To ypogeio.gr

Δεν Ξέρω Τι Θα Κάνεις

Ούτε Φέτος Το Καλοκαίρι...

(Music Festivals 2019)


129 μπάντες. Τόσα ονόματα έχουν γραφτεί σε αυτό το αρθρο και σίγουρα έχω ξεχάσει κάποια, όποτε είναι δεδομένο ότι μιλάμε για ένα τρελό μουσικό Καλοκαίρι. Προσωπικά, δεν μπορώ να θυμηθώ Καλοκαίρι με περισσότερες συναυλίες από το φετινό, που ξεκινάει σήμερα 7 Ιούνη με το Release Festival και τις Αναιρέσεις και θα μας πάει τρένο για δυο ολόκληρους μήνες. Ίσως για τα μουσικά μου γούστα να έχουν υπάρξει και καλύτερες σεζόν, αλλά φέτος η σχέση ποιότητας-ποσότητας κατα γενική ομολογία από αυτά που βλέπω και στα social media είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα. Athensrocks Festival, Plissken, Release, Rockwave, Αναιρέσεις, Nostos και Ejekt, φρόντισαν να γεμίσουν τις νύχτες μας με μουσική. Είναι τόσες πολλές οι συναυλίες που η κατάσταση χαρακτηρίζεται εύκολα χαοτική. Για το λόγο αυτό και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γράφουμε αυτό τον καλοκαιρινό μουσικό οδηγό επιβίωσης. Να βγάλουμε μια άκρη βρε αδερφέ, κι εμείς κι εσείς. Χρήματα, κυρίως, και χρόνο να έχουμε και σίγουρα δεν θα βαρεθούμε. Επειδή χρόνο λίγο-πολύ έχουμε όλοι (ή τελοσπάντων με κάποιον τρόπο τον βρίσκουμε), αλλά χρήματα δεν περισσεύουν στους περισσότερους και επειδή πλησιάζουν και οι εκλογές, έχω να κάνω μια πρόταση στον τιτανοτεράστιο Πρωθυπουργό της χώρας μας, τον Αλέξη τον Τσίπρα. Αλέξη δώσε το πράσινο φως για ακόμα μια προεκλογική παροχή και βάλε πλώρη να κερδίσεις ένα target group που δεν φαντάζεσαι ούτε στα πιο τρέλα σου όνειρα. Ξεκίνα να εκδίδεις "Συναυλιοδάνεια", δείξε μας ότι ήρθε η ανάπτυξη...

Ακολουθούν τα Αθηναϊκά φεστιβάλ του Καλοκαιριού σε τυχαία σειρά και στο τέλος όποιες μεγάλες συναυλίες λαμβάνουν χώρα στον κλείνον άστυ κατά τους θερινούς μήνες.

 

Θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο για τα φεστιβάλ της υπόλοιπης Ελλάδας.
 

 


Ejekt Festival:

Το Ejekt φέτος γιορτάζει 15 χρόνια παρουσίας στα συναυλιακά δρώμενα της χώρας και αποφάσισε να κάνει μόνο μια φεστιβαλική μέρα στις 17/7, και τι μέρα… Όταν ανακοινώθηκε το περασμένο Χειμώνα ότι το καλοκαίρι θα εμφανιστούν στο Ejekt οι The Cure νομίζω δεν έβλεπα τίποτα άλλο στην αρχική μου σελίδα στο facebook για δυο-τρεις μέρες. Παροξυσμός από το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων μουσικόφιλων, καθώς πρόκειται για μια μπάντα που λατρεύουν όλες οι ηλικίες. Κάτι που αποτυπώνεται και στην προπώληση των εισιτηρίων, αφού έχουν εξαντληθεί ήδη τα vip εισιτήρια καθώς και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα. Πλέον μπορείτε να προμηθευτείτε όσα εισιτήρια έχουν απομείνει στην τιμή των 55 ευρώ. Τους The Cure θα πλαισιώσουν τα επίσης σούπερ ονόματα των Michael Kiwanuka, Ride, Khruangbin και οι The Steams.
 

* Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ανακοινώθηκαν οι Florence + The Machine στο Ηρώδειο για τις 19 Σεπτεμβρίου. Η διοργανώτρια αρχή του Ejekt βρίσκεται πίσω από αυτήν την τεράστια συναυλία.

 

Official Website: https://www.ejekt.gr/

 

 


Release Festival

Release Festival. Η παράνοια ξεκινάει. Οι διοργανωτές τρελάθηκαν και φέτος θα έχουμε όχι μια, ούτε δυο μέρες φεστιβάλ, αλλά εννιά! Τέταρτη χρονιά του φεστιβάλ και είναι ξεκάθαρο ότι γκαζώνουν. Μέσα σε αυτές τις 9 μέρες θα παρελάσουν από την σκηνή της Πλατείας Νερού τεράστια ονόματα, όπως ο Iggy Pop, οι Alice In Chains, οι New Order, οι Clutch και οι B.R.M.C., αλλά και ονόματα για τους πιο σκληροπυρηνικούς όπως οι Disturbed και οι Manowar. Σίγουρα ό Ιούνιος είναι αφιερωμένος στο Release αφού και οι 9 μέρες του φεστιβάλ είναι διάσπαρτες μέσα στον μήνα. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 

Day 1: 7/6
Damian “Jr. Jong” Marley
Third World
Hollie Cook
Gobey & P-Gial
Junior Sp (dj set)

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 35 ευρώ.

 

Day 2: 8/6
Iggy Pop
James
SHAME
The Noise Figures
The Dark Rags

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 48 ευρώ.

 

Day 3: 14/6
Manowar
Rhapsody Of Fire
Imperia

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 48 ευρώ.

 

Day 4: 16/6
New Order
Johnny Marr
Morcheeba
Fontaines D.C.

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 42 ευρώ.

 

Day 5: 19/6
Clutch
Black Rebel Motorcycle Club
Planet of Zeus
Godsleep
Whereswilder

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 32 ευρώ

 

Day 6: 21/6
Cypress Hill
Dub FX
Ταφ Λάθος
12ος Πίθηκος

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 30 ευρώ.

 

Day 7: 23/6
Hozier
Roisin Murphy
Hooverphonic
JoyCut

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 40 ευρώ.

 

Day 8: 24/6
Alice In Chains
1000Mods
Fu Manchu
Puta Volcano
Monovine

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 42 ευρώ.

 

Day 9: 30/6
Disturbed
Anthrax
Breath After Coma

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 42 ευρώ.

 

Official Website: https://releaseathens.gr/

 

 


Plissken Festival

Το Plissken Festival είναι ίσως το πιο μυστήριο και πιο προοδευτικό festival της χώρας, από το 2010 που πρωτοεμφανίστηκε μέχρι και σήμερα. Πολλά ονόματα λίγο πιο άγνωστα στο ευρύ κοινό, σίγουρα ο καθένας από εμάς κάθε χρόνο βρίσκει μέσα στο line-up κάποια έκπληξη και όταν πας εκεί ανακαλύπτεις μια μπάντα που δεν γνώριζες αλλά θα έπρεπε. Φέτος το φεστιβάλ είναι διήμερο (26-27/6) και θα λάβει χώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Τα εισιτήρια πλέον κοστίζουν 33 ευρώ ανά ημέρα, βέβαια όσοι ήταν προνοητικοί πρόλαβαν και προμηθεύτηκαν διήμερα εισιτήρια με μόλις 45 ευρώ. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
 

Day 1: 26/6
Jungle
The Black Madonna
Tinariwen
Lebanon Hanover
Nicola Cruz
Rone
Lena Willikens
Black Milk
Giant Swan
Donny Benet
Interstellar Funk
Jane Fitz
Khidja
object blue
Black Athena
K-X-P
LOYAL

 

Day 2: 27/6
Giorgio Moroder
Peter Bjorn and John
HUNEE
Kap Bambino
Boy Harsher
Optimo (Espacio)
Deena Abdelwahed
Bombino
Jacques Greene
Poldoore
D. Tiffany
Inga Mauer
Ana Helder
Mehmet Aslan
Violet
Triptides
Prison Religion
 

Official Website:http://www.plisskenfestival.gr/

 

 


AthensRocks Festival

New entry στα μουσικά Φεστιβάλ της χώρας το Athensrocks και μπαίνει δυναμικότατα. Ξεκινάει με μόλις μια μέρα φέτος, αλλά σε αυτή την μέρα οι μεταλάδες -και όχι μόνο- της χώρας θα χάσουν 10 κιλά από τον ιδρώτα τους. Το Σάββατο 13 Ιουλίου το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει για τελευταία φορά τους θρυλικούς Slayer σε ένα ιστορικό μέρος, αυτό του γηπέδου της Λεωφόρου «Απόστολος Νικολαίδης». Οι μπάντες που θα έχουν την τιμή να αποχαιρετήσουν τους Slayer είναι οι τεράστιοι Rotting Christ, οι Suicidal Angels και οι Leprous. Βλέποντας τα ονόματα, ακόμα και αν δεν είσαι fan και γνώστης αυτής της σκηνής, καταλαβαίνεις πως όλοι τους θα μπορούσαν να είναι headliners σε πάρα πολλά φεστιβάλ. Τα μαγικά χαρτάκια ξεκινούν από τα 60,50 ευρώ και σίγουρα τα αξίζουν οι παραπάνω μπάντες.

Official Website: https://athensrocksfestival.com

 

 


Nostos Summer Festival

Για ακόμα μια φορά το «free» (μηδενική τιμή εισόδου) φεστιβαλ της Αθήνας από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας κάνει να υποκλιθούμε για το εύρος των δραστηριοτήτων που θα προσφέρει για μια ολόκληρη εβδομάδα (23-30/6) στο κοινό. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι τεράστιο και χαοτικό, γι’αυτό καλό είναι να το μελετήσετε καλά. Γιατί πέρα από την μουσική, θα βρείτε και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις και δρώμενα. Μουσικά, όσοι πάνε θα δουν μάλλον μερικά  από τα μουσικά highlights του καλοκαιριού, όπως τον Andrew Bird, τους Local Natives και φυσικά τους Low.
 

Day 1: 23/6
So Percussion
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Slikback
 

Day 2: 24/6
Andrew Bird
Soap&Skin
 

Day 3: 25/6
Balthazar
Neneh Cherry
Τετρακτύς
MCZO & Duke
 

Day 4: 26/6
Bells & Spells (Victoria Thierree Chaplin)
Γιώργος Μαργαρίτης
Nakhane
Triptych
 

Day 5:27/6
Low
Catu Diosis
 

Day 6: 28/6
Local Natives
MIhalis Kalkanis Group
 

Day 7: 29/6
Choir! Choir! Choir!
L.E.J.
Rita Wilson
Yalla 2.0
Authentically Plastic
Sho Madjozi
 

Day 8: 30/6
Choir! Choir! Choir!
Lisa Hannigan & Stargaze
Περικλής Κανάρης
Schoolwave Rewind
 

Official Website: https://www.snfestival.org/2019/

 

 


Rockwave Festival

Πέρυσι έγραφα ότι το Rockwave είναι η ναυαρχίδα των φεστιβάλ στην Ελλάδα και ακόμα είναι στην καρδιά μου. Μεγάλωσα και έζησα τα εφηβικά μου χρόνια περιμένοντας το τότε μοναδικό φεστιβάλ να ανακοινώσει τα 10-12 ονόματα που θα βλέπαμε το Καλοκαίρι. Εγώ μεγάλωσα και το  Rockwave γέρασε απότομα. Φέτος το Terravibe θα ανοίξει τις πόρτες του μόλις για μια μέρα, στις 22/6, και όχι τόσο ενδιαφέρουσα για να μας τραβήξει μέχρι την Μαλακάσα. Δυο ονόματα, αυτά της αγαπητής LP και του δαιμόνιου Kavinsky, που είναι τίμιος κι ωραίος αλλά είχαμε την ευκαιριά να τον δούμε πρόσφατα και πιο κόντα. Τα εισιτήρια ξεκινούν από  38,5 ευρώ.
 

Official Website: http://www.rockwavefestival.gr/

 

 


Αναιρέσεις

Ένα φεστιβαλ που γίνεται από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Επίσης θυμάμαι ότι πάντα είχε ενδιαφέροντα ονόματα στις συναυλίες του. Φέτος, όμως, νιώθω ότι ξεπερνάει τον εαυτό του και, αν και το φεστιβάλ διοργανώνεται από πολιτικά κινήματα όπως είναι γνωστό, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα fests, τουναντίον, ίσως κάποια από τα ονόματα που μας προσφέρει να τα ζηλεύουν κάποια άλλα… Για τρεις μέρες λοιπόν (7-9/6) η καρδιά της μουσικής θα χτυπάει και στην Γεωπονική Σχολή με το εισιτήριο να κοστίζει μόλις 5 ευρώ την μέρα και 12 για το 3μέρο. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάτε να θαυμάσετε τους παρακάτω καλλιτέχνες και μπάντες. Ειλικρινά, γι’αυτό το 3ημερο στενοχωριέμαι περισσότερο απ’ όλες τις συναυλίες που θα χάσω λόγω δουλειάς.
 

Day 1:7/6

Σκηνή 1
Στιχοιμα
Zoro & Buzz X Dolos
Taburo Bota
Novel 729

Σκηνή 2
Δημήτρης Ζερβουδάκης
 

Day 2: 8/6

Σκηνή 1
Κ. Βήτα
Lip Forensics
Moderator
Dj Set (Cleopatra Fyntanidou + Johnny Caroutsos)

Σκηνή 2
Chepkalo Projects
Χειμερινοί Κολυμβητές
 

Day 3: 9/6

Σκηνή 1
Τhe Last Drive
Radio Moscow
Electric Feat

Σκηνή 2
Λένα Πλάτωνος
Strawberry Pills
Vagina Lips
Space Manifesto
 

Official Website: http://www.anaireseis.gr/festival/

 

 


Jethro Tull 15/6

H πρώτη από τις τρείς συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού είναι αυτή των Jethro Tull. Η μπάντα έχει ξαναπαίξει στον ίδιο χώρο το 2003 και φέτος επιστρέφει για να γιορτάσει τα 50 της χρόνια (!) στo μουσικό στερέωμα, παρέα με το ελληνικό κοινό που σίγουρα τους αγαπάει. Το εισιτήρια ξεκινούν από 30 ευρώ.

More Info here

 

Dead Can Dance 3/7

Dead Can Dance, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μια συναυλία που με ψήνει άπειρα να πάω και θα πάω. Οι Dead Can Dance, αυτό το μοναδικό και διαχρονικότατο ντουέτο, έρχεται στην Ελλάδα για δυο live, πρώτα εμφανίζονται στην Θεσσαλονίκη την 1η του Ιούλη. Αν για κάποιο λόγο δεν τους ξέρεις, αρκεί να ακούσεις τον ύμνο “The Host Of Seraphim” και στα καπάκια θα κλείσεις εισιτήρια, τα οποία ξεκινούν από 35 ευρώ.

More info here

 

Tindersticks 13/7

Ακόμα μια συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού που προφανώς ούτε αυτή περνάει απαρατήρητη. Στις 13 Ιουλίου θα εμφανιστούν οι θρυλικοί Βρετανοί Tindersticks. Νομίζω ότι ο χώρος είναι ο καταλληλότερος για τον ήχο τους και για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι μελωδίες τους. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 45 ευρώ.

More info here

 

Στην Agenda μας μπορείτε να βρείτε χρονολογικά όλα τα παραπάνω live, μαζί με πολλά πολλά ακόμα... Σας αφήνουμε εδώ, με την ελπίδα πως κάπως σας βοηθήσαμε να βάλετε μια τάξη στο συναυλιακό χάος του Καλοκαιριού και κάπως να απαλύναμε τούτο τον ευχάριστο πονοκέφαλο που μας έχουν προκαλέσει οι τόσες, μα τόσες συναυλίες με όλα τούτα τα πολύ ενδιαφέροντα και σημαντικά ονόματα. Σας ευχόμαστε ένα υπέροχο Καλοκαίρι γεμάτο μουσική και όσο το δυνατόν λιγότερες σκοτούρες και άγχη. 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Σκέψεις και Εντυπώσεις
από το 'ZARI'
της Μαρίνας Σάττι
(11/03/2024)
ypogeio.gr
Ladies In Waiting -
Ένα σημείωμα με αφορμή
το ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Τσουκαλά
(29/02/2024)
ypogeio.gr
Η Τέχνη του να ακούς Μουσική
(18/01/2022)
ypogeio.gr
Ξέρω Τι ΔΕΝ Θα Κάνεις
Φέτος το Καλοκαίρι...
(27/04/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ