To ypogeio.gr

Calexico

@ Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

28/7/2022


Έχω αναφερθεί και παλαιότερα σε αυτό το μαγικό κουτάκι που ανοίγουν κάποιες μπάντες κι αμέσως επικοινωνούνε με τον ακροατή. Ο ακροατής, με τη σειρά του, επικοινωνεί με το μαγικό. Αυτός ο όμορφος μουσικός κύκλος! Αυτή η μαγεία που όλοι έχουμε ανάγκη… ειδικά αυτήν την περίοδο. Η περιπλάνησή μας και η αναμονή μας για τις καλύτερες ημέρες. Οι Calexico φρόντισαν και πρόσθεσαν ένα λιθαράκι σε αυτό. Μαγεία, περιπλάνηση κι ελπίδα!

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων! Αγαπημένος χώρος, όμορφες συναυλιακές αναμνήσεις και, φυσικά, εύκολη πρόσβαση. Άφιξη από νωρίς, βόλτα στα πέριξ, καφές, τσιγάρο και κουβεντούλα. Γύρω μας συνοδοιπόροι όλων των ηλικιών και όταν λέω όλων των ηλικιών, το εννοώ! 20αρηδες με piercing στη μύτη, 30αρηδες που έχουν διευρύνει εδώ και καιρό τους ροκ ορίζοντές τους, εμείς, οι 40αρηδες και 50αρηδες με τη συναυλιακή σιγουριά στο βλέμμα μας και ύφος «όταν εγώ έγραφα cd με τραγούδια των Calexico και The Earthbound…μπλα μπλα μπλα» και, τέλος, αυτοί οι 60ρηδες με τον ενθουσιασμό ενός 20χρονου. Μπλουζάκια με στάμπες Calexico και μπλουζάκια με στάμπες από rock και metal συγκροτήματα. Βερμούδες για αναρρίχηση, βερμούδες για skate και βερμούδες από λινό ύφασμα για κυριλέ ποτάκι μετά. Έθνικ φούστες μακριές, αέρινα φουστάνια καλοκαιρινά και φορέματα επίσημων περιστάσεων. Ποτήρια με μπύρα στο χέρι και μπουκάλια με κρασί. Καπνός από  τσιγάρο. Αυτό είναι το κοινό των Calexico… Multi Culti, αγαπημένο και αγαπητό. Όπως και η μουσική τους!Στα του live τώρα. Ένα, τόσα δα, μουδιασμένο ξεκίνημα κι ένας, ελάχιστα, «μπουκωμένος» ήχος. Διορθώθηκε γρήγορα, για να μείνω με την απορία αν όντως ήταν έτσι από την αρχή ή αν εγώ απλώς δεν είχα μπει στο κατάλληλο mood. Μάλλον, ισχύει το δεύτερο. Μετά το αγαπημένο “Splitter” όλα έμοιαζαν ιδανικά  και όμορφα. Το setlist ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε να είναι κι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι. Να σε κρατάει συνέχεια σε κίνηση, χωρίς να σε κάνει να τα δώσεις όλα μονομιάς, αλλά και χωρίς να σε κάνει να βαρεθείς και να νιώσεις ότι το live «κάνει κοιλιά». Το πάρτι είχε ήδη στηθεί!

Τραγούδια από σχεδόν ολόκληρη τη δισκογραφία τους και από κάθε δημιουργική τους περίοδο. Οι μεγάλες στιγμές του live; Πολλές και ανάλογες των προτιμήσεων του καθενός. Πώς μπορείς να επιλέξεις κάποια τραγούδια και πώς να αφήσεις κάποια εκτός; Όλα πολύ αγαπημένα!

Μια υπέροχη εκτέλεση "δύο σε ένα" των "Not Even Stevie Nicks" και “Love Will Tear Us Αpart” – Joy Division., δύο encore (με μια guest εμφάνιση του Thanasis Skar με το λαούτο του κι ένα όμορφο ντύσιμο με παραδοσιακές μελωδίες του “Stray”), δύο ώρες γεμάτες με μουσική κι ένα κοινό 1500-1700 ανθρώπων εκστασιασμένο. Υπέροχο “Crystal Frontier” και μια προσωπική στεναχώρια που δεν έπαιξαν το “The Ballad Of Cable Hogue”. Καλύτερα ίσως…

Να κάτσω να κάνω τώρα τη γνωστή σούμα; Μπα, δεν χρειάζεται. Το μαγικό κουτάκι άνοιξε και στο Γκάζι χορεύουν ακόμη! Αυτό αρκεί…


Setlist

1. El mirador
2. Cumbia del polvo
3. Splitter
4. Harness the Wind
5. Then You Might See
6. Inspiración
7. Under the Wheels
8. Dead in the Water
9. Black Heart
10. Serenata huasteca
11. Victor Jara's Hands
12. Rancho azul
13. Minas de cobre 
14. Cariñito (Los Hijos del Sol cover)
15. Caldera
16. Flores y tamales
17. Not Even Stevie Nicks... / Love Will Tear Us Apart
18. Cumbia de donde


Encore:
1. Fortune Teller
2. Stray
3. Crystal Frontier


Encore 2:
1. Follow the River
2. Alone Again Or (Love cover)
3. Güero Canelo


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Φοίβος Δεληβοριάς
@ Κύτταρο
10/2/2024
(16/02/2024)
ypogeio.gr
Hotel Lux
@ Death Disco
6/10/23
(12/10/2023)
ypogeio.gr
Guns n' Roses
@ OAKA
22/7/2023
(25/07/2023)
ypogeio.gr
Παιδί Τραύμα
Upstairs Sessions
@Gazarte - 22/9/21
(07/10/2021)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ