To ypogeio.gr

Bacardi Mosquito

(The Basement Goes To Schoolwave)

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα πρώτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ ξεκινάει με τη συνέντευξη των Bacardi Mosquitos (Rock, Aθήνα, μαθητικό σχήμα).

 

Το Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Μόλις τελειώσαμε την δευτέρα λυκείου. Ο Θοδωρής Κανέλλος (16) είναι ο μπασίστας μας, κιθαρίστας και τραγουδιστής μας ο Μάριος Κακαβάς (17) και στα drums, ο Νίκος Ζιαζόπουλος (17). Γνωριστήκαμε στο Γυμνάσιο και αποφασίσαμε για πλάκα να δοκιμάσουμε να παίξουμε. Ο Θοδωρής είχε ένα studio λόγω του πατέρα του που είναι μουσικός και έτσι βρεθήκαμε εκεί. Βγήκε κάτι που έμοιαζε με μουσική και αργότερα είπαμε να το πάρουμε στα σοβαρά.

Το Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Θυμηθήκαμε μια διαφήμιση του ποτού Bacardi Mojito και είπαμε να το αλλάξουμε λίγο. Κάπως έτσι βγήκε το Bacardi Mosquito και αφού μας άρεσε, το υιοθετήσαμε.


Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος που βγάζουμε είναι πιό κοντά στον ήχο του grunge περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Βγήκε έτσι από την αρχή χωρίς εμείς να έχουμε κάποια πρόθεση, αλλά τελικά μας αρέσει και έτσι τον διατηρούμε.

Το Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε αρκετά καλά όλοι μαζί καθώς και να μετατρέψουμε τις ιδέες που έχουμε, σε κομμάτια. Υστερούμε λίγο στην οργάνωση και βαριόμαστε εύκολα τα κομμάτια που έχουμε ήδη παίξει με αποτέλεσμα να ψάχνουμε συνέχεια καινούριο υλικό, το οποιό συχνά μας φέρνει σε αντιπαραθέσεις.

Το Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Συγκροτήματα απ΄την 90's κυρίως σκηνή, όπως τους Nirvana, Soundgarden, Rage Against The Machine και Τοοl.

Το Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Παίρνοντας ως δεδομένο πως στην Ελλάδα (ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή την στιγμή) δύσκολα μια μπάντα θα ζήσει από τη μουσική της, είμαστε λίγο προβληματισμένοι. Αν κάποιος θέλει να ζήσει εξ΄ολοκλήρου απ΄την μουσική του, πρέπει να φύγει απ΄την Ελλάδα. Εμείς πάντως, σκεπτόμαστε περισσότερο το παρόν και το τι μας αρέσει να κάνουμε τώρα. Τώρα απλώς θέλουμε να παίζουμε, να κάνουμε συναυλίες για να περνάμε καλά.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Έχουμε επηρεαστεί και εμείς απο αυτή την κατάσταση, και βιώνουμε μια πίεση γύρω μας. Έχουμε ζήσει τα πρόσφατα μας χρόνια μέσα στην κρίση και ειλικρινά, δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα πλέον. Ανησυχούμε ήδη για το αν θα μπορέσουμε να βρούμε μια δουλειά για να τα βγάλουμε πέρα. Ακούμε συνέχεια πως ¨εμείς πρέπει να σώσουμε τη χώρα και να την κάνουμε καλύτερη¨ αλλά δεν μας είπε κανείς πως να το κάνουμε αυτό.

Το Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Αυτός ο άνθρωπος θα ήταν ο Zack De La Rocha, ο frontman των Rage Against The Machine. Το μουσικό του στυλ  και η ενέργεια του είναι κάτι που θα θέλαμε να βιώσουμε και να θαυμάσουμε από κοντά.


Το Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Έχουμε ενθουσιαστεί πολύ επειδή ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε απ΄την πρώτη στιγμή που το συναντήσαμε σαν θεατές (πριν από 3-4 χρόνια) και επειδή θα μας δώσει την ευκαιρία να εκφραστούμε με τον δικό μας τρόπο, μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Από Έλληνες θα ξεχωρίσουμε :
Τρύπες
Mode Plagal
Ρόδες
Ταφ Λάθος
Active Member.

Απο ξένους:
Pink Floyd
Soudngarden
Tool
Rage Against The Machine
Nirvana


Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Elder Tusk
(The Basement Goes To Schoolwave)
(26/06/2018)
ypogeio.gr
Gioumourtzina
Ανέστης Νείρος
(19/05/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ