To ypogeio.gr

Ελεύθεροι Πολιορκημένοι


Βγήκα τώρα λίγο στην αυλή και έκανα ένα iqos. Κοιτάζα τον δρόμο και σκέφτηκα πως δεν μπορώ να πάω να τον περπατήσω, δεν μου επιτρέπεται να βγω έξω από την αυλή μου και να περπατήσω στο δρόμο. Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως γράφω αυτό που γράφω. 

Κοίταξα τον συννεφιασμένο ουρανό και μου ήρθε να μιλήσω στο Θεό, αλλά μετά σκέφτηκα πως δεν είναι δίκαιο να τον θυμάμαι όποτε με συμφέρει. Αν υπάρχει, ούτως ή άλλως θα ξέρει.

Λίγο αφότου ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας, μίλησα σε βιντεοκλήση με τους γονείς μου. Πρώτη φορά το κάναμε αυτό, μου φάνηκε κάπως κωμικό μαζί και τραγικό να τους βλέπω μέσα από το κινητό μου. Είναι μαντρωμένοι στο σπίτι τους 10 μέρες τώρα, καλά κάνουν, τους τα έχουμε πρήξει εγώ κι ο αδερφός μου, αλλά κι αυτοί είναι "συνεπείς δικαιώς φοβισμένοι ευπαθείς λόγω ηλικίας οικιωθελώς εγκλεισμένοι". Οι γονείς μου είναι της περίφημης γενιάς του Πολυτεχνείου, το έζησαν αυτό ενεργά, νομίζω πως μου έχουν πει ότι σε εκείνη τη φάση πρωτογνωρίστηκαν. Είπα στον πατέρα μου στη βιντεοκλήση "σου θυμίζει κάτι αυτό; έλα, οκ, μπορείς όμως να ακούς Θεοδωράκη". Γελάσαμε.

Όσο κι αν θυμίζει η φάση που ζούμε τη χούντα, δεν είναι χούντα. Κι όσο κι αν κάποιοι θυμώνουν και ορθώνουν επαναστατικό ανάστημα, αν το σκεφτούμε ψύχραιμα, όχι δεν είναι χούντα, ούτε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας κλπ. Μοιάζει πάρα πολύ, αλλά δεν είναι. Είναι μια αναγκαστική και στην παρούσα αναπόφευκτη φυλακή, που όμως ελπίζουμε να μας σώσει από την τραγωδία. Ήδη έχουμε χάσει 17 ανθρώπους κι ο αριθμός δυστυχώς σίγουρα θα αυξηθεί. Όσο είμαστε φυλακισμένοι, υπάρχει ελπίδα αυτός ο αριθμός να μην εκτοξευτεί στα νούμερα της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Κίνας. Ναι, το σύστημα Υγείας της χώρας ήταν παρατημένο στο έλεος του Θεού (νάτος πάλι!), ναι ο Άδωνις έκλεινε νοσοκομεία, ναι δεν έγιναν προσλήψεις αλλά τουναντίον λήξεις συμβάσεων, ναι το χρήμα όλο πήγαινε ποιος ξέρει πού πήγαινε, αλλά ΤΩΡΑ πρέπει να σώσουμε τους ανθρώπους. Πρέπει να σωθούμε και να σώσουμε. ΜΕΤΑ πρέπει να πιέσουμε, να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε, να μην συμβιβαστούμε. 

Γι'αυτό το "μετά" έχουν ήδη γραφτεί και ειπωθεί πολλά. Με τρομάζει τόσο πολύ που αναβάλλω τις σκέψεις μου για όταν έρθει ώρα (αλλά μετά σκέφτομαι μήπως τώρα είναι η ώρα και μετά είναι αργά;). Και το "τώρα" με τρομάζει πάρα πολύ, αλλά κάθομαι όλη μέρα σπίτι κι ελπίζω με αυτό το τεράστιο οδυνηρό τίποτα που κάνω να σώσω ό,τι μπορεί να σωθεί.

Πάω να πλύνω τα χέρια μου και να βάλω αντισηπτικό. Έτσι από συνήθειο. Δεν έχω αγγίξει και τίποτα την τελευταία μία ώρα πέρα απ'το ίδιο μου το σπίτι. Α, ναι, βγήκα στην αυλή. Τελικά ίσως χρειαστεί να κάνω και μπάνιο με betadine.


[σας αφήνω με ένα άρτι αφιχθέν video/ταινιάκι μικρού μήκους του μουσικού Βασίλή Ράλλη και της Εύας Καρούση, "Με Λένε Άνθρωπο". Το βρήκα ενδιαφέρον. Δεν παραθέτω την περιγραφή που το συνοδεύει στο YouTube, καθώς θεώρησα πως χωρίς τα λόγια αφήνει περισσότερο ελεύθερο πεδίο για σκέψη και φαντασία]  

 

 

Πρωταγωνιστούν: Bασίλης Ράλλης
Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Βασίλης Ράλλης, Εύα Καρούση
Σενάριο: Βασίλης Ράλλης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Εύα Καρούση
Μιξάζ,μουσική επιμέλεια,ηχητικά εφφέ: Βασίλης Ράλλης
 

Ακούστηκαν τα τραγούδια:
Vivaldi - Spring
Στέρεο Νόβα - Βίντεο Κλαμπ
Astrix - Sahara
DJ shadow Organ Donor
The Big Push - Guns of Brixton (The Clash cover)
Bella Ciao
Antonio Sanchez - Doors and Distance 
 

Αποσπάσματα:
The Simpsons - Homer lie detector
Pink Panther And The Shower Battle
Κill Bill
The Mask
Βρεττός Βόρης[ποιητής]
Counter Strike 1.6 Terrorist win
Fight Club

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Α, ρε Tom...
What The Fuck?
(11/07/2020)
ypogeio.gr
You'll Never Walk Alone...
(27/06/2020)
ypogeio.gr
ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ #01:
THE PIXIES
(24/02/2016)
ypogeio.gr
Σκέφτομαι Και Γράφω:
Πώς Πέρασες Το Καλοκαίρι; (Summer's Almost Gone)
(26/08/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ