Νέες Κυκλοφορίες

Violet Street

Local Natives

 

Album νούμερο 4 από τους ήρωες της indie από το Silver Lake της Καλιφόρνια, τους αγαπημένους Local Natives.

Το εναρκτήριο "Vogue" είναι ένα typical τραγούδι Local Natives, μελαγχολικό, γλυκόπικρο, μελωδικό με δοξαριές από ένα βιολί που σου τρυπάει τα σωθικά, περίπου όπως το "In This Shirt".

Από το δεύτερο τραγούδι όμως, μπορεί κανείς να καταλάβει την διαφορά αυτού του δίσκου, τη στροφή της μπάντας.

Τέλος οι minimal κιθάρες και τα σπαρακτικά, αρμονικά φωνητικά. "When Am I Gonna Lose You". Γκάζια και ενέργεια. Φυσικά, πραγματεύονται δύσκολα θέματα, ο δίσκος έχει σαν θεματολογία τος σχέσεις και πως αυτές δεν μπορείς να τις κρατήσεις, όμως εδώ το κάνουν ευχάριστα, με breezy, uplifting synth pop, που τους πάει και εμάς μας αρέσει. Τέτοιο τραγούδι είναι και το "Cafe Amarillo", με το καταπληκτικό μπάσο και τα τύμπανα να δημιουργούν μια ιδανική συνθήκη. Ιδανική για λίγο βέβαια, όλοι θα χωρίσουμε μια μέρα, αργά ή γρήγορα και άλλα τέτοια αισιόδοξα.

Τρομερή η συνεισφορά του Shawn Everett, που υπογράφει την παραγωγή. Έχει μαζέψει τα καλύτερα στοιχεία της μπάντας από κάθε προηγούμενο δίσκο, σε έναν καινούργιο. Το πείραμα δείχνει να πετυχαίνει.

Το "Megaton Mile" είναι εθιστικά χορευτικό, ενώ τα "Someday Now", "Gulf Shores" και "Shy" που ακολουθούν, αποτελούν διαμαντένια δείγματα dance pop μουσικής, υψηλής αισθητικής. Αξίζει επίσης, στα συγκεκριμένα τρία κομμάτια να ακούσει τους Natives να παραδίδουν μαθήματα build-up σε τραγούδι.

Στο "Garden of Elysian" επιχειρούν να χωθούν στα χωράφια της afro-pop, σς ένα μάλλον αδιάφορο κομμάτι, ενώ επιλέγουν να κλείσουν το άλμπουμ αντιφατικά, σε σχέση με ό,τι ακούσαμε προηγουμένως, με μια μπαλάντα που κινείται μάλλον σε ρηχά νερά.

Η αισθητική και το τελικό αποτέλεσμα του δίσκου αποτυπώνεται στον στίχο "i don't want to die, before i learn to live". Οι Local Natives αποφάσισαν να πατήσουν reset και να το πιάσουν από την αρχή.

Πίσω στο μηδέν, στα θεμέλια του ήχου τους, από το μακρινό "Gorilla Manor" (2009). Βρίσκουν πάλι τις βασικές δομές του ήχου τους, θυμούνται από που και γιατί ξεκίνησαν και βγαίνουν πάλι να το διεκδικήσουν.

Αυτό δεν κάνουμε όλοι μας, άλλωστε;

 

Ραντεβού 28/6 στο Summer Nostos Festival.

Βαθμολογία: 3/5

Release Date: April 26, 2019.

Traclisting:

01. Vogue
02. When Am I Gonna Lose You
03. Café Amarillo
04. Munich II
05. Megaton Mile
06. Someday Now
07. Shy
08. Garden of Elysian
09. Gulf Shores
10. Tap Dancer

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ghosteen
Nick Cave & The Bad Seeds
(12/10/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Deceiver
DIIV
(11/10/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Norman Fucking Rockwell!
Lana Del Rey
(24/09/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Παραδουλεύτρα
The Boy
(16/09/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ