To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Modern Panic

Deaf Radio


Τον περίμενα αυτόν το δίσκο με... ανοιχτές αγκάλες. Τα τρία singles ("Astypalea", "Animals", "Dance Like A Reptile") που προλόγισαν την κυκλοφορία ήταν σούπερ, το καθένα με τον (διαφορετικό) τρόπο του. Το build-up της ανυπομονησίας μου και του καλού μου προαισθήματος κορυφώθηκε με τα στοιχεία που μάζεψα μέσα από την πρόσφατη συνέντευξη του Υπογείου μαζί τους (check here). Ώσπου έφτασε η 15η Νοεμβρίου και το "Modern Panic" έφτασε στα αυτιά μου.

Κι έφτασε θυελλώδες και καταιγιστικό, μιας και έπειτα από το ενός λεπτού (ψαρωτικού) "Ιntro", ήρθα αντιμέτωπος με τον δυναμίτη "Death Club". Ένα τραγούδι βγαλμένο από τα σπλάχνα μιας μπάντας που δεν αστειεύεται και παίρνει πολύ πολύ σοβαρά τον εαυτό της (οκέι, το ξέραμε αυτό για τους Deaf Radio, αλλά εδώ... το παρακάνουν). Ένα τραγούδι που στο μεγαλοπρεπές heavy rock 'n' roll κορμί του κουβαλάει την αύρα τεράστιων συγκροτημάτων από το διεθνές μουσικό στερέωμα - δεν έχει νόημα να πω ονόματα, ο καθένας έχει τους δικούς του μουσικούς ήρωες που ενδεχομένως θα ξυπνήσουν με την ακρόαση του track. Anyway, μάλλον τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το "Death Club" είναι ένα ασύλληπτο τραγούδι, ένας πολιορκητικός κριός που σπάει τα ηχεία σου και με κάποιον τρόπο σε δυσκολεύει να πας παρακάτω το δίσκο (πολλά τα ριπίτς φίλε...). 

"Welcome to the X DEATH CLUB X
This is the first track of Modern Panic right after the instrumental intro
It’s a discussion between a winner and a loser. But with the one arrogantly screaming and the other in denial, what was the point of fighting at all?"

[από την επίσημη σελίδα της μπάντας στο facebook]  

Στη συνέχεια έρχεται το ήδη γνωστό μας "Animals", κομψό και βαθύ track, δείγμα υψηλής και ευφυούς τραγουδοποιίας. Ύστερα, στο "Dance Like A Reptile", οι δαιμονισμένες κιθάρες του Γκλίνου και του Σακελλαρίου επιστρέφουν για να συνθέσουν και να χτίσουν ένα ακόμα άψογο track. "Astypalea" και φυσικά... είχαμε πάει εκεί νωρίτερα (Ιουν.2019) - ήταν το leading single του άλμπουμ.  Μεθυστικό tune.

Φτάνοντας στο ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, "αναγκαζόμαστε" για ακόμα μία φορά να ανασηκώσουμε το φρύδι και να προσηλωθούμε ολάκεροι στο μεγαλείο της μπάντας. Όλη η (τεράστια) εξέλιξη και η (ανεξάντλητη) δυναμική των Deaf Radio παρελαύνουν μεγαλοπρεπείς στα σχεδόν έξι λεπτά του "Modern Panic". Είναι αψεγάδιαστο, τόσο συνθετικά όσο και στιχουργικά, είναι πληρέστατο, τόσο παικτικά όσο και στα φωνητικά. Είναι υπέροχο. 
 

X WHERE ARE ALL THE BRIGHT LIES? X
"We looked into the future and instead of an open road, we found a claustrophobic deadlock. Technology moves faster than we can perceive, lies and terror are spread at shocking ease. There's only one way out, you can't have no dreams in a cage. You have to break out and move beyond the blinding bright lies."

[από την επίσημη σελίδα της μπάντας στο facebook]

 


Επιστροφή στα γνώριμα heavy rock/desert rock μονοπάτια με το catchy "Colours", αλλά και με το καταπληκτικό "Fossils", που ρέει σαν λάβα μέσα στα 6μιση λεπτά του. (Και) εδώ η φωνή του Γκλίνου "κεντάει". Φινάλε με το "Gas Station People", που μέσα από τον αργόσυρτο ρυθμό του και το κάπως παλιομοδίτικο μοτίβο του σε βυθίζει αργά-αργά στην πηχτή πεμπτουσία του, ώσπου στο 3'20" έρχεται ένα στοιχειωτικό κιθαριστικό σόλο που σε αφήνει σύξυλο...


Αγάπησα το debut της μπάντας "Alarm" (2017) δεόντως, όμως εδώ οι Deaf Radio το ξεπέρασαν και καταθέτουν το μανιφέστο τους. Ο "Μοντέρνος Πανικός" που έσπειρε η Αθηναϊκή μπάντα με το δεύτερο δίσκο της είναι παταγώδης και εμβληματικός, είναι πολυμορφικός και εθιστικός. Το album είναι πρώτο σε πωλήσεις στο genre της rock στο bandcamp διεθνώς. Να σου πω την αλήθεια, δεν εκπλήσσομαι. Δισκάρα, μέσα από την οποία καταφέρνει το κουιντέτο, τόσο σαν ομάδα όσο και ατομικά, να αναδείξει τον καλύτερό του εαυτό και να ξεδιπλώσει όλο το εύρος των πολλαπλών και πολυδιάστατων ικανοτήτων του. 
 

* Στις 13 Δεκεμβρίου στο Temple θα φροντίσω μετά από χρόνια να πιάσω κάγκελο... Το ίδιο προτείνω και στους φίλους μου Σαλονικείς, εάν πάνε στο Eightball στις 15 Φεβρουαρίου του νέου έτους.


Release Date: 15/11/2019 via Ιhaveadrum Records


"Modern Panic isn’t just Alarm’s successor, it’s a record through which we redefine the band’s identity. Composing it felt like looking at a mirror, suddenly noticing something is changed and then embracing it.

Musically there are moments where raw and powerful elements come to surface and others in which we our reveal darker shades. Written between London, New York, Athens and Crete, the changes in the mood of the record are ferocious, while lyrically it reflects on modern society’s issues such as lonerism, homophobia, racism, drug use and social media addiction.

Deeply romantic but also straightforward and fast, Modern Panic is what we crave to be."


 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Σαν Τον Ήλιο
Λευκή Συμφωνία
(30/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Garden Breathes EP
Serafim Tsotsonis
(26/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών
Τα Παιδιά της Παλαιότητας
(16/07/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ