To ypogeio.gr

Τα Κομμάτια που Θέλουμε

να Ακούσουμε Live

στο Morphic Nights Festival!


Τα τελευταία χρόνια η εγχώρια «σκοτεινή» σκηνή έχει πάρει τα πάνω της. Συγκροτήματα όπως (μεταξύ άλλων) οι Strawberry Pills, οι Σelofan, οι Kalte Nacht και οι Grey Gallows, συνεισφέρουν στην ευρύτερη Άνθιση που γνωρίζει η underground synth μουσική. 

Έπειτα από την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν το Σάββατο οι Kalte Nacht, Convex Model, Grey Gallows και Incirrina στο πλαίσιο του 1ου Morphic Nights Festival, στο Lunar Space, περιμένουμε πώς και πώς το δεύτερο σκέλος του. 

Ευτυχώς, η Παρασκευή πλησιάζει και από το ίδιο stage θα περάσουν τέσσερις ακόμη καλλιτέχνες! O πολλά υποσχόμενος Eddie Dark, οι ηλεκτρονικοί Lip Forensics, με ένα νέο single στο ενεργητικό τους, ο ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ, ο οποίος, μετά τους ΗΧΟΤΟΠΙΑ, μας έχει δώσει καταπληκτικό υλικό και φυσικά η βραδιά κλείνει με τους Strawberry Pills, που, έπειτα από την εμφάνισή τους στην περιπετειώδη βραδιά με headliners τους Bauhaus στο Release Athens Festival, έρχονται να παίξουν ήδη γνωστά τους κομμάτια, αλλά και υλικό από τον επερχόμενο δίσκο τους. 

Για να κάνουμε «ζέσταμα» για την Παρασκευή λοιπόν, φτιάξαμε μια λίστα με τα τραγούδια που ανυπομονούμε να ακούσουμε από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη βραδιά! Τα υπόλοιπα στο stage του Lunar Space (check event here)! 

 

Strawberry Pills  - Όλα Καίνε 
 

 

Το κομμάτι με το οποίο κλείνουν πανηγυρικά τις συναυλίες τους και το μόνο ελληνόφωνο που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Μπορεί το μελαγχολικά υπέροχο Verbal Suicide να έχει παίξει σε ραδιόφωνα και Dj Sets αμέτρητες φορές, όμως, το Όλα Καίνε είναι το απόλυτο κομμάτι για live! Μια τελική απογείωση από τους Strawberry Pills πριν μας καληνυχτίσουν! 


 


ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ  - They Live
 

 

Από τα πιο γνωστά κομμάτια του. Σε παρασύρει με το απλό beat του και τα πλήκτρα που σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε ‘80’s καρτούν. Ο ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ είναι από τους καλλιτέχνες που δεν μιλάνε πολύ. Αφήνουν τη μουσική τους να μιλήσει γι’αυτούς! Extra λεπτομέρεια, η προσθήκη του riff από το Strangelove των Depeche Mode σε σημεία του κομματιού! 


 

Lip Forensics - Rorschach
 

 

Θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε ότι θέλουμε να ακούσουμε το Hybristophilia, όμως, το νέο τους single ηχεί ακόμη φρέσκο στα αυτιά μας και ανυπομονούμε να τους δούμε να το παρουσιάζουν για πρώτη (;) φορά live στη σκηνή του Lunar Space! 
 

 

Eddie Dark – Πλαστικό 
 

 

To κομμάτι με το οποίο τον γνώρισε ο περισσότερος κόσμος. Ο Eddie Dark εμφανίστηκε από το πουθενά τον Σεπτέμβριο του 2021, ως γνήσιο πλάσμα της νύχτας, και όπως αναφέρει ο ίδιος: «συνθέτει πένθιμα χαρούμενες μελωδίες με έντονη αισθητική από Horror B-movie ταινίες των 80s». Το βράδυ της Παρασκευής ανοίγει τη βραδιά και εμείς περιμένουμε να ακούσουμε το υλικό που έχει να παρουσιάσει και φυσικά το Πλαστικό, που έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα Underground hit. 

 

Το Morphic Nights Festival θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Lunar Space. Οι Πόρτες Ανοίγουν στις 20:00. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Ήταν Απόγευμα στο Αμάξι
και Ακούγαμε Pulp
(15/06/2024)
ypogeio.gr
Θανάσης Παπακωνσταντίνου:
20 σκονισμένα διαμάντια
από 30 χρόνια δισκογραφίας
(12/06/2024)
ypogeio.gr
'Hind's Hall': O Macklemore
σώζει την τιμή της Hip Hop
και της Μουσικής Βιομηχανίας
(11/05/2024)
ypogeio.gr
ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΘΕΜΕΛΙΑ #06
The SMASHING PUMPKINS
(12/05/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ