To ypogeio.gr

Volo Der No

(The Basement Goes To Schoolwave)

 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα δέκατη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Volo Der No (Jazz/ Funk/ Luben Pop, Βόλος, φοιτητικό σχήμα).

 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Ζήσης Παπατριανταφύλλου, 24 (μπάσο)
Δημήτρης Κοπτσιαλής, 24 (κιθάρα)
Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος,18 (κρουστά)
Ειρήνη Λιαπίκου,25 (φωνή)
Το συγκρότητα δημιουργήθηκε στο Βόλο στα πλαίσια διάφορων jamming στα οποία συμμετείχαμε. Υπήρχε τρομερή χημεία απο την πρώτη στιγμή, σα να υπήρχε ήδη η μπάντα και απλά πήγαμε για πρόβα.

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Η πρώτη εμφάνιση της μπάντας μας έγινε στη πόλη του Βόλου σ' ένα κινούμενο βανάκι. Εκείνο έκανε βόλτα στη πόλη κι εμείς ερμηνεύαμε κινούμενοι Βολο-δέρνοντας. Για περισσότερο μυστήριο η λέξη μετατραπηκε σε Volo Der No που έχει και έναν αέρα εξωτικού εδώ που τα λέμε.

To Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Jazz - Funk - Luben Pop

Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Ο ίδιος ο τρόπος δημιουργίας της μπάντας απαντά στην ερώτηση. Η μπάντα δημιουργήθηκε μέσα απο μουσική συζήτηση jamming όπως γράφουμε και πιο πάνω. Αποκτήσαμε έτσι την εμπειρία να διορθώνουμε αυτοστιγμή τα λάθη που πιθανόν γίνονται πάνω σε μια σκηνή και καθώς το ύφος μας είχει χιουμοριστικό χαρακτήρα να τα εντάσουμε στο σετ μας. Έχοντας αυτό τον δυναμικό χαρακτήρα κάνουμε τα μειονεκτήματα μας πλεονεκτήματα. Η τελειομανία και η θέληση μας βέβαια να έχουμε πάντα αψεγάδιαστες εμφανίσεις μας ωθεί να λέμε ότι παντού χωράει βελτίωση. Εξελισόμαστε συνεχώς.

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Έχουμε τελείως διαφορετικές επιρροές ο καθένας γράφοντας και παίζοντας χρόνια σε είδη που όλα μαζί καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής. Χιπ χοπ, μεταλ, πανκ ελληνικό και ξένο, soul funk, house και ηλεκτρονική. Μικρά θραύσματα των εμπειριών του καθένα συνθέτουν τους Volo Der No. Θα μπορούσαμε να σας επισυνάψουμε ολόκληρο PDF αλλά ενδεικτικά Tom Morello, Joe Bonamassa, Erykah Badu, Fundracar, Planet of Zeus, Naxatras, Nightstalker και η λίστα συνεχίζεται.

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύτε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Είμαστε απο τους τυχερούς. Έχουμε κατά καιρούς απασχοληθεί όλοι μας σε αυτό βγάζοντας κάποιο διόλου ευκαταφρόνητο χαρτζιλίκι με διάφορα σχήματα (VoCults, Χαμαιλέοντες, Deesse). Αλλά παραμένει χαρτζιλίκι. Η κατάσταση σε όλους τους κλάδους είναι η ίδια, τουλάχιστον είναι ανακουφιστικό να κάνεις κάτι που απολαμβάνεις.Απο εκε;i και πέρα περιμένουμε να δείξει ο καιρός.

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Δε μας αρέσει η μεμψιμοιρία. Είμαστε εδώ για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ο επιμένων νικά.

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Μας αρέσουν οι προκλήσεις. Θα διαλέγαμε κάποιον καλλιτέχνη εντελώς εκτός της μουσικής μας. Τον Βασίλη Τσιτσάνη, γιατί έβγαλε τη λαική μουσική απο το περιθώριο και άλλαξε εντελώς την ελληνική σκηνή.

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Κάτι παραπάνω απο ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε!

Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Αυτό που μας ζητάτε είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο κόσμο...

Έλληνες:
Planet of Zeus
Bootstroke
Nightstalker
Void Droid
1000Mods

 

Ξένοι:
Dream Theater
Depeche Mode
Skid Row
Muse
The Doors


Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε οτιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμεκαι θεωρείτε σημαντικό.
Ποιά δισκογραφική ελληνική εταιρία θα θεωρούσατε ιδανική για να στεγάσει τον δίσκο σας Luben Pop και να αγκαλιάσει τους Volo Der No? Την Inner Ear Records. Το forward thinking και ο πειραματισμός που περιέχουν οι μουσικές που βγαίνουν υπο την αιγίδα τους πάντα μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Όνειρο ζωής να συνεργαστεί κανείς μαζί τους.

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/VoloDerNoTheBand/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Strawberry Pills Analyzed
(A Video Interview)
(19/11/2020)
ypogeio.gr
Logout
(18/11/2020)
ypogeio.gr
Daphne And The Fuzz
(04/04/2020)
ypogeio.gr
Παναγιώτης Κουτσούμπας
(16/02/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ