To ypogeio.gr

Νέες Κυκλοφορίες

Έχω Κέφια

Γιάννης Αγγελάκας


"Και πώς αλλιώς θα μπορούσα να ονομάσω έναν δίσκο που η ηχογράφησή του ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία και τις εύφορες καραντίνες της και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και με μια ακόμα πυρηνική απειλή να πλανιέται χαρμόσυνη πάνω απ’ τα κεφάλια μας; Και τέλος πάντων εγώ κι οι συνεργάτες μου, σαν χαρούμενοι, περήφανοι πολίτες αυτής της αξιοσέβαστης, ελεύθερης, πλούσιας και δίκαιης χώρας που χαίρει άκρας ψυχικής υγείας και κοινωνικής ειρήνης, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τον δίσκο μας; Την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά τραγουδάμε.

Καλή σας διασκέδαση."

Γιάννης Αγγελάκας
 Πέρασαν έξι χρόνια πια, απ'όταν ο Γιάννης Αγγελάκας μας είχε δώσει έναν προσωπικό του δίσκο. Χειμώνας του 2016 ήταν που είχε κυκλοφορήσει το "Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα Λιβάδια", στο οποίο μάλιστα μας είχε συστήσει -δισκογραφικά, γιατί συναυλιακά παίζαν ήδη έναν χρόνο μαζί- και την μπάντα του, τους 100°C.

Η ομάδα λοιπόν επιστρέφει και εδώ και λίγες μέρες ηχεί στα Υπόγεια ηχεία το άρτι άφιχθέν "Έχω Κέφια". Την κυκλοφορία προλόγισε, την περασμένη Παρασκευή (29/4), το single "Ακόμα Περπατάω" και από εκεί κιόλας φάνηκε η τάση του Γιάννη και του σχήματος να πειραματιστούν με νέες ηχητικές προσεγγίσεις και ιδέες, γεγονός που χαρακτηρίζει όλο το άλμπουμ. Το "Έχω Κέφια" σφύζει από φαντασία και... επανάσταση στις μουσικές του και στις ενορχηστρώσεις του, συνδυάζοντας αρμονικά και με μία δόση μαγείας ποικίλες καταβολές και -έσω κι έξω- επιρροές. Την ίδια στιγμή, το μεγάλο όπλο της σχεδόν σαραντακοταετούς τραγουδοποιίας του Αγγελάκα, οι στίχοι, είναι και εδώ παρόντες, φρέσκοι και κοφτεροί, στρέφοντας το βαθύ βλέμμα τους σε πλείστους "στόχους" και θεματικές. Φάσεις απολογισμού και ενδοσκόπησης, στιγμές γιορτής, στιγμές παρατήρησης και στιγμές οργής. Και το τραγούδισμα ταιριαστά ακολουθεί, πότε ψιθυριστό και υπόγειο, πότε πιο φωναχτό και αγριεμένο...

Η επιστροφή του Γιάννη Αγγελάκα είναι σημαντική και με λόγο ύπαρξης. Τα 11 τραγούδια που απαρτίζουν το νέο του δισκογράφημα είναι όλα τους καλοφτιαγμένα και εμπνευσμένα. Και έχει την τύχη ο μπαρουτοκαπνισμένος Γιάννης, μετά από τόσα χρόνια στο... κουρμπέτι κι ύστερα από τόσες περιπλανήσεις και συνεργασίες με μουσικούς ογκόλιθους -την μπάντα του πρώτα απ'όλα, τις Τρύπες, και τους Επισκέπτες αργότερα- να έχει βρει στο τώρα το απάγκιό του σε ένα δαιμονισμένο και συγχρόνως πολύ καλά διαβασμένο σχήμα, τους 100°C. Στηρίζουν και ακολουθούν το όραμα του Σαλονικιού μουσικού με τρελά και αδιανόητα συμπαγή παιξίματα, την ίδια στιγμή όμως προσθέτουν και οι ίδιοι ιδέες και δυναμική, καταθέτουν και οι ίδιοι απέραντη ενέργεια και βαθιά ψυχή.

Υποκλινόμεθα λοιπόν στον Γιάνναρο και στο group και δίνουμε ραντεβού μαζί τους στο δρόμο - στις συναυλίες. Τελευταία ανακοίνωση, αυτή του Release Festival. Μαζί με τον Παύλο Παυλίδη και το Παιδί Τραύμα, 25 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού...


Release Date: 6/5/2022 via Ogdoo Music Group + Altogether Now

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Syd Sessions EP
Echo Train
(23/11/2023)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Melodyssey
Sundayman
(22/09/2023)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
ATHENS BLUES
Hume Assine
(20/09/2023)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
The Ballad of Darren
Blur
(25/08/2023)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ