To ypogeio.gr

Seconds Out

(The Basement Goes To Schoolwave)


Photo By Yannis Drakoulidis

 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα όγδοοη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Seconds Out (Punk-Rock, Αθήνα, μαθητικό σχήμα).

 

Το Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Είμαστε ο Γιάννης, ο Θάνος και ο Οδυσσέας. Ο Γιάννης (Κιθάρα) και ο Θάνος (Ντραμς) είναι 16 ενώ ο Οδυσσέας (Μπάσο, Φωνή) 17. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Παγκράτι μέσα από την κοινή επιθυμία μας να αρχίσουμε ροκ μπάντα. Δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας. Ο Γιάννης και ο Θάνος πάνε στο ίδιο ωδείο και ο Γιάννης είδε τον Οδυσσέα να παίζει μπάσο σε ένα βίντεο και τον προσκάλεσε στη μπάντα.

Το Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα της μπάντας (Seconds Out) είναι ένας όρος της πυγμαχίας. Αυτό φωνάζουν οι διαιτητές στην αρχή κάθε γύρου για να φύγουν βοηθοί προπονητές κλπ. από το ρινγκ και να μείνουν μόνο οι μποξέρ. Το είδαμε σαν μια καλή αλληγορία για ότι τώρα είναι η ώρα μας να βρεθούμε “αντιμέτωποι” με το κοινό χωρίς μεσάζοντες.

Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας είναι ένας συνδυασμός πανκ,χαρντ ροκ,ροκ εν ρολ και ολίγη grunge. Δανείζεται στοιχεία από όλα αυτά τα είδη με πιο κυρίαρχο το πανκ χωρίς βέβαια να ενστερνιζόμαστε την ωμότητα του είδους. Προσπαθούμε να έχουμε ενεργητική, κιθαριστική γρήγορη μουσική αλλά με προσεγμένο στυλ.

Το Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Σίγουρα δυνατό σημείο της μπάντας είναι ότι μπορούμε να συννενοούμαστε εύκολα στις πρόβες και η κοινή επεξεργασία του υλικού  μας όπως και η απόλυτη ελευθερία που έχει ο καθένας μας να βάλει στο τραπέζι τις ιδέες του. Αδύνατο σημείο είναι σίγουρα η ζωντανές εμφανίσεις καθώς είμαστε νέα μπάντα και ακόμα δεν έχουμε παίξει live.

Το Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Οι μπάντες που θαυμάζουμε κοινά και μας έχουν ξεκάθαρα επηρεάσει  είναι οι Dead Kennedys, που λόγω των πολύ σκοτεινών μουσικών ιδεών τους και του ειρωνικού πολιτικού στίχου τους έχουν γίνει κύρια επιρροή, οι Nirvana, θαυμάζουμε το πόσο καλογραμμένα ειναι τα τραγούδια τους και σίγουρα θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο songwriting και αυτόν τον αυθορμητισμό και οι Black Sabbath που είναι must για οποιαδήποτε μπάντα ασχολείται με την πιο βάρια πλευρά της μουσικής. Ούτως η άλλως αυτοί τα ξεκίνησαν όλα σε αυτόν τον τομέα.

Το Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας…
Έχουμε πολλές σκέψεις .Ο Γιάννης θα ήθελε να κυνηγήσει τη μουσική σαν επάγγελμα ξεκάθαρα , ο Οδυσσέας θα ήθελε να ασχοληθεί με τη μουσική τη συγγραφή και τη ζωγραφική ( τα πρώτα δυο επαγγελματικά ) και ο Θάνος να ασχοληθεί με τα οικονομικά. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε τη μουσική σαν επάγγελμα, και είναι ένα κοινό όνειρο μας. Ίσως όχι εδώ, αλλά ακόμα και έτσι πιστεύουμε ότι αν υπάρχει κάτι πραγματικά καλό υπάρχει κοινό στην Ελλάδα που θα το υποστηρίξει.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση…
Η κρίση δεν μπορείς να πεις σαν κάτοικος αυτής της χώρας πως δεν σε έχει επηρεάσει. Ευτυχώς για εμάς κανένας από τους τρεις μας δεν έχει βρεθεί σε πραγματικά δύσκολη κατάσταση. Δυστυχώς το ίδιο δεν ισχύει για πολλούς συμπολίτες μας αλλά και φίλους και συνομήλικους μας. Πιστεύουμε το χειρότερο σύμπτωμα της κρίσης είναι το πόσο ατομικά και εριστικά βλέπουμε πλέον στην Ελλάδα τον συνάνθρωπο μας. Δεν υπάρχει καμία αλληλεγγύη στη συμπεριφορά μας και στη σκέψη μας (με εξαίρεση πάντοτε κάποιους υπέροχους ανθρώπους που σε δύσκολες και για τους ίδιους εποχές φροντίζουν πρώτα τους άλλους και μετά τους εαυτούς τους). Φοβόμαστε για αυτήν την νοοτροπία , γιατί αυτή ακριβώς η νοοτροπία οδηγεί στο μίσος και τα άκρα. Και όποιος ξέρει λίγο ιστορία, δικαίως τρομοκρατείται από αυτά που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε, και προσπαθούμε να εκφράσουμε μέσα από τη μουσική και τους στίχους μας, είναι ότι τώρα περισσότερο από πότε πρέπει να δουλέψουμε μαζί, συλλογικά σαν συνάνθρωποι και όχι σαν εχθροί και να μην κρίνουμε και μισούμε τον συνάνθρωπο. Και κυρίως να ξυπνήσουμε και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχει πάρει η μιζέρια το ψέμα και η καταπίεση.

Το Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Είναι μια πάρα πολυ δύσκολη επιλογή αλλά νομίζουμε τον Κurt Cobain. Ήταν μια ιδιοφυϊα συνθετικά και μουσικά και ένας πάρα πολύ έξυπνος και ευαίσθητος άνθρωπος. Πιστεύουμε ότι θα είχε ακόμα πολλά να πει και ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν στις νέες γενιές και να τις ξυπνήσουν ή και ξεσηκώσουν… Γιατί σίγουρα χρείαζεται.

Το Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Πολύ άγχος. Από την άλλη είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο στο Schoolwave. Σημαίνει κάτι να σε διαλέξουν  να παίξεις. Επίσης είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία για προβολή και προφανώς όσο μεγαλύτερο το κοινό τόσο περισσότερα άτομα  θα νιώσουν τη μουσική σου και θα μοιραστείς μαζί τους αυτό που σημαίνει κάτι για σένα, δηλαδή αυτό που γράφεις.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...

Ξένοι:
Dead Kennedys
Nirvana
Metallica
System of A down
Tool

Έλληνες:
Τρύπες
Χάσμα
Panx Romana
Σμέρνα
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε οτιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/secondsouttheband/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Ορέστης Ντάντος (2)
(24/12/2020)
ypogeio.gr
Σταύρος Δάλκος
(20/12/2020)
ypogeio.gr
Skinner Box (1)
(23/02/2015)
ypogeio.gr
Jimmy Knows
(23/05/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ