To ypogeio.gr

Marva Von Theo (2)


To ξεχωριστό και σκοτεινά γοητευτικό electro ντουέτο της Μάρβα Βούλγαρη και του Θεοδωρή Φοινίδη, τους Marva Von Theo, τους γνωρίσαμε στις αρχές του 2018 με το μεστό και πολύ δυνατό debut album τους "Dream Within A Dream" (check Top-20 Εγχώρια Albums of 2018). Το εξαιρετικό τούτο δισκογράφημα είχε σταθεί και η αφορμή για την πρώτη "επίσκεψη" της μπάντας στο Υπόγειο για μια συνέντευξη (read here). 

Η επικείμενη εμφάνιση των Marva Von Theo στο Our Festival στο Θέατρο Ρεματιάς του Χαλανδρίου την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στάθηκε το ιδανικό έναυσμα για μία ακόμα κουβέντα με την σαγηνευτική φωνή του σχήματος. Εδώ, λοιπόν, όσα πολύ ενδιαφέροντα είπαμε με την Μάρβα, για όσα θα συμβούν στη Ρεματιά, αλλά και για το δεύτερο δίσκο των Marva Von Theo, ο οποίος -όπως μας είπαν- δεν αργεί και πάρα πολύ... 

Το Υπόγειο: Γεια σου Μάρβα! Καλώς σε ξαναβρίσκουμε στο Υπόγειο! Σε τι φάση είναι οι Marva Von Theo αυτόν τον καιρό, ετοιμάζετε νέα τραγούδια ; 
Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι πάλι στο δημιουργικό αυτό χώρο του Υπογείου! Διανύουμε μία πολύ ευτυχισμένη περίοδο καθώς μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος μας δίσκος σε βινύλιο. Όσοι έχουν ακολουθήσει σε κάποια φάση της μουσικής τους πορείας τον δύσκολο δρόμο του self-release, μπορούν να καταλάβουν πόσο όμορφο είναι να φθάνει η μουσική τους στην άλλη άκρη του κόσμου και να βρίσκει ανθρώπους να τους αγγίζει πραγματικά και να θέλουν να στηρίξουν την μπάντα. Κάπως έτσι, χωρίς να το περιμένουμε μας ήρθε ένα email από την Wave Records της Βραζιλίας και ξεκίνησε ένα καινούργιο κεφάλαιο για εμάς! Στο μεταξύ, εμείς έχουμε ήδη έτοιμο τον δεύτερο μας δίσκο αλλά θεωρήσαμε ότι πρέπει να αφήσουμε λίγο χώρο στην πρώτη μας κυκλοφορία, να «ολοκληρώσει» τον κύκλο της.
 

Το Υπόγειο : Η κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ λοιπόν είναι στα κοντινά σχέδια σας... 
Δεν είναι καθόλου μακριά. Σχεδιάζουμε να βγάλουμε τους επόμενους μήνες κάποια single και αρχές του 2020 να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα την νέα μας δουλειά!
 

Το Υπόγειο: Δώστε μας κάποια στοιχεία για το δίσκο... 
Ο δεύτερος μας δίσκος είναι αισθητά πιο ρυθμικός και up-tempo, αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο σκοτεινός και εσωτερικός από τον πρώτο. Έχει πάλι ως βάση τα synths αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί την αίσθηση ενός πιο ακουστικού ήχου συνολικά… Σε αντίθεση με το ντεμπούτο άλμπουμ μας όπου πειραματιστήκαμε αρκετά συνδυάζοντας πολλά ετερόκλητα στοιχεία μέσα στα κομμάτια… τώρα πιστεύω ότι κάναμε μία ουσιαστική ενδοσκόπηση και ετοιμαζόμαστε να προτείνουμε κάτι πολύ συμπαγές στιλιστικά και ηχητικά, που μας αντιπροσωπεύει πλήρως την διάθεσή μας αυτήν την περίοδο! Σίγουρα στο διάστημα που πέρασε ωρίμασε ακόμα περισσότερο η συνεργασία μου με τον Τεό και πλέον γράφουμε κομμάτια σαν να είμαστε ένα. Ελπίζω να πάνε όλα όπως έχουμε σχεδιάσει και να μπορέσουμε να τον μοιραστούμε μαζί σας!
 

Το Υπόγειο : Μεσολάβησαν από την προηγούμενη συζήτηση μας και αρκετές συναυλίες, κάποιες μάλιστα και στο εξωτερικό. Ποιες οι εμπειρίες σας από τα live; 
Πραγματοποιήσαμε αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα και πέρυσι τον Νοέμβρη ταξιδέψαμε στο Μιλάνο για να συμμετέχουμε στο Linecheck Festival. Φοβερή εμπειρία συνολικά που μας άνοιξε τα μάτια όσον αφορά την θέση που θα πρέπει να επιδιώξουμε να έχουμε μέσα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ισχυρές δομές στην Ελλάδα να στηρίζουν τους μουσικούς να βγουν από τα όρια της χώρας τους, με φωτεινές εξαιρέσεις το νεοσύστατο Export Music Office Greece και το Music Showcase Greece, οπότε και οι μουσικοί δυσκολεύονται πολύ σε αυτό το κομμάτι, ιδιαίτερα επειδή στο εξωτερικό είναι όλα πολύ δομημένα. Επιδίωξή μας, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου μας δίσκου, είναι ένα τουρ στην κεντρική Ευρώπη.
 

Το Υπόγειο: Είστε πια ενεργά και ξεχωριστά μέλη της Αθηναϊκής ανεξάρτητης μουσικής σκηνής. Πώς βιώνετε εκ των έσω την όλη φάση και πώς βλέπετε τα πράγματα στο εν λόγω ρεύμα; 
Υπάρχουν πολλά και αξιόλογα σχήματα μέσα σε αυτό που αποκαλείται «ανεξάρτητη μουσική σκηνή», τα οποία ακολουθούμε πηγαίνοντας σε συναυλίες τους κτλ. Θεωρώ όμως πως ακόμα δεν έχει βρεθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με το ευρύτερο αθηναϊκό κοινό. Γίνονται προσπάθειες, υπάρχει θέληση και κίνηση αλλά δεν έχουν ωριμάσει ακόμη οι συνθήκες από τις οποίες θα προκύψει αυτή η επικοινωνία. Μπορώ να τονίσω ωστόσο πως είναι πραγματικά αξιόλογη η προσπάθεια που γίνεται εδώ στο Υπόγειο, όπου και διατηρείτε ειδική στήλη για την τοπική σκηνή, η οποία και ανανεώνεται διαρκώς! Σας ευχαριστούμε πολύ!
 

Το Υπόγειο: Τι μας περιμένει αύριο στη Ρεματιά; 
Συμμετέχουμε στο Our Festival! Είναι ένα πραγματικά πολυποίκιλο φεστιβάλ με διάφορα δρώμενα, παραστάσεις χορού και θεάτρου, εργαστήρια για παιδιά, μουσικές κτλ. Φέτος είναι η Πέμπτη χρονιά που πραγματοποιείται στο ανοιχτό θέατρο της Ρεματιάς και χαιρόμαστε που θα είμαστε και εμείς κομμάτι αυτής της παρέας. Πριν από εμάς έχει αρκετές δραστηριότητες που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς καθώς και τους P minor οι οποίοι θα παίξουν κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο που μόλις κυκλοφόρησε! Έχουμε ετοιμάσει λοιπόν ένα σετ μίας ώρας με κομμάτια τόσο από τον πρώτο δίσκο μας καθώς και έξι καινούρια από τον δεύτερο… ένα ταξίδι από το φως στο σκοτάδι… (Όποιος έχει ακούσει τον πρώτο μας δίσκο μας θα νιώσει την μετάβαση). Η setlist είναι η ακόλουθη

1. Unconcern
2. Fame and Gold
3. Reaching the Stars
4. Older
5. Love
6. Bittersweet Sunday
7. Ruins
8. Secret Lover
9. Perfect Sync
10. Forever
11. Dead in Berlin
12. Dissolve


Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε παρά πολύ ! Τα λέμε στις 6 Σεπτέμβρη εκεί!
Εμείς ευχαριστούμε! Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε!


facebook event: https://www.facebook.com/events/1295138910654626/Δελτίο Τύπου

Οι Marva Von Theo και οι P minor συναντιούνται την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, στα πλαίσια του 5ου Our Festival!

21:30 | P minor Live (Ambient Rock)
22:45 | Marva Von Theo Live (Indie-Electronic, Dark-Pop)

Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης.
 


OUR FESTIVAL
8 ημέρες | 24 δράσεις | 157 καλλιτέχνες

3-8 & 14-15 Σεπτεμβρίου

Το Our Festival γεννήθηκε το 2015 για να επιβεβαιώσει τη δύναμη της αλληλεγγύης στην τέχνη. Είναι ένα φεστιβάλ με δράσεις από όλο το φάσμα των τεχνών, που έχει ως στόχο τη συνάντηση καλλιτεχνών που προασπίζουν έμπρακτα την έννοια της αλληλεγγύης.

Απώτερος στόχος του Our Festival είναι, μέσα από την συνάντηση όλων αυτών των δημιουργικών ανθρώπων, να ξεπηδήσουν νέοι προσωπικοί και καλλιτεχνικοί δεσμοί, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση διαχρονικών πολιτιστικών συμπράξεων.

Στα τέσσερα Our Festival που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2015, περισσότεροι από 7000 θεατές παρακολούθησαν 75 δράσεις από 335 καλλιτέχνες στο θέατρο της ρεματιάς. Σε ένα θέατρο που οφείλει την ύπαρξή του στην αλληλεγγύη.

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Goodbye Bedouin
(28/07/2020)
ypogeio.gr
Pan Pan
Παναγιώτης Πανταζής
(15/07/2020)
ypogeio.gr
Disoriented
(The Basement Goes
To Schoolwave)
(30/06/2019)
ypogeio.gr
SuperSoul
(03/11/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ