To ypogeio.gr

Notowns: Μιλώντας ως ακροατές

πιστεύουμε ότι ο δεύτερος είναι πιο

αγαπημένος και πιο ολοκληρωμένος δίσκος


Με έναν εξαιρετικό δεύτερο δίσκο, οι Αθηναίοι-Πειραιώτες Notowns επέστρεψαν στα μουσικά δρώμενα το περασμένο Καλοκαίρι, δύο χρόνια ύστερα από το debut-δυναμίτη "Joyride" του 2023. Κι αν το post-punk τρίο στον πρώτο του δίσκο συστήθηκε με τα βασικά και θεμελιώδη συστατικά του εν λόγω genre, εδώ -στη sophomore κυκλοφορία "Vicious Little World"- το πάνε ακόμα παραπέρα, ακουμπώντας στα early 80's - στην dub και στην avant-funk, στην περιβόητη και πιο χρωματιστή σκηνή του Manchester. Όλες όμως τούτες οι ταμπέλες και οι... ορολογίες δεν θα είχαν κανένα νόημα, αν οι Notowns δεν κατέθεταν κομμάτια κοφτερά και εμπνευσμένα, τόσο σε επίπεδο σύνθεσης όσο και στίχου, και αν οι Notowns δεν είχαν τόση αληθινή ψυχή και τόση ατίθαση-out of the box αυθεντικότητα.

Εν αναμονή της αυριανής συναυλίας τους στο Death Disco, όπου και θα παρουσιάσουν επίσημα το "Vicious Little World" (check event here), η μπάντα κατεβαίνει Υπόγειο, δύο χρόνια ύστερα από την πρώτη τους επίσκεψη στη σελίδα μας.


Vicious Little World (out 13/6 via Inner Ear)
 

 

Το Υπόγειο: Notowns σας καλωσορίζουμε στο Υπόγειο! Ο δεύτερος δίσκος σας ήδη “ταξιδεύει” ελέυθερος εδώ και 5 μήνες και η πρώτη μου ερώτηση είναι αυτή: Πόσο ευχαριστημένοι είστε από το τελικό του αποτέλεσμα και πόσο ικανοποιημένοι από την απήχηση που τυγχάνει από κοινό και κριτικές;

Kαλώς σας βρήκαμε, χαιρόμαστε πολύ που τα ξαναλέμε! Είναι πάντα ευχάριστο να παίρνεις θετικό feedback για τη δουλειά σου, οπότε χαρήκαμε που και ο υπόλοιπος κόσμος θεώρησε πως το δεύτερο άλμπουμ ήταν ένα βήμα μπροστά από το πρώτο, γιατί ακριβώς αυτό θέλαμε να πετύχουμε.


Το Υπόγειο: Πως διαφοροποιείται από τον πρόγονό του, το “Joyride”;

Για μας, όπως και για κάθε γκρουπ πιστεύω, ο δεύτερος δίσκος είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Αν θα βαδίζεις στο μονοπάτι που έχεις χαράξει ήδη ή αν θα διαλέξεις να εξελιχθείς. Εμείς προσπαθήσαμε να εξελίξουμε τόσο τον ήχο όσο και την παραγωγή μας και πιστεύω πως τα καταφέραμε. 
  

Το Υπόγειο: Αν θέλετε τη γνώμη μου, το “Vicious Little World” είναι σούπερ. Και -αν και κλασικός “πρωτοδισκάκιας”- θεωρώ πως αγγίζει, ενδεχομένως και ξεπερνάει, σας κορφές του debut. Η δική σας γνώμη; Αν σε ένα παράλληλο σύμπαν ήσασταν απλά ακροατές των δίσκων σας και όχι οι δημιουργοί του, ποιο από τα δύο θα προτιμούσατε και γιατί;

Μιλώντας ως ακροατές και οι τρεις πιστεύουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι ο δεύτερος είναι πιο αγαπημένος και πιο ολοκληρωμένος δίσκος. Έχει περισσότερο χρώμα, ακόμα και συναισθηματικά νομίζω έχει αυτό το rollercoaster  στοιχείο που τον κάνει πιο ενδιαφέρον και πολυδιάστατο.


Το Υπόγειο: Πότε και υπό ποιες συνθήκες γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια του δίσκου;

Τα περισσότερα νέα κομμάτια γράφτηκαν κάτω από τελείως διαφορετικές συνθήκες από τον πρώτο δίσκο. Εκτός από κάνα δύο ιδέες που υπήρχαν από πριν και τις ξαναδουλέψαμε, τα περισσότερα δημιουργήθηκαν στο διάστημα ενός χρόνου. Έχοντας ήδη δέσει σαν ομάδα από τον προηγούμενο δίσκο, μας ήταν πολύ πιο εύκολο να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Πραγματικά υπήρχαν στιγμές που δουλεύαμε σαν ένα μυαλό το οποίο όταν συμβαίνει είναι φανταστικό!
Στην προσωπική μας ζωή και οι τρεις ζήσαμε μεγάλες αλλαγές οπότε η ύπαρξη του συγκροτήματος για μας ήταν και μια σταθερά που μας βοήθησε πολύ.



Το Υπόγειο: Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σας track από το album και γιατί;

Π: Είναι όλα παιδιά μας και άλλα τέτοια γραφικά, χαχα. Eίμαι ανάμεσα στο "Party Dogs" και το "Big White Shark". Θα διαλέξω το Party Dogs  γιατί με φέρνει σε κέφι :D


Το Υπόγειο: Και το δικό μου αγαπημένο, το “Party Dogs”. Θα ήθελα, αν σας είναι εύκολο, ένα back story για την έμπνευση και τη δημιουργία του συγκεκριμένου τραγουδιού. 

Είναι ένας φόρος τιμής στα κομματόσκυλα - άνευ αχρωματοψίας. Γράφτηκε το καλοκαίρι του ’23 μετά από ολιγόλεπτη παρακολούθηση ρεπορτάζ για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων. 


Το Υπόγειο: “Vicious Little World”, ένα... θανατηφόρο track που έδωσε και το όνομά του στο δίσκο. Ζούμε όντως (μόνο) σε έναν βιαίο και μοχθηρό κόσμο; Βλέπετε ενδεχομένως και μια άλλη, πιο φωτεινή, πλευρά;

Ο κόσμος γενικά είναι μια χαρά, με τους ανθρώπους υπάρχει ένα πρόβλημα, χαχα. Πιστεύω υπάρχουν στιγμές που όλοι απελπιζόμαστε, που εκπλήσσεσαι από το πόσο σκατά μπορούν να πάνε όλα. Το θέμα είναι να το επεξεργαστείς και να το αντιμετωπίσεις. Και αυτή είναι η φωτεινή πλευρά, ο τρόπος που προσπαθεί ο καθένας να κάνει αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο απ’ ότι τον βρήκε. Ο καθένας όπως μπορεί.


Το Υπόγειο: Τι μας περιμένει στο live του ερχόμενου Σαββάτου στο Death Disco; 

Έχουμε ετοιμάσει ένα πλούσιο οπτικοακουστικό υπερθέαμα με παλιές αλλά και νέες επιτυχίες που θα σας συγκινήσει!. :D

Έχουμε να κάνουμε δικό μας live αρκετό καιρό οπότε όπως καταλαβαίνεις το περιμένουμε πως και πως…


Το Υπόγειο: Ήμουν στο release party που κάνατε το Καλοκαίρι στο Smoking Barrels και είχα την τύχη να σας γνωρίσω και από κοντά. Να πω ότι παίξατε μουσικάρες και να ρωτήσω επί τη ευκαιρία ποιες είναι οι πιο αγαπημένες μπάντες σας ever και ποιοι οι αγαπημένοι σας δίσκοι...

Και εμείς χαρήκαμε που τα είπαμε κι από κοντά, αν και δεν καταφέραμε αυτή η συνέντευξη να γίνει όπως είχαμε πει, δια ζώσης σε μπάρα :D!

Π: Αγαπημένες μπάντες Specials και Clash, τώρα για δίσκους θα θέλαμε μισό τόμο…Θα πω ενδεικτικά 3:

1. The Clash – London Calling
2. Τhe Specials – s/t
3. Gang of 4 – Entertainment
 

Γ: Αγαπημένες μπάντες θα πω Carter USM και New Order. Από δίσκους:

1. Carter USM - 30 something
2. Madvillain – Madvillainy


Κ: Από μένα είναι 

1. The Sound – Jeopardy
2. Τρύπες – Πάρτι στο 13ο όροφο
3. Sharp Ties- Get that beat

 

Το Υπόγειο: Ποια τα σχέδιά σας -μουσικά και όχι μόνο- για το κοντινό αλλά και το πιο μακρινό μέλλον;

Τα μουσικά σχέδια μας για το μέλλον είναι περισσότερα live και ένας τρίτος δίσκος καλύτερος από τον δεύτερο. Στα μη μουσικά μας σχέδια περιλαμβάνεται το σαφάρι για το καλύτερο σουβλάκι, η εξάσκηση στα βελάκια και η κατάληψη των μέσων παραγωγής που θα οδηγήσει τελικά στην ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση μιας αταξικής κοινωνίας.


To Υπόγειο: Notowns ευχαριστούμε πάρα πολύ! Τα λέμε το Σάββατο στο Death Disco!

Eυχαριστούμε κι εμείς! Ευχόμαστε το Σάββατο το βράδυ να σας αφήσουμε χαρούμενους και ιδρωμένους!


Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Kapten
(03/02/2026)
ypogeio.gr
Δημήτρης Μεσημέρης
(30/01/2026)
ypogeio.gr
Amantes Amentes (2)
(31/05/2018)
ypogeio.gr
Moa Bones
Δημήτρης Αρώνης
(20/05/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ