To Ελληνικό Ποδόσφαιρο

στα Χρόνια Της Χολέρας


 

* Ένα μη μουσικό άρθρο που αβίαστα μας βγήκε λόγω των δυσάρεστων εξελίξεων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι επιλογές των δύο ομάδων είναι τυχαίες, θα μπορούσαν στη θέση τους να είναι οποιεσδήποτε άλλες εκ των "μεγάλων" της Ελλάδας.
 

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι από το κατάμεστο Κτίριο 8 των Δικαστηρίων της ΕΠΟ, όπου σε περίπου 5 λεπτά θα διεξαχθεί το μεγάλο ντέρμπι που ενδεχομένως θα κρίνει και τον τίτλο, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει παραταχθεί με τους νομικούς του συμβούλους Παντελή Λέρα, Θεόδωρο Μιζίδη και το wonderkid από τη Σερβία, Μίλος Σίψιτς. Στο κέντρο της ομήγυρης δεσπόζει η παρουσία του αρχηγού της νομικής ομάδας της ομάδας του Πειραιά, και μιλάμε φυσικά για τον Κωνσταντίνο Αλέξανδρο Μαφιάδη. Πίσω από τα έδρανα του Ολυμπιακού, στην άμυνα, παρατηρούμε με δέος το group των security (σ.σ. μπράβων), τους τεράστιους Τάκη Σουγιά, Τζώνυ Ντεθ και Γκόραν Δε Μπάπτιστ. Και φυσικά, πάνω απ'όλους, σε περίοπτη θέση στην αίθουσα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κάτοχος του ανεπανάληπτου πλοίου Noor 1, Βαγγέλης Μαρινάκης και το δεξί του χέρι στην ανάπτυξη της ομάδας, Κώστας Καραπαπάς. Αντιστοίχως, απέναντί τους στέκει μεγαλόπρεπος ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, o Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και κάνει τρελά αλήθεια πράγματα, με αποκορύφωμα το σιδερικό στη ζώνη. Στο πλάι του, ο άριστα εκπαιδευμένος στα μυστικά της μπάλας υιός του, Γιώργος Σαββίδης, ενώ στις καρέκλες πλάι τους ξεχωρίζουν οι μεγαλοδικηγόροι Φώντας Ντροπής, Μάριος Λασπάκης και φυσικά ο εξ Αργεντινής μάγος των εδράνων, Μαρσέλο Αδιαφάνιες. Στην ομάδα των μπράβων διακρίνουμε με μάτια να γυαλίζουν τους Χόντα Μπλαντ, Μήτσο Τέλος και Μπά(ρ)μπαρο Δε Κίλερ

Δικαστής-διαιτητής του δικαστικού αγώνα ο Λάζαρος Ανδρεικελάκης, ενώ βοηθοί του εκ δεξιών και αριστερών, είναι ο Αθανάσιος Φοβιτσιάρας και Ανέστης Ανικανόπουλος 

Το ματς ξεκινάει με τον Ολυμπιακό να μπαίνει γερά στο γήπεδο και να κατεβάζει μία αγωγή τουλάχιστον 100 σελίδων με κατηγορητήριο οπλοφορία, ρίψη βεγγαλικών και ρολών ταμειακής, αλλά φυσικά και κρεμάμενων επί των κερκίδων σκούτερς, ο ΠΑΟΚ δείχνει ανήμπορος να αμυνθεί και... 1-0! 1-0 για την ομάδα του Ολυμπιακού νωρίς-νωρίς στη δίκη, με τους δικαστές να κατακυρώνουν το υπέροχο γκολ του Ολυμπιακού, το οποίο επετεύχθη με ιλλιγγιώδη ανάπτυξη και αξιοζήλευτη εκτελεστική δεινότητα.

Για να δούμε αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τα ψυχικά αποθέματα να επιστέψει στο ματς, κάτι που ήδη προσπαθεί να κάνει με μια απίστευτη κίνηση του διεμβολιστή κυρίου Ντροπή, ο οποίος -να!- βγάζει το σακάκι του και το πετάει με απίστευτη κίνηση στην καρέκλα του, ο βοηθός του Λασπάκης το μαζεύει και το κρεμάει με μαεστρία στο μπράτσο του καθίσματος, ο Ντροπής βγάζει από τον χαρτοφύλακά του ένα απίστευτο τούβλο από χαρτιά και... για να δούμε κύριες και κύριοι τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ... Ωωωω! Ναι, καταγγελία για βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμούς στη φισούνα, καταγγελία για επανειλημμένο χρηματισμό αντιπάλων και δικαστών, καταγγελία για μη έγκαιρη δηλωθείσα παρουσία προσωπικού, καταγγελία για εισβολή φιλάθλων στην αίθουσα του δικαστηρίου, 1-1! 1-1 κύριες και κύριοι - βλέπουμε μεγάλο παιχνίδι. 

Οι παριστάμενοι φίλαθλοι στα καρεκλάκια της αίθουσας πανηγυρίζουν αλαλάζοντας ωσάν σε έκσταση, υπνωτισμένοι από τούτο το υπέροχα σάπιο υπερθέαμα, ενώ οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ματς τρίβουν τα χέρια τους από ηδονή. Και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσα χρόνια μπροστά ήταν ο μεγάλος ευεργέτης του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ο μετρ των δικαστικών αγώνων, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος από γραφικός κατέντησε προφήτης... Γραφικός απ'την άλλη, είναι ξεκάθαρα ο κάτοχος του τελευταίου Euro, Αντελίνο Βιερίνια, ο οποίος παρευρέθη στην αίθουσα -χαχαχαχα! συγγνώμη που γελάω, δεν κρατήθηκα- με στολή ποδοσφαιριστή και μια μπάλα και ζητάει επίμονα να γίνει αγώνας ποδοσφαίρου... Χαχαχαχα! Συγγνώμη και πάλι. Αγώνας Ποδοσφαίρου λέει! Χαχαχαχα! 

1-1 τελικό αποτέλεσμα λοιπόν εδώ στο Κτίριο 8 των Δικαστηρίων της ΕΠΟ, έπειτα από μία μαραθώνια και αξέχαστη δικαστική μάχη, όλα λοιπόν για το φετινό συναρπαστικό Ελληνικό Πρωτάθλημα θα κριθούν σε άλλο δικαστικό αγώνα, για τον οποίο φυσικά και ανυπομονούμε... Μια εικόνα χίλιες λέξεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις δικαστικές κερκίδες να τρώει σποράκια και μαντολάτο, απολαμβάνοντας τον εκπληκτικό τρόπο με τον οποίο συνέχισε το έργο των προκατόχων του. Και ακόμα καλύτερα από αυτούς, θα λέγαμε εμείς.

Κύριες και κύριοι, καλό σας βράδυ. Πάντα τέτοια!   


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Ένας Υπόγειος
για το Υπόγειο
(21/03/2019)
ypogeio.gr
6 Δίσκοι
Και 7 Συναυλίες
Για Τον Μάρτιο
(01/03/2019)
ypogeio.gr
Είναι Πολλά Τα Λεφτά;
(Κάνοντας Πενηνταράκια
τα 69 Eυρώ των Monkeys)
(01/02/2018)
ypogeio.gr
The Day After Tomorrow
(25/07/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ