To ypogeio.gr

The BuzzDealers

& Sailor's Daughter

Double Bill Interview


Για την εντυπωσιακή είσοδο των The BuzzDealers στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, σας είχαμε ενημερώσει πέρσι τον Οκτώβριο στη στήλη μας Nice To Meet You (check here) και με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου και εξαιρετικού κομματιού της μπάντας "Ambiguous Talk". Η παρέα του Zannis (φωνή, μέλος και των αξιολογότατων Contra Limit), του Apostolis (κιθάρες), του Alex (κιθάρες) και του Voudas (τύμπανα), ανεβαίνουν σήμερα το βράδυ στη σκηνή του Six D.O.G.S και με αφορμή τη συναυλία τους μίλησαν για πρώτη φορά στο Υπόγειο.

Μαζί τους -και στο live, αλλά και στην κουβέντα μας- οι νεοσύστατοι Sailor's Daughter (πάει να πει "Κόρη Καραβοκύρη" :) ), η νεοσύστατη τετραμελής εκ Σύρου rock 'n' roll "συμμορία", απαρτιζόμενη από τους Seck A. (φωνή, κιθάρα), Panos P. (κιθάρα), Agis C. (μπάσο) και Mitchus D. (τύμπανα).

Ευχαριστούμε βαθιά και τις δύο μπάντες που... κατέβηκαν τις σκάλες μας και τους ευχόμαστε ένα δυνατό σούπερ live απόψε.   


 

Το Υπόγειο: The BuzzDealers και Sailor’s Daughter σας καλωσορίζουμε για τούτη την back to back συνέντευξη στο Υπόγειο με αφορμή την κοινή σας εμφάνιση την Παρασκευή στο SIx D.O.G.S. Ξεκινώντας, θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε αν γνωρίζασταν μεταξύ σας και πριν το εν λόγω live ή αν αυτή η συναυλία ήταν και η αφορμή για τη γνωριμία σας…

The BuzzDealers: Καλησπέρα και από μας! Με τους Sailor’s Daughter γνωριζόμαστε αρκετό καιρό, μάλιστα ο κιθαρίστας τους ο Πάνος είναι μαζί με τον τραγουδιστής μας στους Contra Limit. Δεν είναι μια απλή μουσική συνάντηση λοιπόν, είναι κυρίως μεταξύ φίλων. Το ότι ήρθε η ώρα να κάνουμε και μαζί live, το κάνει ακόμα καλύτερο!

Sailor’s Daughter: Καλησπέρα Υπόγειο. Έτυχε πριν από κάποια χρόνια να γνωρίσουμε τον Ζαννή στην Σύρο και λίγο καιρό μετά γνωρίσαμε και τους άλλους τρεις BuzzDealers. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αμέτρητες στιγμές γέλιου και πολύ μουσική. Δεν γινότανε να χάσουμε αυτή την ευκαιρία.


Το Υπόγειο: Buzzdealers, σας γνωρίσαμε πέρσι με τον δυναμίτη σας Ambiguous Talk. Πότε να περιμένουμε το πρώτο Full LP σας; Έχετε προχωρήσει στις ηχογραφήσεις; Είστε σε επαφή με κάποια εταιρεία;

The BuzzDealers: Αρχές Ιουνίου μπαίνουμε στο studio για την ηχογράφηση του πρώτου μας full length album, αυτή την περίοδο δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα σε ήδη υπάρχοντα κομμάτια ή στήνουμε από την αρχή καινούριες ιδέες, θα κατασταλάξουμε σε 9 (λογικά) από αυτές και θα γραφτεί ο δίσκος. Όσον αφορά το κομμάτι της εταιρίας έχουμε κάποια πλάνα στο μυαλό μας αλλά έχουμε επικεντρωθεί επί το πλείστων στα κομμάτια μας αυτή τη στιγμή.  


Το Υπόγειο: Sailor’s Daugther, είστε μία νέα μπάντα και θα θέλαμε να μας συστηθείτε... Ποτέ , πού και υπο ποιες συνθήκες δημιουργηθήκατε; Πώς προέκυψε το όνομά σας;

Sailor's Daughter: Ναι φυσικά, είμαστε οι Sailor’s Daughter (Σωκράτης, Πάνος, Άγις και Δημήτρης, χαιρόμαστε για τη γνωριμία). Το υπουργείο Παιδείας και η μοίρα μας έφερε στο νησί της Σύρου, οπου και γνωριστήκαμε. Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε πρώτα απ' όλα φίλοι και πριν κάποιους μήνες αποφασίσαμε να δούμε τι μπορεί να βγει μέσω αυτής της μουσικής συνεργασίας. Πρώτα απ’ όλα να το διασκεδάζουμε. Το όνομα μας είναι αποτέλεσμα τσιπουρόμπυρας και καλοκαιρινών πανηγυριών, όπου προέκυψε κάπως το «κόρη καραβοκύρη», σε παράδοξη μετάφραση  “Sailor’s Daughter”. 
 

Το Υπόγειο: Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας και ποια τα μακροπρόθεσμα όνειρά σας;

Sailor's Daughter: Έχουμε αρκετά σχέδια για το μέλλον αλλά προσπαθούμε να ζούμε και το παρόν. Εκμεταλλευόμαστε όσο μπορούμε το προβάδικο μας στο νησί και δουλεύουμε συνεχώς. Μακροπρόθεσμα-άμεσα όνειρα μας είναι να ηχογραφήσουμε τις ιδέες μας, να περιοδεύσουμε παντού και να περνάμε καλά. 
 

Το Υπόγειο: Buzzdealers εσείς πώς οραματίζεστε το μέλλον της μπάντας και σε ποιο σημείο θεωρείτε πως ένα σχήμα μπορεί να θεωρείται επιτυχημένο; 

The Buzzdealers: Τα όνειρα δεν σταματάνε ποτέ , αλλα γενικά προσπαθούμε να το πηγαίνουμε βήμα βήμα. Αρχικά θέλουμε να βγάλουμε ένα όσο πιο δυνατό αποτέλεσμα γίνεται και να μας μάθει περισσότερος κόσμος. Σίγουρα θα έρθουν περιοδείες, πάντα υπάρχει στο πλάνο με το δίσκο μας να βγούμε και εξωτερικό, καλοκαιρινά festivals κτλ. Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για ότι έχει γίνει μέχρι τώρα στους BuzzDealers και στοχεύουμε παράλληλα και πιο πάνω. Η επιτυχία είναι κάτι τελείως υποκειμενικό. Για κάθε άτομο, και πόσο μάλλον για κάθε μπάντα τα όρια αλλάζουν όπως και οι στόχοι, οπότε δεν υπάρχει ακριβώς γενικό success point για ένα σχήμα, άλλωστε υπάρχουν πολλές μπάντες που φαινομενικά έχουν πετύχει τρομερά πράγματα αλλά δεν νιώθουν επιτυχημένοι και υπάρχουν και άλλες που έχουν κάνει 1/100 και νιώθουν υπερπλήρεις από όλες τις πλευρές.


To Υπόγειο: Ποια είναι η δική σας ιστορία πίσω από τη δημιουργία της μπάντας και το όνομά της;

The Buzzdealers: Δυό χρόνια μέχρι να βρούμε το Βούδα μας (αυτό έγινε πολύ αρχές του 2015) και ένα βράδυ μετά από κάποιο live που δεν θυμάμαι στο αμάξι του Άλεξ για να βρούμε το όνομα.


Το Υπόγειο: Μεγάλο όπλο σας είναι οι live εμφανίσεις σας. Ποια είναι τα συστατικά που θεωρείτε απαραίτητα για μια live παρουσία ; 

The Buzzdealers: Πρόβα, μεράκι σε αυτό που πρεσβεύεις και κάντο σαν να είναι η τελευταία φορά! Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό και πολλές φορές το ξεχνάμε όλοι.

Το Υπογειο: Sailor’s Daughter συμφωνείτε ; Ποιο είναι το καλύτερο live που έχετε παρευρεθεί ως θεατές ; Η ερώτηση πάει και στους “Buzzdealers”...

Sailor’s Daughter: Συμφωνούμε απόλυτα και καταθέτουμε και αυτό στα πρακτικά. «Feel Good Hit of the Summer» - QOTSA.
Λέμε να μην σας απαντήσουμε ατομικά, αλλά ως σύνολο. Πριν περίπου δυο χρόνια ζήσαμε μια από τις ωραιότερες εμπειρίες ως παρέα. Φύγαμε από τη Σύρο με προορισμό την Αθήνα και τη παρουσίαση δίσκου του “Clubriot” των αγαπημένων Vodka Juniors. Ουσιαστικά κάναμε μια μονοήμερη εκδρομή στη πρωτεύουσα και περάσαμε κάτι παραπάνω από φανταστικά. Έκτοτε έχουμε πολύ καιρό να βρεθούμε και οι τέσσερις στο ίδιο live. Δυστυχώς. Ούτε στα δικά μας. 

The BuzzDealers: Μας έρχονται πολλά στο μυαλό γιατί λατρεύουμε να πηγαίνουμε σε live. 3 πρόχειρα, τα live των All them Witches και των The Sonics (οποιοδήποτε όμως) και το υπερθέαμα του Roger Waters.
 

Το Υπογειο: Ποιους μουσικούς οι συγκροτήματα θεωρείτε σαν τις μεγαλύτερες επιρροές σας ; 

The BuzzDealers: Και εδώ γίνεται χαμός. Jimi Hendrix, QOTSA, The Doors, The Sonics, BRMC, Beatles, Muddy Waters, Arctic Monkeys, Gary Clark Jr, Rival Sons, The Meters, The Heavy και καμιά ακόμα 100ρια , δεν βγάζεις άκρη. 

Sailor’s Daughter: Foo Fighters, QOTSA, Madrugada, Green Day και λίγο Μάρκο Βαμβακάρη. Δύσκολη ερώτηση. 


Το Υπογειο: Ποια η γνώμη σας για τη νέα ανεξάρτητη ελληνική σκηνή ; Συμμερίζεστε την άποψη πως... σπέρνει και περνάει μια από τις καλύτερες φάσεις της ιστορίας της ;

The BuzzDealers: Ναι σίγουρα! Από το 2010 ειδικά το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς και αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση και εκτός Ελλάδος.

Sailor’s Daughter: Ξεκάθαρα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, που έχει ανθίσει (και συνεχίζει να ανθίζει) αυτή η σκηνή. Και όπως αποδεικνύεται, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα. Παραδείγματα πολλά και είμαστε σίγουροι πως έχουμε πολλά να δείξουμε ακόμα. 


Το Υπογειο: Με ποιο τρόπο θεωρείτε πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει την νέα ελληνική μουσική;

The BuzzDealers: Οικονομικά κάνει τα πράγματα δυσκολότερα αλλά δημιουργικά, νομίζουμε δεν είναι τυχαίο ότι αυξήθηκαν αλλά και πήραν στα σοβαρά περισσότερες μπάντες τον εαυτό τους. Ιστορικά να το πάρεις σε όλες τις περιόδους είτε κοινωνικής είτε οικονομικής είτε πολιτικής αναταραχής, η τέχνη πάντα βγαίνει νικήτρια.

Sailor’s Daughter: Ποια; Φυσικά αστειευόμαστε. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σίγουρα την νέα ελληνική μουσική. Αλλά θεωρούμε πως κάθε μπάντα προσπαθεί ακόμη περισσότερο και εκμεταλλεύεται ακόμη περισσότερα. Σε ένα βαθμό, η οικονομική κρίση βοήθησε τα συγκροτήματα, διότι έτσι αντιλαμβάνεσαι και σέβεσαι καλύτερα κάποια πράγματα. 
 

Το Υπογειο: Buzzdealers ποιο θεωρείτε το δυνατό σημείο των Sailor's Daughter; Και Sailor's Daughter πείτε μας το αντίστροφο…

The BuzzDealers (Ζαννής): Έχω ακούσει κρυφά ενάμισι τραγούδι τους, και το καλό ήταν ότι δεν μου θύμιζαν κάτι, υπάρχει ποικιλία στη μουσική τους από πολύ νωρίς, επιπλέον και ίσως το πιο σημαντικό που τους ξεχωρίζει σε αυτό το στάδιο είναι ότι παίζουν μουσική 4 κολλητοί μαζί. Τι πιο ωραίο από αυτό?

Sailor’s Daughter: Δεν ξέρουμε αν τους έχετε παρακολουθήσει σε κάποια ζωντανή εμφάνιση τους αλλά τα παιδιά δεν παίζονται. Τρομερή ενέργεια, εξαιρετική ατμόσφαιρα και σίγουρα είναι από τα πολύ δυνατά σημεία τους. Η αγάπη τους για τη μουσική των 70s σε συνδυασμό με την πιο μοντέρνα γκρούβα, δημιουργούν κάτι ανεπανάληπτο. 


Το Υπόγειο: Παίδες σας ευχαριστούμε πάρα πολύ! Κλείνοντας πείτε μας τι μας περιμένει την Παρασκευή στο Six DOGS…

The BuzzDealers: Ευχαριστούμε πάρα πολύ και μείς για τη στήριξη και το ενδιαφέρον! Για πρώτη φορά θα ακουστούν ολοκαίνουρια κομμάτια και διαφοροποιημένα κάποια παλιά μας. Ανυπομονούμε πραγματικά για αυτό το live και γιατί θα το κάνουμε με φίλους μας και γιατί θέλουμε να δούμε πως δουλεύουν οι νέες συνθέσεις σε επίπεδο live! Τέλος θα είναι λογικά το τελευταίο live στην Αθήνα πριν γράψουμε το δίσκο μας. Είναι πολύ σημαντική για μας αυτή η περίοδος.

Sailor’s Daughter: Δεν έχουμε να πούμε πολλά. Σας περιμένουμε στο six d.o.g.s για να μας γνωρίσετε και να σας γνωρίσουμε. 
 Ambiguous Talk by The BuzzDealers (2017)

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Moa Bones (2)
Δημήτρης Αρώνης
(27/06/2020)
ypogeio.gr
TUNERS
(26/06/2020)
ypogeio.gr
Άρης Αρκουμάνης
Hysterika
(15/05/2017)
ypogeio.gr
Λευκή Συμφωνία
(05/12/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ