To ypogeio.gr

Humdrum Hippies (2):

Επιστροφή στο Υπόγειο με

αφορμή τα 200 mixtapes


Το "αδελφό σωματείο" των Humdrum Hippies (humdrumhippies.com) με αφορμή τη συμπλήρωση 200 mixtapes, δύο χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη, επιστρέφει στο Υπόγειο μέσω του εμπνευστή του project, Στέφανου Γκοβεδάρου...
 

Η σχέση μας με την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι γνωστή εδώ και χρόνια... Συνδέεται με μια απέραντη μουσική γέφυρα και μια επιστήθια φιλία. Με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε τους Humdrum Hippies και γιορτάζουμε μαζί τους το 200ο mixtape τους. Η μουσική εξάρτηση της Παρασκευής. H ομάδα των Hippies εδώ και 4 περίπου χρόνια μας χαρίζει ανελλιπώς κάθε εβδομάδα υπέροχα  “Acid Podcasts for psychedelic hearts”, mixtapes γεμάτα διαμαντάκια, που μας ανοίγουν νέους μουσικούς ορίζοντες και μας οδηγούν σε φανταστικά μουσικά μονοπάτια. Με ένα ιδιαίτερο και εθιστικό πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ειδών, πετυχαίνουν μια απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων και ηχοτοπίων και με ταξιδιάρικες μελωδίες μας μεταφέρουν μέσα σε 35-40 λεπτά σε ένα υπέροχο μουσικό γαλαξία. Guys, ευχόμαστε να φτάσετε στα 1000 mixtapes και να συνεχίσετε για καιρό -για πάντα!- αυτό το εκπληκτικό εγχείρημα.
 

* Η ομάδα των ΗΗ αποτελείται από τους Στέφανο Γκοβεδαρο, τον Papa Lunatico και από τη φωνή του Υπογείου στη συμπρωτεύουσα, Μιχάλη Αποστόλου, ενώ συμμετοχή έχουν οι δικοί μας Mammoth Ness (Νίκος Κοντόπουλος) και Fanis Poulimas.

 


Humdrum Hippies - Mixtape #200 - 26/10/2018

 


Το Υπόγειο: Στέφανε, πώς νιώθεις που το παιδί σου έχει αισίως φτάσει τα 200 Mixtapes;
Χαχαχα! Το παιδί  μας πλέον Φάνη.  Ας μην κρυβόμαστε η οικογένεια έχει μεγαλώσει και  το παιδί –project μας έχει 5 γονείς που θέλω να πιστεύω ότι  τ’αγαπούν  (ή έστω έχουν δεθεί) όσο κι εγώ. Νιώθω υπέροχα και ελπίζω να τα 1000σουμε.
 

Το Υπόγειο: Όταν ξεκίνησε αυτή η ιδέα πίστευες ότι θα φτάσει μέχρι εδώ;
Να είμαι ειλικρινής? Σε καμία περίπτωση. Άλλο τι ήθελα, τι επιθυμούσα κι άλλο που πίστευα οτι θα καταλήξει. Όπως  όταν γνωρίστηκα με την γυναίκα μου. Ευτυχώς και τα δυο είχαν θετική κατάληξη.
 

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε να μας πεις τα συναισθήματα που βίωσες  σε όλη αυτή τη πορεία μέχρι σήμερα.
Τα συναισθήματα; Είναι τόσο πολλά παιδιά που δεν μπορούν να τα αποδώσουν οι λέξεις. Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα καθόλου διάθεση, που σκέφτηκα να σταματήσω γιατι δεν υπήρχε καθόλου απήχηση. Ήταν η εποχή που και επαγγελματικά ήμουν στον αέρα...Ευτυχώς ο Πάνος με τον Μιχάλη εμφανίστηκαν ως άλλες «μάννες» εξ’ουρανού και με έβγαλαν απο το μουσικό αδιέξοδο. Δεν υπήρξε καμία πρόταση για βοήθεια απο τα παιδιά, μόνοι τους προσφέρθηκαν γιατί τους άρεσε αυτό που γινόταν. Εκεί ήταν και η στιγμή που σώθηκε αλλά και που παράλληλα ανέβηκε πολλά σκαλοπάτια  το όλο εγχείρημα. 
 

Το Υπόγειο: Έχει τύχει να μπούμε σε μαγαζί στην Αθήνα και να παίζει mixtapes σας και να μας λένε είναι κάποιος/κάποιοι από Θεσσαλονίκη και παίζουν παπάδες. Έχεις άλλα τέτοια παραδείγματα ή και σχόλια να μοιραστείς μαζί μας;
Σοβαρά;;; Πολύ χαίρομαι αν και προσωπικά δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο.
 

Το Υπόγειο: Πρόσφατα το Γαλλικό label Casbah Records (ένα από τα καλυτέρα labels παγκοσμίως) είχε δημοσιεύεσει ένα mixtape σας (check here). Θα θέλαμε  να μας πεις για αυτό το Project.
Γενικά η Γαλλική κοινότητα μας αγάπησε εξ’αρχής. Κάναμε γκέλ. Μοιάζει  περίεργο διότι δεν  είχα καμία σχέση με Γάλλους πέραν απο τον Νick Wheeldon των Os noctambulos .  Απο το Σέφιλντ βέβαια είναι ο άνθρωπος αλλά ζει στο Παρίσι. Μην φανταστείτε κάτι φοβερό στο facebook  του έστειλα κανα 2 φορές για να του πω πως γουστάρω την μουσική του κι απλά απάντησε και έτσι γνωριστηκαμε. Νομίζω βέβαια ότι τους περισσότερους Γάλλους τους τράβηξε ο Μιχάλης στην σελίδα. Ως μουσικός παραγωγός είχε μια τριβή με τις μπάντες απο εκεί. Ξέρω μακρυγορώ... Για  το mixtape τόσο ο Julien όσο και η Laetitia που εργάζονται στην Casbah Records και είναι φανατικοί  οπαδοί των hh μας είχαν κάνει μια νύξη τον περασμένο Δεκέμβρη  κι αν και τους καθυστερήσαμε λιγάκι τα καταφέραμε. Ωραία ιστορία. 

Το Υπόγειο: Πόσος χρόνος απαιτείται για να «τρέχει» το humdrum hippies και κατά πόσο εύκολο είναι όλο αυτό ; Ειδικά τώρα που έχει έρθει και ο απόγονος...
Ο χρόνος είναι κάτι σχετικό. Θεωρητικά κάθε βδομάδα ένας απο μας πρέπει να φτιάξει ένα set 30-35 λεπτών. Κάτι το οποίο μοιάζει να ναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι. Διότι είμαστε  σε μια φάση που όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις, δουλειές, οικογένειες και γενικότερα πάρα πολλά απρόοπτα. Θεωρητικά δεν είναι δύσκολο να τρέξει αλλά δεν υπάρχει πάντα η ίδια ευελιξία. Προσωπικά περίμενα ότι με τον ερχομό του Απόστολου θα δυσκολευόμουν πάρα μα πάρα πολύ, γι αυτο και είχα προνοησει να φτιάξω καμια 20αρια λίστες πρίν γεννηθεί... True story. Τα βολεύω πάντως με τον έναν η τον άλλο τρόπο. 


Το Υπόγειο: Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον; Αν ναι, ποια είναι αυτά;
Συνεχής επιδίωξη θα έλεγα πως είναι η ανακάλυψη μουσικής και η επικοινωνία της με τον κόσμο που αγαπά να ακούει κάτι καινούργιο μαζί μας. Σχεδιάζουμε σίγουρα μια πιο άμεση επικοινωνία μας με το κοινό κυρίως της πόλης της Θεσσαλονίκης όπου ζούμε, η οποία θα αφορά κάποια DJ set σε συγκεκριμένους χώρους που ταιριάζουν με το ύφος των HH. Ένα όνειρο μας είναι να μας μάθει περισσότερος κόσμος εκτός συνόρων, όπου ενδιαφέρον θα έχει να ανακαλύψουμε τι τους αρέσει να ακούν.
 

Το Υπόγειο: Στα 200 mixtapes πως θα περιέγραφες την μουσική διακύμανση που έχετε διανύσει; 
Νομίζω ότι έχουμε πιάσει αρκετά genres και συνεχίζουμε. Το πιο ευχάριστο είναι ότι είμαστε όλοι τύποι που έχουμε και κοινά αλλά και διαφορετικά ακούσματα. Το οποίο νομίζω ότι είναι κάτι παραπάνω απο εμφανές.  Ας πούμε οτι ο Πάνος, ο άνθρωπος  που με «βούτηξε» στην ψυχεδέλεια , και μου έδωσε το βάπτισμα του πυρός, βαδίζει πλέον  σε άλλα μονοπάτια, πιο κινηματογραφικά. Ακούστε την λίστα του Μιχάλη (Αποστόλου) με τους Έλληνες συνθέτες, μαγική. Αν μου έλεγε κάποιος ότι θα κάνουμε τέτοια playlist πριν απο 3 χρόνια, απλά θα γελούσα και θα του λεγα «εδω μονο rock n roll». Ανοίξανε τα αυτιά μας, προχωράμε. Τι να πω για τον Mammoth (σ.σ. Νίκος Κοντόπουλος) ???!!! «Πειραματική» σχολή. Κι ας έχει καιρό να στείλει κάτι, μιας και τρέχει και δεν προλαβαίνει. Και συ Φάνη, αν κι ο πιο νέος της παρέας, έφερες  την έρημο Μοχάβε στα μέρη μας, αυτήν που ενώνει Νεβάδα και Καλιφόρνια. Δεν πάει πάντα ο Μωάμεθ στο βουνό “my man”, που θα έλεγε κι ο Φρελίνι.
 

To Υπόγειο: Να περιμένουμε κάποιο μουσικό event στη Θεσσαλονίκη όπως είχατε διοργανώσει πριν λίγο καιρό;
Τον Οκτώβριο του 2016 είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε υπό το όνομα του project τρεις μπάντες σε μια βραδιά. Τότε, συνέβη κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Χωρίς να έχουμε κάνει και την καλύτερη προετοιμασία λόγω του ότι οργανώθηκε πολύ γρήγορα, νιώσαμε πως όσοι βρέθηκαν εκείνη τη νύχτα στο 8ball στη θεσσαλονίκη, πέρασαν υπέροχα. Ο κόσμος που μας τίμησε ήταν πολύς αλλά και πάλι δεν ήταν αυτό η επιτυχία μας. Η επιτυχία ήταν το ότι στην έξοδο όλοι μιλούσαν με τόσο ζεστά λόγια για αυτό που έζησαν στις τρεις ώρες και κάτι που διήρκεσε το event. Κάτι ανάλογο, με εγχώριες μπάντες και πάλι, να περιμένετε μέσα στο 2019.


Το Υπόγειο: Στέφανε ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Καλή συνέχεια στο project και ευτυχία και δημιουργικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής!


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Συνέντευξη με τον Άνθρωπο
που Θέλησε να Καταστρέψει
τον Κόσμο
(08/10/2020)
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
OCEANDVST
(ex Escape Route)
(21/06/2017)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ