To ypogeio.gr

Dustbowl

@ Ilion Plus

7/5/2016


Σάββατο 7 του Μάη και ο δρόμος με φέρνει στην οδό Κοδριγκτώνος στο κέντρο της μεγάλης μας πόλης για μια ξεχωριστή βραδιά: Οι Dustbowl, η americana/psych-country Αθηναϊκή μπάντα, παρουσιάζει επισήμως το νέο της άλμπουμ The Great Fandango και θέλει οπωσδήποτε να το γιορτάσει με τους φίλους της!
Γύρω στις 10 μπαίνω στο Ilion Plus και μένω εντυπωσιασμένος από αυτό το νέο «καθαρόαιμο» live χώρο. Σωστό stage, σωστή διάταξη χώρου, σωστή χωρητικότητα (200άρι το κόβω…), σωστά ηχοσυστήματα (όπως με διαβεβαίωσαν τα παιδιά από τους Dustbowl και διαπίστωσα και εγώ κατά τη διάρκεια του live), εν ολίγοις, ένα venue πολύ καλό που χρειάζεται η Αθήνα και μακάρι να μακροημερεύσει.  
Μετά από ωριαία (και κλασική) καθυστέρηση, το πολυμελές συγκρότημα λαμβάνει θέση στη σκηνή, ενώ το Ilion Plus έχει πια γεμίσει, παρά τη δυσκολία της μέρας με την απόλυτη -λόγω απεργίας - έλλειψη των ΜΜΜ από τους δρόμους της πόλης.
Αυτή θα ήταν και η πρώτη φορά που θα έβλεπα τους Dustbowl live και να σας πω εξαρχής ότι δε το μετάνιωσα καθόλου. Η μπάντα είναι πάρα πολύ δεμένη, ο ήχος ήταν σούπερ και το κέφι διάχυτο πάνω και κάτω από τη σκηνή. Ουσιαστικά παρουσίασαν όλο το The Great Fandango, μας παίξανε στη συνέχεια κάποια παλιότερα κομμάτια + 2 ακυκλοφόρητα και γενικώς για όση (πολύ) ώρα βρέθηκαν στη σκηνή, φρόντισαν και να μας συγκινήσουν και να μας ξεσηκώσουν. Φυσικά highlight της βραδιάς αποτέλεσε η εκτέλεση της ομώνυμης χιτάρας, τραγούδι που τη πρώτη φορά που το άκουσα κόντεψε να μου στοιχίσει… ένα Μπριάμ που είχα στο φούρνο και παραλίγο να κάψω ξεχασμένος από τα πολλά repeat! Ευτυχώς, απλώς «στέγνωσε» λίγο και τελικά τρωγόταν (οπότε Dustbowl δε μου χρωστάτε μεσημεριανό…). Στο live λοιπόν, το The Great Fandango είναι ακόμα καλύτερο, απόλυτα χοροπηδιάρικο και ξεσηκωτικό και ευτυχώς για μένα που αυτή τη φορά δεν είχα φαί στο φούρνο αλλά απλώς κρατούσα μια μπίρα (δε χύθηκε...)
Ιδιαιτέρως χάρηκα με την απόδοση του φίλου μου και τραγουδιστή της μπάντας, Πάνου Μπίρμπα, που παρά το ζόρι που τράβηξε λόγω φαρυγγίτιδας, ήταν άψογος στα καθήκοντα του, έχει «κουμπώσει» όπως πρέπει με τους υπόλοιπους, όπως σωστά διαπίστωσε και ο «αρχυπογειάτης» Μιχάλης Νικολίτσης στη γνώμη που εξέφρασε για το άλμπουμ, ενώ δείχνει να απολαμβάνει τη παρουσία του στο συγκρότημα, όσο και στο προσωπικό του project που έχει τύχει να παρακολουθήσω πολλές φορές. Κι αν στα δικά του κομμάτια, με την υπέροχη μπάσα φωνή του βαδίζει σε πιο… Nick Cave δρόμους, στους Dustbowl  βλέπει τον Johnny Cash να του λέει «αποδώ», ακολουθώντας την έξοδο που καταλήγει στους ατέλειωτους αμερικανικούς αυτοκινητόδρομους , με τα ίδια ακριβώς όμορφα αποτελέσματα.
Θα ήταν όμως άδικο να μην αναφέρω ότι όλη η μπάντα είναι θαυμάσια, με εξαίρετους και έμπειρους μουσικούς που συνδυάζουν επιτυχώς στην εμφάνιση τους επαγγελματισμό με rock ‘n’ roll attitude. Και μπορεί το ηχητικό στυλ που έχουν επιλέξει με αυτές τις βαθιές ρίζες στην αμερικανική μουσική παράδοση και κάποια… «καουμπόϊκα» στοιχεία, να μην είναι για όλα τα ευρύτερα alternative γούστα, το σίγουρο είναι όμως ότι οι Dustbowl ξέρουν να γράφουν και να εκτελούν περίφημα, όμορφα τραγούδια, που σου μένουν και σε συγκινούν. Τι το πιο ουσιαστικό από αυτό…
Καλοτάξιδο The Great Fandango Dustbowl και τα λέμε σύντομα στα επόμενα live!
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Leprous, Κlone, Maraton
@Fuzz Club
15/2/2020
(17/02/2020)
ypogeio.gr
Φοίβος Δεληβοριάς
Μόνο Ψέματα
Η Πρεμιέρα στο Κύτταρο (1/2/2020)
(08/02/2020)
ypogeio.gr
Rockwave Festival: The Black Keys, The Black Angels...
30/5/2015
(01/06/2015)
ypogeio.gr
Florence + The Machine
@ GALATSI OLYMPIC HALL, ATHENS
21/9/2019
(27/09/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ