To ypogeio.gr

Bloody Roses

(The Basement Goes To Schoolwave)

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα πρώτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ ξεκινάει με τη συνέντευξη των Bloody Roses (Alternative Rock, Σάμος, φοιτητικό σχήμα).
 

Το Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Γειά σας και ευχαριστούμε για την πρόσκληση! Είμαστε οι Bloody Roses και είμαστε οι Ηλιάνα Μπούτση (Vocals) 23 ετών, Κώστας Λαβός (Drums) 23 ετών, Χριστόφορος Κονάκας (Guitar) 23 ετών, Νίκος Στεργιόπουλος (Guitar) 24 ετών και Γιώργος Χονδρομπίλας (Bass) 23 ετών. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε πριν από 5 περίπου χρόνια, στο Καρλόβασι της Σάμου όπου σπουδάζουμε και οι 5, στην πρώτη συνάντηση της Μουσικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το 2012.

Το Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Στην διοργάνωση ενός φεστιβάλ στο νησί (της μουσικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου) όπου θα παίζαμε για πρώτη φορά, έπρεπε να δώσουμε όνομα σε ένα χρονικό περιθώριο ενός λεπτού. Ο Κώστας, πριν την συνάντηση είχε δει ένα επεισόδιο Supernatural που λέγεται «Bloody Mary» ενώ εκείνη την περίοδο προβάραμε ένα κομμάτι των Guns & Roses. Ε, και για κάποιον περίεργο λόγο, όταν τον ρώτησαν οι υπεύθυνοι για το όνομα της μπάντας για να μας βάλουν στην αφίσα, του βγήκε αυθόρμητα το Bloody Roses.

Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Τον ήχο μας θα τον περιγράφαμε ως εναλλακτικό στα πλαίσια της ροκ.

Το Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Η χημεία που υπάρχει μεταξύ μας πιστεύουμε είναι το δυνατότερο μας σημείο ενώ εκεί που πιστεύουμε πως θέλουμε βελτίωση είναι η σκηνική μας παρουσία.

Το Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Οι βασικές μας επιρροές  βασίζονται στους Muse και στους Paramore.

Το Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Θέλουμε να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε και να παίζουμε μουσική όπως κάνουμε τώρα και πιστεύουμε πως αυτή είναι η καλύτερη φάση μας, διότι είμαστε κοντά στην αποφοίτηση και στα σχέδια όλων μας είναι η μετακόμιση σύντομα στην Αθήνα όπου ελπίζουμε πως θα υπάρξουν μεγαλύτερες ευκαιρίες σας μπάντα. Ανεξάρτητα από την κατάσταση της μουσικής βιομηχανίας της χώρας, είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Η κατάσταση είναι άσχημη. Πιστεύουμε πως όλοι έχουν βιώσει, και ακόμη βιώνουμε,  την κρίση σε μεγάλο βαθμό. Το μέλλον είναι αβέβαιο στην χώρα, σε όλους τους τομείς. Εμείς προσωπικά είμαστε αισιόδοξοι, αλλά πιστεύουμε πως για να αλλάξει το μέλλον προς το καλύτερο πρέπει όλοι μας, σαν λαός αλλά και σαν μονάδες, να αλλάξουμε νοοτροπία.

Το Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Η αλήθεια είναι πως είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που μας αρέσουν, αλλά αν έπρεπε να επιλέξουμε έναν θα λέγαμε τον Matt Bellamy των MUSE.

Το Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε σε τόσο μεγάλο κοινό, καθώς συμμετέχουμε κυρίως σε φοιτητικά φεστιβάλ. Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπόμονοι.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Είπαμε να πούμε ο καθένας από έναν καλλιτέχνη που γουστάρει, μιας και είμαστε 5. Έτσι καταλήξαμε στα εξής τοπ 5.

Αρχικά για Έλληνες:
Rotting Christ
Γιάννης Χαρούλης
Σάκης Ρουβάς
Planet of Zeus
Villagers of Ioannina City

Ξένοι:
Suicide Silence
MUSE
Bring me the Horizon
Led Zeppelin
Jaco Pastorius


Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Δεν έχουμε κάτι παραπάνω να συμπληρώσουμε Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση σας και σας περιμένουμε στο Schoolwave!!!  B.R. 

Facebook Pagehttps://www.facebook.com/BloodyRosesOfficial/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Moa Bones (2)
Δημήτρης Αρώνης
(27/06/2020)
ypogeio.gr
TUNERS
(26/06/2020)
ypogeio.gr
Crisis Call
(The Basement Goes To Schoolwave)
(27/06/2019)
ypogeio.gr
Φρούτα Του Δάσους - Πόλυς Ζουκ
(09/06/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ