Νέες Κυκλοφορίες

Χρόνος Δύο

Σωκράτης Μπαρμπουνάκης


Ο Φόβος, η ανάμνηση μιας προηγούμενης οδυνηρής εμπειρίας, να προβάλλεται στο μέλλον ως η εικόνα ενός έως τώρα ανύπαρκτου, -δυνητικά επερχόμενου- δυσάρεστου γεγονότος, που μπορεί και να μη συμβεί ποτέ. 

Η Ελπίδα, η ανάμνηση μια προηγούμενης ευχάριστης εμπειρίας, να προβάλλεται στο μέλλον ως η εικόνα ενός έως τώρα ανύπαρκτου, -δυνητικά επερχόμενου- ευχάριστου γεγονότος, που μπορεί και να μη συμβεί ποτέ. 

Σαν δύο χέρια που χειρίζονται το συμπαντικό αυτό νήμα -που οι άνθρωποι ονομάζουμε και αντιλαμβανόμαστε ως χρόνο-, παίζουν μαζί μας, σαν να ήμασταν· -οι άνθρωποι-, μαριονέτες, σε έναν γελοίο, ατέλειωτο χορό. 

Σ.Μ. 
Αθήνα 2018. 

 

 

Το καθόλου αμελητέο μουσικό μέγεθος του μουσικού Σωκράτη Μπαρμπουνάκη το "αντιμετώπισα" για πρώτη φορά πέρσι, όταν και έφτασε στ'αυτιά μου το self-titled debut album της μπάντας αστρογόνο (check interview here), στην οποία ο Σωκράτης παίζει κιθάρα και τραγουδάει. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του "αστρογόνο" και δύο μετά την πρώτη του solo κυκλοφορία ("ζωντανός."), ο Αθηναίος singer/songwriter επιστρέφει με τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο ονόματι "Χρόνος Δύο", που κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 12 του περασμένου Νοέμβρη.

Το άλμπουμ στην ολότητά του πιστοποιεί πως ο Μπαρμπουνάκης διαθέτει πλήθος ζηλευτών ικανοτήτων, τόσο στη σύνθεση και στο στίχο όσο και στη γενικότερη αντίληψη περί μουσικής - παίζει όλα τα όργανα (με εξαίρεση τα τύμπανα) και στήνει ουσιαστικά μόνος του, σε επίπεδο μίξης και παραγωγής, τον κόσμο του "Χρόνου Δύο". Έναν κόσμο γεμάτο με ολοζώντανες εικόνες, πλασμένες μέσα σε επιβλητικές μουσικές και χειρουργικά επιλεγμένες λέξεις, λέξεις σημαντικές και με λόγο ύπαρξης, λέξεις που πατάνε συχνά στο α'ενικό πρόσωπο, φτάνουν όμως σε εμάς, στο α' πληθυντικό μας, άλλοτε ζεστές σαν αγκαλιές και άλλοτε σκληρές εν είδη ενός βίαιου ξυπνήματος και ενός δυστοπικού συναγερμού.   

Τα 11 κομμάτια του δίσκου κινούνται στα ευρύτερα μονοπάτια του εναλλακτικού ροκ, ενώ μία post στιβαρή ατμόσφαιρα πλέκει τον ιστό πάνω στον οποίο αιωρείται και λικνίζεται ο πυρήνας του άλμπουμ. Βρέθηκα εκεί, στον πυρήνα του "Χρόνου Δύο", και ένιωσα δυνατά και έντονα συναισθήματα, "ωφέλιμα φορτία" για όσα ζω - η μουσική είναι σύντροφος της ζωής και το νέο άλμπουμ το Σωκράτη Μπαρμπουνάκη είναι μία τέτοια περίπτωση δισκογραφήματος, σύντροφος ζωής... Με το δικό του... υποχθόνιο και υπόγειο τρόπο στέκεται πλάι σου, σε κρατάει σφιχτά από το χέρι και έχει τόσα να σου πει και να σου δώσει, αρκεί να το εμπιστευτείς και να αφεθείς στα (ψηφιακά) αυλάκια του.
 

* Έκανα έναν περίεργο περίπατο χτες το πρωί στους πρόποδες της Πάρνηθας... Δυσάρεστες σκέψεις έκανα, γιατί δυσάρεστος ήταν και ο λόγος που βρέθηκα εκεί. Άρχισα να σιγουτραγουδώ τα "Βήματα" (track No2 στο άλμπουμ) και όλα έγιναν καλύτερα...

 

 

Στίχοι, μουσική: Σωκράτης Μπαρμπουνάκης 
Τύμπανα έπαιξαν οι Θοδωρής Σοφόπουλος (tracks 1,2,4,5,9) και Βασίλης Κούρτης (tracks 3,6,7,8,10). 
Φωνή, κιθάρες, μπάσο, synths: Σωκράτης Μπαρμπουνάκης 

Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν από τον Παντελή Νικηφόρο στο στούντιο των Λάμδα. 
Οι υπόλοιπες ηχογραφήσεις έγιναν από το Σωκράτη Μπαρμπουνάκη στο στούντιο Τσίου. 

Υποστήριξη παραγωγής/καλλιτεχνική επιμέλεια: Αναστασία Βρεττού 
Μίξη: Σωκράτης Μπαρμπουνάκης 
Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions) 
Εξώφυλλο/artwork: Ειρήνη Βρεττού


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ΚΡΑΑΚ (LP)
ΚΡΑΑΚ
(03/07/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Believers
Serafim Tsotsonis
(02/07/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
N91°
Logout
(24/06/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Help Us Stranger
The Raconteurs
(15/07/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ