To ypogeio.gr

The Liminanas

@Temple

11/4/2019

Η εκρηκτική μπάντα από το θρυλικό Perpignan στα βάθη της Νότιας Γαλλίας δηλαδή οι The Liminanas, μας επισκέφτηκε για τρίτη φορά για ένα και μοναδικό Show στο Temple. Η μέρα καθημερινή και διπλή αγωνιστική για τους μουσικόφιλους μιας και σήμερα θα είναι το live των The Dandelion. Βροχερή βραδιά και είχα μια χαλαρότητα για το event, μιας και τους είχα ξαναδεί δυο φορές, οπότε λίγο πολύ ήξερα τι θα συναντήσω. Όμως οι αστείρευτοι και ευρηματικοί Γάλλοι είχαν αντίθετη άποψη. Ας μπούμε λοιπόν, στο ψητό και να ξετυλίξουμε το κουβάρι των αισθήσεων και συναισθημάτων, που ένιωσα παρέα με το μουσικό μου alter ego Mammoth!

Συναντηθήκαμε έξω από το Temple λίγο πριν τις 22:00. Πριν μπούμε, πρότεινα να πιούμε ένα pint και να τα πούμε και λίγο εκεί κοντά, μιας και το συγκρότημα θα ανέβαινε στην σκηνή γύρω στις 23:00. Μπήκαμε στο χώρο λίγο πριν το τέλος του support, που ήταν οι δικοί μας Blame Canada. Ήταν η πρώτη φορά που πηγαίναμε στο Temple και κινηθήκαμε γρήγορα προς τον εξώστη ή τον «γυναικωνίτη», όπως το λέμε μεταξύ μας χαριτολογώντας. Η θέση ήταν εξαιρετική, βρισκόμασταν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια της μπάντας και παρατηρούσαμε όλες τις λεπτομέρειες σε βαθμό να αυτοχαρακτηριστούμε “ματάκηδες”. Μέχρι εκείνη την ώρα τίποτα δεν έδειχνε ότι θα είμαστε μάρτυρες μιας από τις καλύτερες συναυλίες που έχουμε παρακολουθήσει ever. Μετά από ένα ζέσταμα δυο τραγουδιών η κατάσταση ξέφυγε και μας παρέσυραν σε ένα ψυχεδελικό ταξίδι που έμοιαζε ατελείωτο. Η απόλυτα πειθαρχημένη και αψεγάδιαστα καλοκουρδισμένη επταμελής μπάντα μάγεψε το πλήθος που είχε αφεθεί άνευ όρων στις μελωδίες της. Οι συνθέσεις τους είχαν την πλήρη αρμονία, αλλάζοντας από κομμάτι σε κομμάτι τα μουσικά είδη και τις δεκαετίες με περίσσεια ευκολία, ένιωθες την χημεία τους σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις που τελειώνει και που αρχίζει το επόμενο, θα μπορούσα να πω ότι ήταν σαν μια ταινία που το καθετί έχει λόγο ύπαρξης και τίποτα δεν είναι περιττό και παράταιρο. Με λίγα λόγια η συνοχή της μπάντας παίρνει 10/10 και πήγε την όλη εμπειρία σε άλλο level.

Οι The Liminanas αποδίδουν πολύ καλύτερα live από τι στο studio μιας και οι αυτοσχεδιασμοί τους και η απίστευτη επικοινωνία με το κοινό, χωρίς κουβέντες, τους δίνει τροφή για να μεταδώσουν την έκσταση των αισθήσεων τους. 1 ώρα και 45 λεπτά διήρκησε το ντελίριο και είναι η πρώτη φορά, ομολογώ, ότι η τρίτη εμφάνιση μιας μπάντας ήταν καλύτερη και από την πρώτη υπερνικώντας και την προσμονή που πάντα έχεις για να δεις έναν καλλιτέχνη για πρώτη φορά. Χωρίς να καταθέσουν τα βαριά τους χαρτιά και τα τραγούδια που μας έκαναν να τα ακούμε στο repeat, αλλά και χωρίς να χάσουν ικμάδα από το ύφος τους το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Δεν ήθελες να πας να πάρεις ποτό, να κοιτάξεις το κινητό σου, να πας τουαλέτα, δεν ήθελες να χάσεις ούτε μια στιγμή από αυτό το υπερθέαμα που βίωνες. Ένιωσα να πλημμυρίζω από ψυχεδέλεια την οποία την είχαν στουμπώσει με μαεστρία σε κάθε εγκέφαλο που ήταν εκεί.

Μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά νιώθω ότι είναι μια από τις πιο  underrated μπάντες όλων των εποχών. Βέβαια, ίσως  και να το απολαμβάνουν όλο αυτό και να το επιζητούν. O Lionel και η Marie Liminana είναι από τους καλύτερους εκφραστές της νέο Ψυχεδέλειας και έχουν μια θέση ψηλά στο δικό μου Hall of Fame.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση του τι ζήσαμε χθες στο παρακάτω video

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Leprous, Κlone, Maraton
@Fuzz Club
15/2/2020
(17/02/2020)
ypogeio.gr
Φοίβος Δεληβοριάς
Μόνο Ψέματα
Η Πρεμιέρα στο Κύτταρο (1/2/2020)
(08/02/2020)
ypogeio.gr
Πάνος Μπίρμπας
Faust 1/12/15
(05/12/2015)
ypogeio.gr
Φοίβος Δεληβοριάς
Σταυρός του Νότου
22/10/2016
(02/11/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ