To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Cheiloscopy

Lip Forensics

Ποιοι είναι οι Lip Forensics; Είναι ο Zade και ο Ekelon και μαζί έχουν φτιάξει ένα ντουέτο που γεννά πολύ όμορφους ηλεκτρονικούς ήχους. Αυτό φαίνεται ούτως η άλλως και από τις εμφανίσεις τους σε όλο και περισσότερα φεστιβάλ! Ταξίδεψαν μέχρι την αγαπημένη μου Δονούσα στο Yupiyaya, εμφανίστηκαν στο Release Festival όπου κάποιες αναποδιές δεν τους επέτρεψαν να ζήσουν το live όπως περίμεναν. Ωστόσο, η διοργάνωση τους αποζημίωσε με τον καλύτερο τρόπο αφού την επόμενη κιόλας μέρα άνοιξαν έκτακτα τη συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα και Παύλου Παυλίδη στην Πλατεία Νερού. Ακόμα θα παίξουν τον Αύγουστο στο γνωστό πλέον Up Festival της Αμοργού, το οποίο δυστυχώς δεν θα προλάβω για μία μέρα!

Ας περάσουμε όμως στο βασικό θέμα μας. Πριν ενάμιση μήνα περίπου, οι Lip Forensics κυκλοφόρησαν μέσω της Amour Records το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο "Cheiloscopy", το οποίο αποτελείται από τέσσερα κομμάτια. Εδώ όμως τα πράγματα μπερδεύουν λίγο. Ουσιαστικά έχουμε δύο τραγούδια, το  “Fo(u)r” και το "Lucid" και τα άλλα δύο είναι τα remixes τους. Αν κάνατε κάποια σκέψη ότι κάτι τέτοιο είναι αντιπαραγωγικό και βαρετό, διαγράψτε την αμέσως, γιατί και τα δύο remixes είναι κομμάτια με δικό τους χαρακτήρα που ολοκληρώνουν ιδανικά το ΕΡ.

Το "Fo(u)r" με τους κρυμμένους στίχους είναι ένα διαμαντάκι ηλεκτρονικής μουσικής, αφού μπορεί να σου προκαλέσει σκέψεις οποιασδήποτε μορφής, ανάλογα με τη διάθεσή σου. Εξίσου όμορφο είναι και το remixe που ανέλαβε να κάνει ο Melorman, ο οποίος ανέβασε λίγο την ένταση και το ρυθμό. Δηλαδή έχεις δύο εκδοχές ενός κομματιού, με τη μία αράζεις τέλεια και με τη δεύτερη χορεύεις πολύ εύκολα. Τι καλύτερο;

Πάμε στο δεύτερο κεφάλαιο του δίσκου. Εδώ έχουμε στίχους που δηλώνουν αισθητά την παρουσία τους ερμηνευμένους από την πολύ όμορφη φωνή της Ειρήνης Σκυλακάκη, αλλά το τοπίο σκοτεινιάζει. Πιο απόκοσμοι ήχοι, ταξιδιάρικοι που δένουν υπέροχα με τα γυναικεία φωνητικά. Στο remix του "Lucid" εμφανίζεται το όνομα του δαιμόνιου Σεραφείμ Τσοτσώνη (check here), ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την καλλιτεχνική εποπτεία του ΕΡ. Ο Σεραφείμ διατηρεί το τέμπο του "αυθεντικού" κομματιού βάζοντας όμως και άλλους ήχους που το απογειώνουν.

Συνολικά ο δίσκος έχει αρχή, μέση και τέλος, θέλει προσοχή γιατί έχει πάρα πολλά στοιχεία τα οποία αν δεν ακούσεις, δεν αντιλαμβάνεσαι την ομορφιά της δουλειάς αυτής. Το “Cheiloscopy” μπορείς να το ακούσεις μόνος με κλειστά φώτα στο δωμάτιό σου (εγώ αυτό έκανα) είτε σε ένα πάρτι και να σε εντυπωσιάσει το ίδιο, ακόμα και αν δεν είσαι μεγάλος φαν της ηλεκτρονικής σκηνής. God job guys!

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών
Τα Παιδιά της Παλαιότητας
(16/07/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Restart
Underhill West
(05/06/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Konserva
Μινέρβα
(05/06/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ