To ypogeio.gr

The Bonnie Nettles

@Six D.O.G.S

12/10/2017


photo by Ελένη Παναγιώτου
 

Για τους Αθηναίους The Bonnie Nettles δεν χρειάζονται ιδιαίτεροι πρόλογοι και συστάσεις, με την έννοια πως σας τα έχουμε πει και γράψει ουκ ολίγες φορές εδώ στο Υπόγειο, τελευταία μάλιστα πολύ πρόσφατα με τη συνέντευξη που μας έδωσαν πριν λίγες μέρες (check here). Περνάω λοιπόν αμέσως στο review της συναυλίας που έδωσαν την περασμένη Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στους... Έξι Σκύλους.

Την έκανα απ'το γραφείο μία ώρα νωρίτερα για να προλάβω το live και κατά τις 10.45 προσγειώθηκα μπροστά από τη σκηνή του Six D.O.G.S. Ίσα που πρόλαβα το τελευταίο κομμάτι των Monochromatic Visions, αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα διαβάσετε κάτι γι'αυτούς στο παρόν review, ούτε δυστυχώς και για τους Cosmic Shadows που άνοιξαν τη βραδιά.

Οι Bonnies ξεκίνησαν εντυπωσιακά με τον Sir Jonathan να χτυπάει δαιμονισμένα τα τύμπανα του πολέμου και να δίνει το πρώτο σύνθημα για τη μάχη που θα ακολουθούσε. Οι υπόλοιποι 4 παίχτες, ο Anestis Nine και o Nick Κ. Vlachiotis (κιθάρες), o Vagelis Falliera Karabelas (κρουστά) και ο John Deam (μπάσο) ακολούθησαν το τέμπο του και ξεκίνησαν να παίζουν μία (απολαυστική) εισαγωγή στο "Bonnie", ένα από τα πρώτα κομμάτια της μπάντας ever. Δεν άργησε να εισέλθει στη σκηνή και ο πανμέγιστος... σάτυρος τραγουδιστής της μπάντας, ο Διονύσης (Dennis Lounges), με την κλασική πια ανοιχτή ρόμπα του, την οποία δεν άργησε να ξεφορτωθεί, εν μέσω πανηγυρισμών απ'τη μεριά του κοινού, και να συνεχίσει το live γυμνός από τη μέση και πάνω. Με τα γνωστά φωνητικά τσαλίμια του, τις αλά Sam France κραυγές του, τα κενά ψαρωτικά βλέμματά του προς στο κοινό, τα ξεσηκωτικά bongos του (τα οποία και ξεχαρβάλωσε 1-2 φορές από τα μικρόφωνά τους - τα χτυπούσε με όλη του τη δύναμη, ενδεικτικό για το πώς βιώνει γενικά τα live της μπάντας). Αριστερά του, με τα χαρακτηριστικά γυαλιά ηλίου του, το ντέφι του και τις μαράκες του, ο Βαγγέλης, σε ένα ρεσιτάλ μπλαζέ λικνισμάτων και ψυχεδελικής μυσταγωγίας... Και γύρω τους, οι υπόλοιποι τέσσερις, μία καλοκουρδισμένη μηχανή psych rock πολέμου που παίζει παπάδες, τέσσερις μουσικάρες, οι οποίοι πια συνεννοούνται με κλειστά μάτια, μην σου πω και με κλειστά αυτιά...

Στην εξέλιξη του live και καθώς οι Bonnie Nettles προχωρούσαν στο φαρμακερό setlist τους, ο κόσμος από κάτω ζεσταινόταν και σιγά-σιγά βυθιζόταν αύτανδρος στις μουσικές της μπάντας. Συμπεριλαμβανομένου και εμού. Στο ορχηστρικό (σχετικά) νέο τους κομμάτι που νομίζω πως λέγεται "Optimistic Train", :) , μούδιασαν τα χέρια μου και τα πόδια μου, βούρκωσα από μία τύπου εκστατική συγκίνηση κι ένιωθα να πνίγομαι από έναν ηχητικό κόμπο που είχε ριζώσει στο λαιμό μου και ήθελε να σπάσει... Στο "When She's Blue", η μπάντα, εξαιρουμένων των Διονύση και Βαγγέλη, κατέβηκε από τη σκηνή, για να κάνει χώρο στη χορεύτρια Νεφέλη Θεοδότου και τα πράγματα πήραν μία (ακόμα πιο) φευγάτη πορεία. Στο αποχαιρετιστήριο επιτόπιο αυτοσχεδιαστικό jam της μπάντας, ειλικρινά δεν μπορούσα να πιστέψω όσα άκουγα. Απίστευτοι ήχοι, απίστευτες μελωδίες, απίστευτη ατμόσφαιρα, απίστευτη μπάντα οι The Bonnie Nettles! Στη μία ώρα και κάτι που διήρκεσε η συναυλία, άκουσα όλο το rock'n'roll που ξέρω από τα 60's ως και σήμερα, φιλτραρισμένο από τα αυτιά, την ψυχή και τη δεξιοτεχνία αυτής της υπέροχης μουσικής παρέας από την Ανάκασα της Δυτικής Αττικής.

Είχα να τους δω live από το gig στο Mo Better τον περασμένο Μάϊο. Η εξέλιξή τους, σε όλα τα πεδία - παίξιμο, σκηνική παρουσία, σύνθεση- , είναι αλματώδης, ως και ιλιγγιώδης. Έχω βαρεθεί να το γράφω και να το λέω όπου βρεθώ κι όπου σταθώ: Μία από τις πιο ανερχόμενες και σημαντικότερες Ελληνικές μπάντες των τελευταίων χρόνων, από τους οποίους περιμένω ένα super debut album. Όπως μας πληροφόρησαν, τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουν μία εγχώρια περιοδεία - αν έρθουν κοντά σας, μην τους χάσετε! Trust me. :)

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Desert Monks
Live from the Recover Studio
9/5/2021
(11/05/2021)
ypogeio.gr
Τηλελάιβ 4: Nalyssa Green,
Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy
15/4/2021
(08/05/2021)
ypogeio.gr
The Boy
@ Six D.O.G.S
4 & 11/10/2018
(21/10/2018)
ypogeio.gr
dEUS
@ Fuzz
31/05/2019
(12/06/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ