To ypogeio.gr

Spell The Pain

(The Basement Goes

To Schoolwave)


The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα Πέμπτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Spell The Pain (Rap/Rock, Αθήνα), οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 6 Ιουλίου.

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Καταρχάς ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία. Οι Spell the Pain αποτελούνται από τον Σταύρο Αναργύρου και τον Φώτη Μαρινόπουλο στα φωνητικά, τον Κώστα Καράβη στην κιθάρα, τον Γιάννη Δάρδα στο μπάσο και τον Στέλιο Κακαβελάκη στα τύμπανα. Είμαστε όλοι 22 χρονών εκτός του Γιάννη που είναι 24.
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε αρχικά από τον Σταύρο και τον Φώτη το 2015, οι οποίοι είχαν την ιδέα να φτιάξουν μια ραπ μπάντα με φυσικά όργανα. Έτσι, στη συνέχεια προστέθηκαν ο Κώστας και ο Στέλιος και μετέπειτα ο Γιάννης. Βάση μας είναι ο Κορυδαλλός.
 
To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα της μπάντας είχε βρεθεί από τον Σταύρο και τον Φώτη όταν έφτιαξαν την μπάντα. Έχει διττή σημασία καθώς συλλαβίζουμε/ξορκίζουμε τον πόνο μας μέσα από τη μουσική.

To Υπόγειο:Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ως πυρήνα έχει το ραπ, του οποίου η αισθητική διαμορφώνει τον γενικότερο ροκ ήχο, δίνοντας του μια διαφορετική προέκταση.

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το πιο αδύναμο σημείο της μπάντας θα συμφωνούσαμε όλοι ότι είναι η έλλειψη εμπειρίας σε live και είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αντιμετωπίσουμε. Ειδικά τώρα που έχουμε ολοκληρώσει το 1ο μας EP με τίτλο «Θέατρο του Παραλόγου», είναι μια ιδανική περίοδος. Τώρα, ως το πιο δυνατό μας σημείο θεωρούμε την πρωτοτυπία του είδους που παίζουμε καθώς αφήνει πολλές ελευθερίες για όλους μας.


To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι ο καθένας μας έχει τις δικές του βασικές επιρροές, παρόλα αυτά έχουμε επηρεαστεί αρκετά από το ροκ των ‘70s και των ‘90s, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε καινούριες ιδέες και άλλα ρεύματα.

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε την μουσική ως επάγγελμα, γιατί είμαστε της άποψης ότι αυτός που κάνει τα αδύνατα δυνατά για αυτό που αγαπά στο τέλος τα καταφέρνει.

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους, η οποία δημιουργήθηκε από λάθη του παρελθόντος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς ως νέα γενιά πρέπει να τα παρατήσουμε, αντιθέτως είναι απαραίτητο να δίνουμε τις μικρές και μεγάλες καθημερινές μάχες για να βελτιώσουμε αυτήν την κατάσταση.

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, νεκρό ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Ένας καλλιτέχνης που αρέσει πολύ σε όλους μας είναι ο John Forte, διότι τον θεωρούμε ιδιαίτερα ταλαντούχο και μοναδικό σε αυτό που κάνει.

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Όχι απλά θα είναι η 1η φορά που θα παίξουμε μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, αλλά θα είναι και το 1ο μας live ως μπάντα. Σίγουρα είναι λίγο αγχωτικό αλλά πιστεύουμε ότι μόλις ανέβουμε στη σκηνή του Schoolwave θα τα ξεχάσουμε όλα!

To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Από Έλληνες καλλιτέχνες:
1) Τζίμης Πανούσης
2) Παύλος Παυλίδης
3) Διάφανα Κρίνα
4) ΛΕΞ
5) Terror X Crew

Όσον αφορά ξένους καλλιτέχνες:
1) The Beatles
2) Red Hot Chili Peppers
3) Biffy Clyro
4) Prophets of Rage
5) Kendrick Lamar

To Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο liveσας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Σας περιμένουμε όλους στο Schoolwave!!!
Spell the Pain
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
The Man From Managra
(Coti K.)
(22/08/2017)
ypogeio.gr
Κωνσταντίνος Στιβακτής
(16/03/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ