To ypogeio.gr

Πrisma

Basement Goes To Schoolwave

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα έκτη. Το αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Πrisma (Progressive, φοιτητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Ήμασταν 3 άτομα που γνωριστήκαμε στο πρώτο έτος του Φυσικού ΑΠΘ και φτιάξαμε ένα blues σχήμα το οποίο σύντομα εξελίχθηκε σε progressive. Έπειτα άλλαξε το line-up αρκετές φορές με σταθερά τα 2 αρχικά άτομα.

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα Πrisma εμπνεύστηκε από την λειτουργία του πρίσματος , μόνο αντίστροφα, δηλαδή κάθε διαφορετική προσωπικότητα των μελών της μπάντας ενώνεται παράγοντας ένα κοινό αποτέλεσμα.

To Yπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Progressive rock με πολλά στοιχεία ψυχεδέλειας και κάποιες heavy επιρροές.

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Ως πιο δυνατό στοιχείο μας θεωρούμε την ευρηματικότητα στο συνθετικό κομμάτι γύρω από ιδέες βασισμένες σε απλή αρμονία. Το πιο αδύναμο στοιχείο μας είναι η αναβλητικότητά - έλλειψη οργάνωσης και η αφιέρωση λιγότερου χρόνου από τον επιθυμητό.

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Porcupine Tree, Opeth, Pink Floyd, Doors.

To Yπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Αρχικά, στόχος μας είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά- album. Θα θέλαμε την μουσική σαν επάγγελμα παρά την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί. Οι παράγοντες που το καθορίζουν είναι πολλοί και περίπλοκοι αλλά σε αυτή την φάση είμαστε διατεθειμένοι να το κυνηγήσουμε, κάτι που ήδη κάνουμε έως ένα βαθμό.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Λόγω περιορισμένου χώρου και ασυμφωνίας των μελών της μπάντας, δεν μπορούμε να αναλύσουμε εκτενώς το ζήτημα. Μπορούμε όμως να πούμε σίγουρα ότι είναι μια προβληματική κατάσταση που βιώνουμε όλοι και πρέπει να την αλλάξουμε.

To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
David Gilmour: Στην δουλειά του μαέστρου
Steven Wilson: Ως παραγωγός

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι θα είναι. Είμαστε ενθουσιασμένοι και πιστεύουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όπως πρέπει.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...

Top-5 ξένων καλλιτεχνών

  1. Pink Floyd
  2. Porcupine Tree
  3. Opeth
  4. Dire Straights
  5. Camel

Τop 5 Ελλήνων καλλιτεχνών

  1. Θανάσης Παπακωνσταντίνου
  2. Νίκος Ξυλούρης
  3. Τζίμης Πανούσης
  4. Παύλος Παυλίδης
  5. Μωρά στη φωτιά

To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο liveσας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε στα live-άδικα, και κυρίως της Θεσσαλονίκης για το οποία γνωρίζουμε περισσότερα, τα οποία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν σέβονται τους μουσικούς  και με τον τρόπο αντιμετώπισής τους προς νέες μπάντες τις αποτρέπουν από το να σκεφτούν και να υλοποιήσουν το ενδεχόμενο της μουσικής ως επάγγελμα.

Facebook Page: https://www.facebook.com/Prismaband13/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Συνέντευξη με τον Άνθρωπο
που Θέλησε να Καταστρέψει
τον Κόσμο
(08/10/2020)
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
LOU
Ελένη Παπαλίτσα
(04/05/2019)
ypogeio.gr
Cafrock Assus
(The Basement Goes To Schoolwave)
(25/06/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ