To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Athens Romance

Sigmataf


 

"Το 3ο μας album ονομάζεται "athens romance" και βρίσκεται στις μίξεις. Περιέχει 8 τραγούδια και κάθε τραγούδι έχει το όνομα μιας συνοικίας της πόλης που ζούμε. Πρόκειται για μια νυχτερινή διαδρομή από το Αττικό Άλσος μέχρι τό Πάρκο Ελευθερίας, με όλες τις στάσεις ενδιάμεσα.

Η διαδικασία που ακολουθήσαμε για την δημιουργία του ήταν κάπως πρωτόγνωρη και σε εμάς. Συνήθως φτιάχναμε τις μουσικές (είτε εγώ είτε ο Μελαχροινός είτε ο Σώρρος) και μετά πάνω εκεί έγραφα λέξεις και φωνή. Τώρα έστειλα 8 κομμάτια μόνο στίχους στο Σώρρο λέγοντας "Αλέκο γράψε ο,τι μουσική, σου βγάζουν οι λέξεις".

Αφού ηχογραφήθηκαν οι μουσικές, μου τις έστειλε και πέρασα φωνή, έπειτα μαζί με τη φωνή τα πήρε κι έγιναν μετατροπές στη μουσική. Σαν να εξυπηρετήσαμε τα ίδια τα τραγούδια κατά κάποιο τρόπο και ίσως κάτι να καταφέραμε τελικά. Θα δείξει."

[από ανάρτηση του Sigmataf στο facebook τον Σεπτέμβριο του 2019]Ο Sigmataf μετά από 7 χρόνια, όταν και κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του "Tι κάνει σε είσαι να; εδώ", και δυο χρόνια μετά το ep "Metavasi 3", επιστρέφει με το τρίτο studio άλμπουμ του "Athens Romance", που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

Το "Athens Romance" είναι αυτό που λέει ο τίτλος του, μια ωδή στις γειτονιές της Αθήνας. Ακούγοντας το άλμπουμ, το οποίο αναμφισβήτητα έχει μία concept οντότητα, νιώθεις σαν να περπατάς στους δρόμους της Αθήνας παρέα με τον Στέλιο ή να κάθεσαι δίπλα του σε ένα νυχτερινό λεωφορείο ή στο βαγόνι ενός τρένου (σαν αυτό του εξαιρετικού cover) και τον ακούς να σου λέει ιστορίες για τα μέρη που περνάτε και για όσα έχει ζήσει και συναντήσει μέσα τους. Νιώθω σαν να τον ακούω να μού αφηγείται τη ζωή του, τις σκέψεις του, τις ιδέες του, τα όνειρα και τους εφιάλτες του, με μουσικό χαλί ηλεκτρονικά beats και synth μεγαλουργήματα να μου ανεβάζουν τους παλμούς και να με βυθίζουν στον Αθηναϊκό αστικό πυρήνα. Ένας δίσκος που ακούγεται βιωματικός και αυτοβιογραφικός απ'άκρη σ'άκρη, ένας δίσκος που αγκαλιάζει την αστική δυστοπία με αγάπη και ενσυναίσθηση, ένα spoken word δημιούργημα που με βαθύ βλέμμα παρατηρεί τα τεκταινόμενα και τα καταγράφει εσωτερικεύοντάς τα με υπερεμπνευσμένο τρόπο.

To opening track του δίσκου ,"Ομίχλη Στο Αττικό Άλσος", σε καλωσορίζει με τον καλύτερο τρόπο στον κόσμο στον που θα περιηγηθείς μέσα από τα συνολικά οκτώ κομμάτια του δίσκου και τα 32 λεπτά της διάρκειάς του. Μια ένταση είναι διάχυτη σε όλο το άλμπουμ, οι περιγραφές του για την Αθήνα γίνονται δυσοίωνες εικόνες μέσα στο μυαλό μου. Το κάθε τραγούδι έχει κάτι να σου πει, αρκεί να έχεις ανοικτά τ' αυτιά να το ακούσεις, ίσως στο ψιθυρίσει όπως ψιθυρίζει ο Sigmataf στο τελείωμα του "Ελέφαντας Στο Γκύζη" - σουρεάλ τίτλος, πολύ ωραίο κομμάτι. Πιο αγαπημένο μου, όμως, είναι εύκολα το δεύτερο του δίσκου, το "Κόκκινη Νύχτα Ψυχικό". Καθηλωτική μελωδία, αγχωτική κατά κάποιο τρόπο, γραμμένη από τον δαιμόνιο Αλέκο Σώρρο, στον οποίο ανήκει συνολικά η μουσική και η επιμέλεια της παραγωγής του δίσκου, με εξαίρεση το "Carousel στο Παγκράτι", το οποίο έχει 'φροντίσει' μουσικά ο έταιρος διόσκουρος του Sigmataf, Χρήστος Μελαχροινός. Κρατάω μέσα μου, για φιλοσοφικές εσωτερικές συζητήσεις, τον στίχο που ακούγεται στο "Πολύγωνο Και Μετά Ησύχια", ο οποίος λέει "Λένε η ησυχία είναι ο ήχος του χρόνου καθώς περνάει." Ο Sigmataf απαγγέλει σε όλο το δίσκο, αλλά η επιτομή του όρου spoken word είναι το προτελευταίο κομμάτι "Λ.Β. Σοφίας", το πιο σκοτεινό τραγούδι του άλμπουμ, με ένα πιάνο βγαλμένο από... κάπου αλλού να ρουφάει την ψυχή σου ολοένα και περισσότερο. 


 

Release Date: 4/12/2019

Στίχοι & Φωνή: Sigmataf
Μουσική & επιμέλεια παραγωγής: Αλέκος Σώρρος
Μίξη Αλμπουμ & Μουσική στο track#6: Χρήστος Μελαχροινός
Πιάνο στο track#3: Δημήτρης Πάλλης

Mastering: Βασίλης Ντοκάκης
Εξώφυλλο: Χριστίνα Τσέβη

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Σαν Τον Ήλιο
Λευκή Συμφωνία
(30/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Garden Breathes EP
Serafim Tsotsonis
(26/08/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Ενθύμιον Νεανικών Συντροφιών
Τα Παιδιά της Παλαιότητας
(16/07/2020)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
A Hero's Death
Fontaines D.C.
(10/08/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ