To ypogeio.gr

Oι The War On Drugs

Eπιστρέφουν Mε Tο Nέο

Koμμάτι “Holding On”

Οι The War On Drugs δημοσίευσαν το νέο τους κομμάτι "Holding On". Προηγήθηκε πριν ένα περίπου μήνα το "Thinking of a Place" ως πρώτη γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ της μπάντας, “A Deeper Understanding”. Στηριζόμενο στο slide guitaring και σε μια ζωηρή synth γραμμή, το κομμάτι αυτό βλέπει τη συνεχόμενη ανησυχία ως μία κατάσταση Zen. Επιτέλους οι σκέψεις του Adam Granduciel μεταφράστηκαν σαν μια πραγματική συνταγή για Xanax. Αν το γοητευτικό βούισμα των μοτοσυκλετιστών των προηγούμενων δίσκων των War On Drugs έδωσε στον Adam Granduciel μια διέξοδο για να ξεφύγει από τα προβλήματά του, το “Holding On” είναι αυτό που τον έκανε να σταματήσει λίγο και να ερευνήσει τα συναισθηματικά συντρίμμια του. Το αποτέλεσμα είναι το πιο λαμπερό, περίπλοκα λεπτομερές και όμορφα καταγεγραμμένο μέχρι σήμερα.

Στην ουσία οι War On Drugs κάνουν αυτό που έκαναν πάντοτε. Εξελίσσονται σαν μπάντα από άλμπουμ σε άλμπουμ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο που εξελίσσονταν και τα περισσότερα κομμάτια τους. Ξεκινούν σε μία ευθεία και πολύ σταδιακά ανθίζουν σε κάτι θαυμάσιο και βαθύ. Στο μεταξύ συνεχίζουν στο δρόμο της γεφύρωσης των πολικά αντίθετων στελεχών της ‘80s rock, δηλαδή της τρεμάμενης ομίχλης των Spacemen 3 και των κραυγαλέων αμερικανικών ύμνων που χρησιμοποιούνταν για να πουλήσουν pick-up φορτηγά. Όπως πάντα, οι τοτεμικές μορφές του Dylan και του Springsteen ρίχνουν μια μακρά σκιά πάνω από τους War On Drugs αν και ο Granduciel αποτελεί αυτό το είδος του κλασικού ροκ μάγιστρου που βγάζει τα grooves των πιο κανονικών άλμπουμ αυτών των καλλιτεχνών και βρίσκει την έμπνευση στη λιγότερο λαϊκή τους δισκογραφία.
Δεν υπονοούν απλώς επιρροές Bruce Springsteen, αλλά τις καλούν ξεκάθαρα - δανείζοντας το glockenspiel από το Born to Run και τα synths του Born In The USA. Το κομμάτι αυτό τελειώνει με μια φθίνουσα μελωδία και ένα φωνητικό μοτίβο τονικά μετατοπισμένο, και είναι ίσως η πρώτη στιγμή που σε ένα τραγούδι οι War on Drugs θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως "φαντασιώδεις".
 
Αλλά μη φοβού! Ακούγεται ακόμα το παρελθόν της μπάντας. Απλώς αισθανόμαστε ότι προχωρούν κιόλας.
Εν ολίγοις, είναι οι τέλειες πινελιές που μεταφράζουν αποτελεσματικά τον προσωπικό πόνο του Granduciel σε μία κοινοτική κάθαρση και μαρτυρούν το "Holding On" ως ένα άψογα συναρμολογημένο πορτρέτο ενός άνδρα που καταρρέει

 


 

 

 

 

 

 

 

 
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Εδώ νέα κομματάρα Cave
να γουστάρεις -
Wild God
(06/03/2024)
ypogeio.gr
Floating On A Moment:
Single No1 από τον solo
δίσκο της Beth Gibbons
(10/02/2024)
ypogeio.gr
H Beth Gibbons ανεπίσημα
ανακοινώνει τον πρώτο
solo δίσκο της
(02/02/2024)
ypogeio.gr
Η Επιστροφή του
Παύλου Παυλίδη:
New Track - 'Δεν Ξέρω'
(05/03/2024)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ