To ypogeio.gr

Sewn Mouth

Basement Goes To Schoolwave

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα ένατη. Το αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Sewn Mouth (Deathcore, φοιτητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Καλησπέρα, καλώς σας βρήκαμε. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2011 στην Δράμα. Όλοι ήμασταν συμμαθητές και είχαμε ξανά παίξει με άλλου είδους συγκροτήματα, και αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα συγκρότημα που να παίζει Metalcore. Το line-up μετά από τόσα χρόνια είναι:
Θανάσης-Κιθάρα, 23
Θοδωρής-Φωνητικά, 23
Αλέξανδρος-Τύμπανα, 23
Μίλτος-Κιθάρα, 22
Πάνος-Μπάσο, 22
με τους 3 πρώτους να αποτελούν και ιδρυτικά της μέλη.

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα δεν κρύβει κάποια ιστορία από πίσω, είναι κάτι που τότε θεωρούσαμε κουλ.

To Yπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Metalcore/Deathcore εμπλουτισμένο με post στοιχεία.

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Θεωρούμε πως το δυνατότερο σημείο της μπάντας είναι το μουσικό “δέσιμο” μεταξύ μας, κυρίως λόγω των χρόνων που παίζουμε μαζί. Από την άλλη, αδύναμο σημείο μας θεωρούμε την παρουσία μας πάνω στην σκηνή, καθώς και τον περιορισμένο κοινωνικό μας κύκλο.

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Μπάντες όπως The Devil Wears Prada (με τους οποίους είχαμε την τύχη να παίξουμε μαζί), As I Lay Dying, Veil of Maya, August Burns Red, If These Trees Could Talk είναι κάποιες ενδεικτικές επιρροές μας.

To Yπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε τον πρώτο μας δίσκο το φθινόπωρο του 2018 και να κάνουμε κάποια live για την προώθησή του, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Τώρα για το επαγγελματικό κομμάτι, είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθεις οικονομικά από την μουσική και μόνο.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Η κρίση που βιώνει η χώρα μας, πέρα από οικονομική, είναι και κοινωνική. Η γενιά μας δουλεύει για 400-500 ευρώ το μήνα, και ταυτόχρονα καλλιεργείται ένα κλίμα εθνικισμού, φασισμού και απομόνωσης το οποίο δεν βοηθάει κανέναν στην πραγματικότητα. Βέβαια, η συζήτηση αυτή θα πάρει μεγάλη έκταση, αν ο καθένας εκφέρει τη προσωπική του άποψη.

To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Θα επιλέγαμε τον Chris Rubey, πρώην κιθαρίστα των The Devil Wears Prada, επειδή έχει μια εξαιρετική αίσθηση για τη σύνθεση σκληρού και ταυτόχρονα πολυδιάστατου Metalcore!

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
2 απο τα 5 μέλη της μπάντας έχουν ξαναβρεθεί στη σκηνή του Schoolwave και το περιγράφουν σαν κάτι μοναδικό. Ανυπομονούμε!

To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Από Έλληνες καλλιτέχνες: ΛΕΞ, Λήθη, Καταχνιά, Kin Benath Chorus, Murder Made God.
Απο ξένους: Batushka, The Devil Wears Prada, Veil of Maya, Russian Circles, Night Lovell

To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Είμαστε τίγκα ψημένοι για το Schoolwave και ελπίζουμε ο κόσμος να έρθει έτοιμος, γιατί έχουμε σκοπό να είναι πυρηνικό το live!

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Goodbye Bedouin
(28/07/2020)
ypogeio.gr
Pan Pan
Παναγιώτης Πανταζής
(15/07/2020)
ypogeio.gr
The Rattle Proxy
Μάκης Παπασημακόπουλος
(10/02/2020)
ypogeio.gr
Μυστήριος Τύπος & Θ. Αρλεκίνος
Basement Goes To Schoolwave
(05/07/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ