Νέες Κυκλοφορίες

Εβδομαδιαίον Πρόγραμμα

Stavros Van Der Wilt


O Stavros Van Der Wilt είναι ένας 42χρονος μουσικός απύθμενου ταλέντου, πληκτράς, συνθέτης, στιχουργός και ενορχηστρωτής. Τον παρακολοθούμε από την... εφηβεία του, μιας και μεγαλώσαμε στις ίδιες γειτονιές, ήπιαμε τις πρώτες μας μπίρες στις ίδιες καφετέριες και στα ίδια μπαρ, σπάσαμε το κεφάλι μας για να βρούμε το νόημα της ζωής και του έρωτα στους ίδιους τοίχους, περπατήσαμε τραγουδώντας Μπακιρτζή και Χειμερινούς Κολυμβητές στους ίδιους δρόμους... Τα χρόνια πέρασαν, όχι θα κάθονταν και θα περίμεναν, το νόημα της ζωής και του έρωτα ακόμα αναζητείται, ο καθένας από εκείνη τη γειτονιά πήρε τον δικό του δρόμο, όμως η μοίρα φέρνει κοντά ξανά κάποιους ανθρώπους, που ξέρεις πως δεν τους έχασες ποτέ...

Ο Σταύρος γράφει άπειρη μουσική, για τον εαυτό του, για φίλους του, για τραγουδιστές και για τραγουδίστριες, για την μπάντα του, τους φοβερούς και τρομερούς AM:PM (After Midnight Popular Music), ​οι οποίοι μας έχουν συστηθεί από το 2010 με το self-titled debut τους κι έκτοτε περιμένουμε το δεύτερο βήμα τους (έρχεται σύντομα απ'ό,τι μαθαίνω). Σήμερα (7/6) κυκλοφορεί όμως τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ο οποίος ονομάζεται "Εβδομαδιαίον Πρόγραμμα" και η πρόακροασή του από πλευράς μας αποκάλυψε ένα πολυσυλλεκτικό αρτιότατο δισκογράφημα, μία δημιουργία που μέσα της παίρνει σάρκα και οστά όλο το μουσικό όραμα του Van Der Wilt. Το τραγούδι αναλαμβάνουν εκλεκτοί φίλοι και συνοδοιπόροι του όλα αυτά τα χρόνια, ο αγαπημένος μας Σταύρος Δάλκος, ο Γιώργος Rous, ο Νικόλας Καραναστάσης, ο Δημήτρης Νέγκας, η Άσπα Μεταλληνού, η Σαλίνα Γαβαλά και η Λουκία Κλεώπαη οποία είναι και υπεύθυνη για την καλλιτεχνική επιμέλεια του δίσκου. Όταν οι προαναφερθέντες δεν τραγουδούν, πέφτουμε στα δύο ορχηστρικά που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο - αριστουργήματα! "Εβδομαδιαίον Πρόγραμμα" λοιπόν, ένα κάπως σαν concept άλμπουμ που διηγείται τις ιστορίες διαφορετικών χαρακτήρων, ξεκινώντας από το πρωί της Δευτέρας και καταλήγοντας στο ξημέρωμα της μελαγχολικής Κυριακής. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συναισθήματα, απορρέοντα από παντοδύναμες εικόνες που γεννούν οι ευρηματικοί στίχοι και οι αληθινά εξαιρετικές συνθέσεις... Το δημιούργημα του Σταύρου είναι ολοκληρωτικά υπέροχο από την αρχή ως το τέλος του και αποτελεί σίγουρα μία από τις καλύτερες ελληνόστιχες (και όχι μόνο) εγχώριες κυκλοφορίες της χρονιάς ως τώρα. 
 


* Ο Stavros Van Der Wilt και η παρέα του θα παρουσιάσουν το "Εβδομαδιαίον Πρόγραμμα" σήμερα (7/6) στο Ταφ (Νορμανού 5, Μοναστηράκι).

** If you like this, check also this: Song Diaries (32): Magazines (Stavros Van Der Wilt)

 


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Lia Hide
Tells No Fairytales
(14/03/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
In-Between
Sediment Bruise
(22/02/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Αριστείδης Χατζησταύρου
Ινώ
(16/02/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
South Of Reality
The Claypool Lennon Delirium
(25/02/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ