To ypogeio.gr

Μυστήριος Τύπος & Θ. Αρλεκίνος

Basement Goes To Schoolwave

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα δέκατη. Το αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Μυστήριος Τύπος και Θλιμμένος Αρλεκίνος (Hip Hop/Rap, φοιτητικό σχήμα).

 

To Υπόγειο: Καλώς ήρθατε και πάλι στο Υπόγειο, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Schoolwave, το line-up της μπάντας παραμένει το ίδιο;
Καλώς σας (ξανά)βρήκαμε! Το line-up για το festival φέτος είναι ανανεωμένο με την προσθήκη του Θλιμμένου Αρλεκίνου στην θέση του hypeman. Βεβαίως, θα περάσει κι αυτός στην “πρώτη γραμμή” κατά την εμφάνισή μας για να δώσει το στίγμα του. Ο Δημήτρης (Θ. Αρλεκίνος) είναι πολύ καλός μας φίλος και συνεργάτης. Δέχτηκε με χαρά να προσθέσει και τον δικό του χαρακτήρα στην φετινή μας παρουσία στο Schoolwave! Κατά τα άλλα, για όποιον δεν μας ξέρει, είμαστε ο Μυστήριος Τύπος (Νίκος) στην θέση του Mc και Firmanis (Γιώργος) στον ρόλο του Dj.

Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας παραμένει hip-hop και οι στίχοι μας διακρίνονται από το ίδιο κοινωνικό & προσωπικό ύφος. Ωστόσο, έχουμε αρχίσει να πειραματιζόμαστε με trap, dub και reggae στοιχεία, με σκοπό να προσδώσουμε περισσότερη δυναμικότητα στα κομμάτια μας.

Το Υπόγειο: Γενικά τι κάνατε μέσα στο χρόνο που πέρασε; Πόσους από τους στόχους που είχατε θέσει φέρατε εις πέρας; Ήταν μια καλή χρονιά για εσάς;
Ο χρόνος που πέρασε ήταν πολύ δημιουργικός για εμάς. Πραγματοποιήσαμε πολλές παραπάνω εμφανίσεις απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι, είχαμε περισσότερα κίνητρα να δουλέψουμε και να πειραματιστούμε με τα ήδη υπάρχοντα κομμάτια μας, αλλά και να γράψουμε καινούργια με περισσότερη έμφαση στην ενέργεια που μεταδίδουν στο live. Αποκτήσαμε πολλές εμπειρίες και ελπίζουμε του χρόνου να καταφέρουμε να οργανώσουμε τον μοναδικό στόχο που δεν καταφέραμε φέτος, δηλαδή να κάνουμε συναυλία/ες εκτός Αθηνών.

Το Υπόγειο: Ένα χρόνο πριν, στην πρώτη συνέντευξη σας εδώ, είχατε δηλώσει ότι το πιο δυνατό σας σημείο είναι οι live εμφανίσεις σας, και το πιο αδύναμο οι ερμηνείες σας; Άλλαξε κάτι; Καταφέρατε να δουλέψετε τις αδυναμίες σας;
Η αλήθεια είναι πως από τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζει είναι η εργατικότητα. Δουλέψαμε με υπομονή και επιμονή τόσο τα δυνατά μας σημεία, όσο και τις αδυναμίες. Είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο στο οποίο έχουμε φτάσει, αλλά συγχρόνως αδημονούμε να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο και να ανεβάσουμε κι άλλο τα στάνταρ μας. Θεωρούμε ευθύνη μας το να μην επαναπαυόμαστε και να εξελίσσουμε διαρκώς την μουσική μας.

Το Υπόγειο: Πλέον έχετε ένα παραπάνω μουσικό χρόνο στις πλάτες σας, τι σκέφτεστε για το μέλλον σας; Να περιμένουμε κάποια κυκλοφορία;
Μυστήριος Τύπος & Firmanis: Η δημιουργία μουσικής είναι εδώ και πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Θέλουμε να προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μέσω αυτής με παραπάνω κόσμο, ξέρουμε πως υπάρχουν άτομα εκεί έξω που έχουν παρόμοιους προβληματισμούς και σκέψεις με εμάς. Όσον αφορά τις επερχόμενες κυκλοφορίες, ετοιμάζουμε τον δίσκο “200%” εδώ και 1μιση χρόνο. Δεν είναι έτοιμος ακόμη, αλλά θα κυκλοφορήσουμε το πρώτο video clip του δίσκου  με τίτλο “ Όλα καλά ως εδώ ” μες τον Ιούλιο.
Θ. Αρλεκίνος: Έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου, αλλά ακόμη δεν τις έχω οργανώσει αρκετά για να κυκλοφορήσω μια ολοκληρωμένη δουλειά. Ωστόσο, είναι κάτι που θέλω να δουλέψω το δυνατόν συντομότερο.

Το Υπόγειο: Πως ήταν η εμπειρία να παίζετε πρώτη φορά μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό; Τι να περιμένουμε φέτος;
Η εμπειρία ήταν πολύ έντονη και συναρπαστική! Το κοινό του Schoolwave διακρίνεται για την ζωντάνια του και την θερμή υποστήριξη που δείχνει σε όλες τις μπάντες. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που μας στήριξε πέρσι και να στείλουμε ιδιαίτερα χαιρετίσματα σε αυτούς και αυτές που δεν γνωρίζουμε προσωπικά, αλλά μας κοιτούσαν στα μάτια και καταλάβαμε πως επικοινωνούσαμε μέσω της μουσικής. Φέτος, με την πολύτιμη προσθήκη του Θ. Αρλεκίνου, είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα. Θα φροντίσουμε να περάσουμε πρώτα απ’ όλα καλά εμείς επάνω στην σκηνή, κι αν γίνει αυτό, είμαστε σίγουροι πως θα το μεταδώσουμε το ίδιο συναίσθημα και στο κοινό από κάτω.

Το Υπόγειο: Πως είναι να είσαι μουσικός στην Ελλάδα του 2017; Και εν τέλει πόσο εφικτό είναι να δημιουργείς ανεπηρέαστος από όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας;
Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα στο οικονομικό κομμάτι. Δηλαδή, πρέπει με δικά σου έξοδα να καλύψεις τις ανάγκες ηχογράφησης/προώθησης κλπ, κάτι το οποίο δεν είναι πάντα εφικτό. Πέραν αυτού, δεν δημιουργούμε ανεπηρέαστοι από αυτό που συμβαίνει. Τα βιώματά μας και η ψυχολογία μας αποτελούν σημείο αναφοράς σε αρκετά κομμάτια μας.

Το Υπόγειο: Από το 2010 (πάνω-κάτω) θεωρούμε ότι υπάρχει μια φοβερή άνθηση στη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Εσείς το βλέπετε αυτό;
Χαιρόμαστε πάρα πολύ που υπάρχουν αξιόλογοι μουσικοί που αποδεικνύουν πως η χώρα μας δεν στερείται σε τίποτα και καταφέρνουν να ταξιδέψουν και εκτός συνόρων. Επίσης, παρατηρούμε και αρκετούς νέους/ες με ταλέντο, αλλά και όρεξη και μεράκι για την μουσική.

Το Υπόγειο: Το 2017 μουσικά πως σας φάνηκε, είναι κάποιες κυκλοφορίες ή μπάντες που ξεχωρίσατε;
Το 2017, μιλώντας για την εγχώρια hiphop σκηνή, ήταν μια χρονιά χωρίς πολλές δουλειές που να ξεχωρίσουν στα μάτια μας. Ωστόσο, το 2018 έχει μπει πάρα πολύ δυναμικά σε θέμα κυκλοφοριών και μας αποζημιώνει!
Μυστήριος Τύπος: Ένας καινούργιος καλλιτέχνης που ανακάλυψα και με ενθουσίασε ήταν ο Token από την Μασαχουσέτη.
Θλιμμένος Αρλεκίνος: Με άγγιξε πάρα πολύ το άλμπουμ "Κατρακύλα" από το Αδέσποτο.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη! Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλες τις μπάντες του φετινού Schoolwave να το απολαύσουν με την ψυχή τους!

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
No Clear Mind
(12/12/2016)
ypogeio.gr
Theodore
(31/10/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ