To ypogeio.gr

Ποδοσφαιρικοί Ύμνοι


Κι όμως, είναι αυτές οι στιγμές. Είναι αυτές οι στιγμές που κάποιες ποδοσφαιρικές ιστορίες ζωντανεύουν, οι πρωταγωνιστές απαγγέλουν τα κατορθώματά τους και η φωνή τους αντηχεί στο δωμάτιο. Η όλη σκηνή συνοδεύεται από την κατάλληλη μουσική, συνοδεύεται από αυτούς τους ποδοσφαιρικούς ύμνους που σε κάνουν να ανατριχιάζεις. Αποσβολωμένος κοιτάς τους ήρωες, ακούς τη μουσική και δυσκολεύεσαι να τραγουδήσεις. Σου κόβεται η ανάσα και προσπαθείς να κρύψεις το πρόσωπό σου γυρνώντας από την άλλη. Είμαστε περίεργα τα αγοράκια… ακόμη και στα 45 μας.

Περνούν τα χρόνια από μπροστά σου, περνούν στιγμές της παιδικής σου ηλικίας, η αλάνα, η γειτονιά και η σκισμένη μπάλα. Τα σκισμένα γόνατα και τα σκισμένα -από το ποδόσφαιρο- παπούτσια. Παπούτσια που είχαν αγοραστεί «για το σχολείο», με την επισήμανση «μην παίξεις μπάλα στο διάλειμμα και τα χαλάσεις!». Η εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, ο τυφλός οπαδισμός, το χρήμα και -ακόμη χειρότερα- οι προσδοκίες, τα απωθημένα και η ματαιοδοξία μας να εκπληρώσουν οι γιοι μας τα δικά μας όνειρα. Όνειρα που δεν καταφέραμε, μέσω του αθλητισμού, να εκπληρώσουμε εμείς. 

Κι όμως, είναι αυτές οι στιγμές. Είναι αυτές οι μοναδικές στιγμές που οι κερκίδες ενός γηπέδου τραγουδούν κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Αισθάνεσαι ότι είσαι σε συναυλία, ότι παίρνεις μέρος σε μια ιεροτελεστία. Ξεχνάς το οπαδικό μίσος που χωρίζει κάποιους ηλίθιους και βλέπεις μέσα στις γραμμές του γηπέδου 22 παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο. Παιδιά που, ίσως, έχουν πέσει και τα ίδια θύματα της εμπορευματοποίησης που αναφέραμε. Παιδιά που, ίσως, θα θέλανε για λίγο να σταματήσουν να κυνηγάνε την μπάλα και να τραγουδήσουν μαζί σου το “You’ll Never Walk Alone” ή το “The Fields of Athenry”. Βλέπεις τον εαυτό σου σε αυτά, βλέπεις τα παιδιά σου.

Against Modern Football… όλοι οι παιδικοί σου ήρωες είναι εκεί!


Το “You’ll Never Walk Alone” είναι ο πλέον αναγνωρίσιμος ποδοσφαιρικός ύμνος των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Liverpool. Γράφτηκε από την μπάντα Gerry and The Pacemakers και υιοθετήθηκε με τον καιρό από τους οπαδούς της  Liverpool ως ο ύμνος της ομάδας τους. 
 

 


Το “The Fields of Athenry” είναι ένα παραδοσιακό ιρλανδέζικο τραγούδι που τραγουδούν οι οπαδοί της εθνικής Ιρλανδίας σε όλα, σχεδόν, τα αθλήματα.
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Σκέψεις και Εντυπώσεις
από το 'ZARI'
της Μαρίνας Σάττι
(11/03/2024)
ypogeio.gr
Ladies In Waiting -
Ένα σημείωμα με αφορμή
το ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Τσουκαλά
(29/02/2024)
ypogeio.gr
Μουσικές Υποσχέσεις
Άλεξ vs Κούλης
(03/02/2016)
ypogeio.gr
10 Ιστορίες πίσω από
10 Τραγούδια των
Red Hot Chili Peppers
(09/12/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ