To ypogeio.gr

Elder Tusk

(The Basement Goes To Schoolwave)

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα δεύτερη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Elder Tusk(Progressive/Heavy, φοιτητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Γεια σου αρχείο word με τίτλο “schoolwave interview” καλως ήρθες στην οθόνη μου! Είμαστε οι Elder Tusk και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη! Η μπάντα δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κιθαρίστα μας του Σταύρου (aka Υροστα) και του τυμπανιστή μας Αρτέμη (aka Βίκτωρα ή Κτίβωρα). Στη συνέχεια ο Αρτέμης βρήκε μέσα από μία πανεπιστημιακή ομάδα (-cough- θεσσαλικόν -cough-) τον μπασσίστα μας Νέκρο (aka Necro) οποίος  γνώριζε και μας πρότεινε τον δεύτερο κιθαρίστα μας Νέκρο (aka Necro) και τέλος τον τραγουδιστή μας Χρήστο (aka Στοσχρη) τον οποίο δυστυχώς ακόμα ψάχνουμε. Το line-up λοιπόν είναι το εξής:
 

Σταύρος Τάγιος (22) – Κιθάρα/Φωνητικά
Αρτέμης Τζάφας (21) - Ντραμς
Γιώργος Λαλίδης (20) - Μπάσο
Θάνος Μανιώτης (20) - Κιθάρα
Χρήστος Κατσαρός (20) - Φωνή

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Κάναμε αρκετές φορές τη  συζήτηση σχετικά με το όνομά μας. Σε ένα από αυτά τα sessions (το τελευταίο χιχιχι) η συζήτηση κατέληξε στο Elder Tusk το οποίο μας ικανοποιεί επαρκώς ηχητικά και αισθητικά. (aka drumless black punk).

To Yπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Drumless black punk bro δεν προσέχες νωρίτερα jeez! Ο πυρήνας της μπάντας απ’ την αρχή, δηλαδή από όταν ήταν μόνο ο Σταύρος και ο Αρτέμης ήταν το progressive. Θέλουμε να έχουμε ελευθερίες μουσικά χωρίς περιορισμούς. Έχουμε ακούσματα και επιρροές από thrash,groove μέχρι atmospheric, epic μουσική. Επειδή είμαστε μπάντα κάποιους μήνες και έχουμε περιορισμένο δικό μας υλικό δε μπορούμε να πούμε  ότι έχουμε κάποιον πολύ συγκεκριμένο ήχο. Παρόλα αυτά σε αυτό το υλικό που έχουμε γράψει κυριαρχούν δυνατά ρυθμικά μέρη, μελωδίες και περίπλοκες δομές.

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να συννενούμαστε πολύ καλά μουσικά και προσωπικά και δείχνουμε όλοι τον ίδιο ενθουσιασμό και όρεξη ως προς αυτό που κάνουμε (εκτός απ το στοσχρη που δεν ερχεται σε πρόβες αλλά ήρθε πρωτος στα κεπ). Ως καινούρια μπάντα  θέλουμε δέσιμο παικτικά και περισσότερη δουλειά στο performance μας.

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
 Όπως είπαμε και πιο πριν έχουμε επιρροές από thrash , groove metal(lamb of god, slayer) και progressive, heavy (periphery, judas priest) μέχρι epic, melodeath(wintersun, insomnium)και fusion και σοθνδτρακς (ναι σοθνδτρακσ) (Guthrie Govan, Ramin Djawadi). Προσπαθούμε να είμαστε ανοιχτοί σε ό,τι μουσική βρούμε καθώς μας βοηθάει στο να εξελισσόμαστε.

To Yπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Σαν υποστηρικτές της μουσικής και πιο συγκεκριμένα της μέταλ σκηνής της χώρας, βλέπουμε πληθώρα ταλέντων. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν πάθος, όρεξη και δουλεύουν πολύ για να παίζουν μουσική. Πολλοί ανεξάρτητοι καλλιτέχνες παράγουν αξιόλογες δουλειές. Σίγουρα μπορούμε να έχουμε τη μουσική ως επάγγελμα και το θέλουμε κιόλας, αφού είναι κάτι που μας ευχαριστεί και το αγαπάμε. Θέλει, όμως, υπομονή. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.  Σαν μπάντα θέλουμε να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε δικό μας υλικό καθώς και να κάνουμε πολλά live.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση…
 Όταν άρχισε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα (το 2009),  εμείς είμασταν στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Οπότε έχουμε μεγαλώσει μέσα στην κρίση. Είναι δύσκολο, λοιπόν, να απαντήσουμε κάτι σχετικά με τις διαφορές του πριν και του μετά. Σ’ αυτό θα απαντούσε καλύτερα κάποιος άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας(εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κλπ).Κάνουμε αυτό που θα κάναμε έτσι και αλλιώς. Προσπαθούμε γι’ αυτό που μας αρέσει.

To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Μακάρι να μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μόνο έναν. Είναι τόσοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και παραγωγοί που θα θέλαμε να συνεργαστούμε επί και εκτός σκηνής.

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Το schoolwave είναι η δεύτερη φορά που θα παίξουμε μπροστά σε κόσμο σαν Elder Tusk καθώς έχουμε κάνει μόνο ένα live μέχρι στιγμής. Είμαστε κατενθουσιασμένοι και δε μπορούμε να περιμένουμε για το festival.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...

 Έλληνες:
1. Sunburst
2. Suicidal Angels
3. Jim Politis
4. Need
5. Manhatan project

Ξένοι μουσικοί:
1. Between the Buried and me
2. Periphery
3. Wintersun
4. Dream Theater
5. Lamb of God

To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Σας ευχαριστούμε και εμείς ιδιαίτερα για τις ερωτήσεις! Τα λέμε στο Schoolwave!

Fb Page:https://www.facebook.com/Elder-Tusk-216607205637415/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Strawberry Pills Analyzed
(A Video Interview)
(19/11/2020)
ypogeio.gr
Logout
(18/11/2020)
ypogeio.gr
Deaf Radio (2)
(21/10/2019)
ypogeio.gr
Jimmy Knows
(23/05/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ