To ypogeio.gr

Καραντινάτος

[Lockdown II, Week 1, 8 Songs]


«Ιστορική» η χθεσινή κίνηση στους δρόμους της Αθήνας - Πάνω από 70.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια [Reader, 7/11/2020].


Από το Σάββατο που μας πέρασε θυμηθήκαμε πάλι τις... ένδοξες καραντινάτες στιγμές του παρελθόντος. Στιγμές που όλοι μας θα θέλαμε να σβήσουμε, αλλά δυστυχώς επέστρεψαν. Θα κάτσουμε πάλι σπίτι λοιπόν, όπως έλεγε και το άσμα του Λουκιανού Κηλαηδόνη, για 20+ μέρες ακόμα (και μπορεί -σύμφωνα με όσα ακούγονται- και παραπάνω)... Το κακό είναι  ότι  δεν πρόλαβα να πάρω από το βιβλιοπωλείο ένα τετράδιο να γράψω κι εγώ σαν καλό παιδί το ημερολόγιό μου, οπότε θα με ανεχτείτε εδώ πέρα όσο κρατήσει η καραντίνα (ή μήπως οι καραντίνες;). Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε, για σήμερα 7 τραγούδια για τις πρώτες 7 μέρες του Lockdown II. 


 


4/11. Το Διάταγμα - Γιώργος Ζαμπέτας (1980) 

Το διάγγελμα-διάταγμα το έβγαλαν "ο Μήτσος και ο Τάκης" (Μητσοτάκης) και αφορούσε, όπως εκ των προτέρων γνωρίζαμε, στο δεύτερο lockdown... 

Το τραγούδι είχε γραφτεί για τον πάτερ Μητσοτάκη, Κωνσταντίνο, που πίσω στα late 70's είχε εισηγηθεί στο κυβερνών κόμμα του (Ν.Δ. βεβαίως-βεβαίως) νόμο τα νυχτερινά μαγαζιά να κλείνουν στις 2. Φήμες λένε πως ο μαθουσάλας πολιτικός που πέθανε το 2017 σε ηλικία 98 ετών, επισκεπτόταν το κέντρο διασκέδασης "Φαντασία", στο οποίο τραγουδούσε τότε ο Ζαμπέτας, για να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά το άσμα που είχε γραφτεί για πάρτη του.
 


 

 

5/11. Τι Θα Γίνει Αν Πεθάνεις - Ρόδες United feat. Ευθύμης (2020) 

Κόσμος έξω παντού. Ο αριθμός  των κρουσμάτων, εισαγωγών σε ΜΕΘ και θανάτων σπάει κάθε ρεκόρ στην Ελλάδα και ο φόβος εξαπλώνεται γρηγορότερα κι απ'τον ίδιο τον ιό σε κάθε γωνιά της  χώρας.
 


 

 

6/11. Run Τo Τhe Ηills - Iron Maiden (1982) 

Πάνω από 73.000 αυτοκίνητα περνούν τα διόδια των Αθηνών και όλοι τρέχουν στα εξοχικά τους και στα χωριά τους για να σωθούν...
 


 

 

7/11. It’s The End Of The World - REM (1987) 

Πρώτη επίσημη μέρα της δεύτερης καραντίνας και νιώθεις πως δεν θα τη βγάλουμε καθαρή με τούτο τον ιό και το μόνο σίγουρο είναι πως ο κόσμος, όπως τον ξέραμε, δεν υπάρχει πια. Το τραγούδι φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ και -σημειωτέτον- στο Lockdown 1 του Μαρτίου επέστρεψε στην κορφή των charts, 33 χρόνια μετά την κυκλοφορία του...
 


 

 

8/11. American Idiot - Green Day (2004)  

Μια μέρα που ξεφύγαμε από τα του covid, διότι όλος ο πλανήτης ασχολείται με το ποιος θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου.
 


 

 

9/11. I Like Walking - The BitterSweet (2018) 

Δευτέρα, λοιπόν, και στην χώρα που γεννήθηκε ο Σπύρος Λούης μας κάνει εντύπωση ο τεράστιος αριθμός των μηνυμάτων που εστάλησαν στο 13033 για σωματική άσκηση και άθληση. 1.000.000+.
 


 

 

10/11. Κουστουμάκι - The Boy (2010) 

Τα αρνητικά ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο, το ιικό φορτίο συνεχίζει να καλπάζει και οι ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι πια γεμάτες, αλλά -όπως λέει και ο Boy- "τελευταία φεύγει η ελπίδα και η κατσαρίδα". Σήμερα ανακοινώθηκε ότι βρέθηκε εμβόλιο με ποσοστό επιτυχίας 90%.
 


 

 

11/11. Σαράβαλο - Γιάννης Αγγελάκας (2013)

Μέσα στον όλο χαμό και τη μαυρίλα, η  Κρήτη μετράει τις πληγές από τη διαολεμένη κακοκαιρία που στην κυριολεξία έπνιξε το νησί... 
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Λίγο Φωτεινό
Μουσικό Σκοτάδι
(Post-Winter Short Read)
(28/04/2021)
ypogeio.gr
Το Κόκκινο Φουλάρι
Ανεμίζει Ψηλά στον Ουρανό
(10 Χρόνια Χωρίς το Νίκο Παπάζογλου)
(17/04/2021)
ypogeio.gr
Ευλόγησον Γένια
Music From The Basement
(13/01/2016)
ypogeio.gr
Η ιστορία του Smoke On
The Water Και Η Διασκεύη
Της Έφη Θώδη
(04/12/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ