To ypogeio.gr

Against Modern Football

Οι Σύντροφοι που

Έφυγαν Νωρίς

 

Ήθελε να μιλήσει για το τελευταίο τους ραντεβού στο Φάληρο, το τελευταίο τους ραντεβού στον ηλεκτρικό. 

Ήθελε να μιλήσει για την επόμενη μέρα στην τάξη, την τέλεια οργανωμένη καζούρα και τις λογομαχίες μεταξύ πραγματικών φίλων που ποτέ δεν καταλήγουν σε καυγά.

Ήθελε να μιλήσει για τους εφήμερους ήρωες και τις εφήμερες χαρές. Για αυτά τα ενενήντα λεπτά που οι φωτοβολίδες από το πέταλο φωτίζουν κάποια σκοτάδια ζωής. Ενενήντα λεπτά που κατά τη διάρκειά τους οι αντίπαλες φανέλες φαντάζουν κουρελιασμένα σύμβολα ενός αντίπαλου στρατού. Μόνο για ενενήντα λεπτά. Πάντα κατά της βίας.

Ήθελε να μιλήσει για τη φορά που έπρεπε να επιλέξει μεταξύ του «Ριζοσπάστη» και του «Φως των Σπορ». Για το ποια εφημερίδα θα θυσίαζε για να κάτσει στα παγωμένα τσιμέντα της Θύρας. Κρύος Φλεβάρης, κόκκινο παντού… κόκκινο που θα λέκιαζε τελικά και κάποιες ψυχές.

Ήθελε να μιλήσει για το φιλί που δεν έδωσε στη μάνα του φεύγοντας. Θα αρκούσε μια αγκαλιά, μια γρήγορη αγκαλιά. Είχε γίνει άντρας όμως…

Ήθελε να μιλήσει για το πακέτο Camel «μαλακό» που έβαλε με τρόπο στην πίσω τσέπη. “Μαρία” έγραφε επάνω το πακέτο, εκεί στη γωνιά της πυραμίδας. Ήταν η Κλεοπάτρα του άλλωστε… χάθηκε στην έρημο μαζί του. 

Ήθελε να μιλήσει για τον πιστό του φίλο, οπαδό της αντίπαλης ομάδας που -γεμάτος μόνο με σεβασμό- τον είχε ακολούθησε στον πυρήνα των «αλλόθρησκων». Συνήθιζαν να πειράζουν ο ένας τον άλλον, να πιάνονται, και καλά, στα χέρια και μετά να αγκαλιάζονται. «Παλιόγαυρε», «Χανουμάκι»! Δεν μπόρεσε να πιάσει το χέρι του, έψαχνε το χέρι του… δεν πρόλαβε να πιάσει το χέρι του. 

Ήθελε να μιλήσει και να πει ευχαριστώ στον άνθρωπο που τον μετέφερε στο Τζάνειο. Προσπάθησε να το ψελλίσει… «ατυχές γεγονός» χαρακτηρίστηκε από την τότε κυβέρνηση. «Μέρος της αποφράδας μέρας» χαρακτηρίζεται σήμερα. 
Θα ήθελε να μιλήσει για τους «συντρόφους» που φύγανε νωρίς και χωρίς δικαίωση…

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Σκέψεις και Εντυπώσεις
από το 'ZARI'
της Μαρίνας Σάττι
(11/03/2024)
ypogeio.gr
Ladies In Waiting -
Ένα σημείωμα με αφορμή
το ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Τσουκαλά
(29/02/2024)
ypogeio.gr
Μια Βαθιά Υπόκλιση
στον Βασιλιά
του Νίκου Γραμματικού
(12/11/2022)
ypogeio.gr
Ιστορίες Για Διασκευές
Υπάρχει Ζωή Μετά
Την Ανακύκλωση;
(20/09/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ