To ypogeio.gr

Embargo

(The Basement Goes To Schoolwave)


Photo By PhotoSide Christos

 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα πέμπτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Embargo (Stoner Rock, Θεσσαλονίκη, μαθητικό σχήμα).

 

Το Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Καλησπέρα είμαστε οι Embargo και ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και αυτή την συνέντευξη! Η μπάντα αποτελείται από τέσσερα άτομα, τον Γιάννη Χρηματόπουλο (lead guitar) 17 χρονών , τον Harry Nill (rhythm guitar) 17 χρονών, τον Ψηλό (bass) 17 χρονών και τον Αλέξανδρο Χρηματόπουλο (drums) 15 χρονών.Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τελείως αυθόρμητα το 2014, αν και πάντα υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας η ιδέα, όταν ο Γιάννης χρειάστηκε άτομα για να παίξουν ένα τραγούδι που είχε γράψει, για να παιχτεί σε μια συναυλία σύνθεσης που έγινε στο σχολείο μας. Και έτσι βρήκε εμάς και τελείως τυχαία μας πρότειναν από το στούντιο που κάναμε πρόβα να παίξουμε σε ένα φεστιβάλ που διοργάνωνε. Έτσι πήραμε την απόφαση να δημιουργήσουμε αυτή την μπάντα.

Το Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα Embargo , το πρότεινε μια φίλη της μπάντας όταν βρισκόμασταν ακόμα σε αναζήτηση. Το επεξεργαστήκαμε λίγο και καταλάβαμε πως πίσω από αυτό το όνομα κρύβεται το νόημα το οποίο μας αντιπροσωπεύει. Το Embargo δηλώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό που ζούνε οι μαθητές στην σημερινή κοινωνία από τους περιορισμούς που έχουν να αντιμετωπίσουν από τους ενήλικες.

Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Στο σημείο που βρισκόμαστε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκληρός με βαριά Riff. Βέβαια ο ήχος μιας μπάντας πρέπει να είναι ωραίος και χαρακτηριστικός και για αυτό ακόμα ψαχνόμαστε και βελτιωνόμαστε μέχρι να πετύχουμε αυτό που ακριβώς θέλουμε.

Το Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Δυνατό σημείο της μπάντας θα μπορούσε να θεωρηθεί το ότι δεν έχουμε φωνητικά και αυτό κάνει τον κόσμο να κολλάει πιο πολύ , αφού είναι κάτι το διαφορετικό. Ευτυχώς δεν έχουμε ακριβώς αδύνατο σημείο, ίσως θα δημιουργηθεί αργότερα εξαιτίας της έλλειψης φωνής.

Το Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Φυσικά οι πατέρες Kyuss, Monster Magnet, Led Zeppelin, Karma to Burn,Tool, καθώς και ελληνικά συγκροτήματα όπως οι Nightstalker, 1000mods και Planet of Zeus.

Το Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύτε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε και αγαπάμε να κάνουμε μέχρι να πεθάνουμε. Ο κύριος στόχος μας είναι να έχουμε την μουσική ως επάγγελμα στην ζωή μας, δηλαδή να μπορούμε να ζούμε από αυτήν.Τώρα με προσπάθεια και επιμονή πιστεύουμε δεν είναι ακατόρθωτο.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάτι να σκεφτείς στην όλη κατάσταση που επικρατεί.Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ειδικά οικονομικά, ειδικά στον χώρο της μουσικής. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να μην μας επηρεάζει αυτό αρνητικά, φυσικά έχουν υπάρξει οικονομικά εμπόδια και θα συνεχίσουν να υπάρχουν , αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και σιγά-σιγά , ένα-ένα ξεπερνιούνται.

Το Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Πιστεύουμε ένας από τους πολλούς θα έπρεπε να ήταν ο Robert Plant.Τα ωραιότερα και καλύτερα φωνητικά που υπήρξαν ποτέ.

Το Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Βασικά είναι η δεύτερη φορά που θα εμφανιστούμε στο Schoolwave , αλλά εκτός αυτού έχουμε εμφανιστεί αρκετές φορές μπροστά σε μεγάλο κοινό οπότε το κοινό δεν μας επηρεάζει τόσο όσο η εμπειρία που θα ξαναζήσουμε. Και τρία άτομα να είχε , το ίδιο ωραίο θα ήταν.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...

Γιάννης Αγγελάκας
Nightsalker
1000mods
Planet of Zeus
Universe217.

Led Zeppelin
Black Sabbath
Tool
Karma to Burn
Sleep

και άλλες τόσες...

Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε οτιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Εμείς ευχαριστούμε και ελπίζουμε να τα ξαναπούμε! Μας καλύψατε πλήρως!

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/embargomusicband/?ref=br_rs​

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Συνέντευξη με τον Άνθρωπο
που Θέλησε να Καταστρέψει
τον Κόσμο
(08/10/2020)
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Astrarot
Basement Goes To Schoolwave
(04/07/2018)
ypogeio.gr
StarWound
(13/11/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ