.
(13/03/2019)
ypogeio.gr
Νέο Τραγούδι + Δίσκος
από τους These New Puritans:
Where The Trees Are On Fire
(24/03/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ