To ypogeio.gr

Strawberry Pills


Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, ένα κομμάτι εγχώριας σοδειάς στοίχειωσε για τα καλά τον αέρα του Υπογείου: Πρόκειται για το διαμαντένιο "Verbal Suicide", ένα καθηλωτικό dark wave διαμάντι και ανήκει στους Strawberry Pills, του προσφάτως επανενεργοποιημένου ντουέτου, απαρτιζόμενου από τον Αντώνη Κωνσταντάρα και την Valisia Odell. H πρόσφατη επανένωση του σχήματος, έπειτα από 6 ολόκληρα χρόνια, συνοδεύεται από δύο συναυλίες (Παρασκευή 22/3 Death Disco/Αθήνα, Κυριακή 24/3 Ypsilon/Θεσσαλονίκη), ενώ, όπως μας λένε οι ίδιοι παρακάτω, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Θα ακολουθήσουν και άλλα τραγούδια, αλλά και ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος τους, μιας και ως τώρα -στην πρώτη φάση της πορείας τους- μας είχαν δώσει μόνο δύο EPs, το self-titled και το "Conversations" - και τα δύο του 2013. Στο πρώτο, βρίσκουμε την Valisia να τραγουδάει ένα από τα τέσσερα τραγούδια του tracklist, το "Sad Eyes", διότι κάπως έτσι ξεκίνησε το project ο Αντώνης, δικά του κομμάτια τραγουδισμένα από διαφορετικές γυναικείες φωνές. Στη συνέχεια, όμως, και αφού οι δυο τους διαπίστωσαν πως η χημεία τους ήταν κάτι παραπάνω από δυνατή, συνέχισαν οι δυο τους.

Με χαρά υποδεχόμαστε τους Strawberry Pills στο Υπόγειο και ξαναδίνουμε ραντεβού μαζί τους μεθαύριο στο Death Disco...
 

 

 

Το Υπογειο: Strawberry Pills, σας καλωσορίζουμε στο Υπόγειο! Για να επανσυνδεθεί μια μπάντα, χρειάζεται πρωτα να... αποσυνδεθεί. Τι συνέβη και επήλθε αυτό το σχετικά μεγάλο hiatus στους Strawberry Pills?

Αντώνης: Στην πραγματικότητα δεν διαλυθήκαμε ποτέ. Απλώς εγώ πέρασα μια δύσκολη φάση και στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με άλλα project. Απλώς δεν έτυχε για κάποια χρόνια να βρεθούμε καλλιτεχνικά. 

Βαλίσια: Ήταν μία μεγάλου χρονικού διαστήματος παύση. Δεν είχε ειπωθεί από κανένα μας κάτι του τύπου “αυτό ήταν, τελείωσε”. Μάλλον, αδράνησε.
 

Το Υπόγειο: Στον αντίποδα, πως προέκυψε η ανάγκη και εξέλιξη της επανασύνδεσης;

Αντώνης: Δεν ξέρω γιατί, αλλά νιώσαμε ταυτόχρονα και οι δύο την ανάγκη να παίξουμε ξανά μαζί. Το παθαίνουμε συχνά αυτό, να σκεφτόμαστε το ίδιο πράγμα ή με τον ίδιο  τρόπο, σαν να είμαστε ένας άνθρωπος (γέλια). Για κάποιο περίεργο λόγο αισθάνομαι ότι αυτή η εποχή ταιριάζει περισσότερο σε ένα γκρουπ σαν τους Strawberry Pills. Και εμείς σαν άνθρωποι δηλαδή, ταιριάζουμε πλέον καλύτερα σε αυτό. 

Βαλίσια: Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα γινόταν γιατί πραγματικά το είχαμε αφήσει ημιτελές.
 

Το Υπογειο: Πώς και ποτέ πρώτογνωριστήκατε και πως έπεσε η ιδέα για μια duet band;

Βαλίσια: Πρωτογνωριστήκαμε αρκετά χρόνια πριν όπου παίζαμε μαζί στους Phoenix Catscratch. Αργότερα ο Αντώνης έκανε ένα project, τους Strawberry Pills όπου είχε κάνει τέσσερα κομμάτια με διαφορετικά γυναικεία φωνητικά το κάθε ενα. Κάναμε λοιπόν μαζί το “Sad Eyes” και για άλλη μία φορά συνειδητοποιήσαμε ότι κλικάρουμε και μουσικά και προσωπικά και σχεδόν αυτόματα μετατράπηκε σε duet band. 
 

Το Υπογειο: Τι αλλαγές έχουν επέλθει στους εαυτούς και στις ζωές από τότε και πως αυτες ενδεχομένως επιδρούν στις νέες μουσικες σας;

Αντώνης: Όπως είναι λογικό, έχουμε ωριμάσει και έχουμε μάθει από λάθη που κάναμε στο παρελθόν. Αυτό μπορείς να το ακούσεις στον ήχο μας, αλλά και στον τρόπο που κινούμαστε. Πλέον, είμαστε πολύ πιο ανοιχτοί σε ερεθίσματα και νέες ιδέες πάνω στον ήχο και έχουμε ως στόχο να εξελίξουμε τον ήχο που εκπροσωπούμε και όχι, να ακολουθήσουμε τις τάσεις. 
 

Το Υπογειο: Και μιλώντας για νέες μουσικες, θα θέλαμε ένα back story για το νέο σας αριστουργηματικό single “Verbal Suicide”; Ποτέ το εμπνευστήκατε σε πρώτη φάση και ποια είναι η ιστορία πίσω από τους φαρμακερούς στίχους του;

Αντώνης: Το κομμάτι υπήρχε από την πρώτη περίοδο των Strawberry Pills και ήταν το επόμενο που θα ηχογραφούσαμε. Ωστόσο, λόγω των καταστάσεων δεν το κάναμε ποτέ, αν και γνωρίζαμε από τις αντιδράσεις του κόσμου στα live ότι είχε πέραση. Επιστρέφοντας, λοιπόν, θεωρήσαμε ότι είναι  το κατάλληλο κομμάτι για να κάνουμε μια νέα αρχή, αφού συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ήχου μας. Τώρα, όσον αφορά τους στίχους, προσωπικά δεν θέλω να αποκαλύπτω τις ιστορίες πίσω από τα κομμάτια μου. Όχι, επειδή θεωρώ ότι είμαι χαμένος μέσα σε βαθιά νοήματα, απλώς μου αρέσει να παίρνει το εκάστοτε κομμάτι τη μορφή και το νόημα που θέλει ο ακροατής. 

Βαλίσια: Για εμένα το “Verbal Suicide”  αποτελεί πραγματικά ένα εμπρηστικό κομμάτι που ήθελα πάντα να το ηχογραφήσουμε ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις του κοινού.
 

Το Υπογειο: Υπάρχει κι άλλο νέο υλικό και από κει και πέρα υπάρχουν σχέδια για κάποια κυκλοφορία ; Ήρθε ο καιρός για το πρώτο LP σας;

Βαλίσια: Αν δεν υπήρχε νέο υλικό δε θα υπήρχε κανένας λόγος συνέχειας των “Strawberry Pills”.  Όπως ανάφερε κι ο Άντωνης παραπάνω, η ανάγκη μας για εξέλιξη μας έφερε πάλι μαζί και αυτό ως απόρροια έχει τη δημιουργία του πρώτου LP μας το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019.
 

Το Υπογειο: Υπάρχουν επαφές με κάποια δισκογραφική;

Αντώνης: Προς το παρόν συνεργαζόμαστε σε κάποιους τομείς με την Just Gazing Records, κυρίως στο διαδικτυακό κομμάτι. Από εκεί και πέρα έπειτα από το «Verbal Suicide» έχουν επικοινωνήσει μαζί μας κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για τα επόμενα βήματά μας, όμως, ακόμη δεν έχουμε έρθει σε κάποια συμφωνία. 
 
Το Υπογειο: Αισθανεστε πως η ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή έχει υποστεί αλλαγές τα τελευταία χρόνια; Και αν ναι, ευνοούν αυτές οι αλλαγές την νέα αρχή των Strawberry Pills;

Αντώνης: Η αλήθεια είναι πως σε ένα γενικότερο πλαίσιο τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή και σίγουρα αυτό ωφελεί και εμάς. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν αισθάνομαι πως ανήκουμε ακριβώς σαν γκρουπ στην Ελληνική ανεξάρτητη σκηνή. Πιο πολύ θα έλεγα πως είμαστε μέρος μιας ευρύτερης Ευρωπαϊκής dark σκηνής. 
 

Το Υπογειο: Τι μας περιμενει στο επερχόμενο live σας;

Αντώνης: Ένα set list που περιέχει κομμάτια που παίζαμε στα παλιά μας set, αλλά και αρκετά καινούρια. Παράλληλα, θα είναι μαζί μας ο Oberst Panizza από το Βερολίνο, με τον οποίο έχουμε μοιραστεί ξανά τη σκηνή όταν ήταν μέλος των Velvet  Condom.

 
Το Υπογειο: Θα ακολουθήσουν κι αλλα gigs;

Αντώνης: Εννοείται. Ήδη μιλάμε με Ελλάδα και εξωτερικό. 


Το Υπογειο: Πως κρίνετε το φαινόμενο των... χιλιάδων συναυλιών που συμβαίνουν στην Αθήνα (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια ; Υπάρχει τόσο κοινό ώστε να απορροφήσει όλα αυτά τα live;

Αντώνης: Σίγουρα είναι αποτέλεσμα της μείωσης του Φ.Π.Α. για τις συναυλίες και αυτό είναι καλό. Ωστόσο, σε μία χώρα που υπάρχει ο όρος «υποκατώτατος μισθός» και δεν είναι troll, ακόμη και να υπάρχει το κοινό, πόσες συναυλίες να αντέξει; Μακάρι να πάνε όλες καλά πάντως. 

Βαλίσια: Δε νομίζω ότι το νούμερο των συναυλιών που πραγματοποιούνται θα πρέπει να βασίζεται στο αν είναι αριθμητικά επαρκές το κοινό. Βρίσκω πολύ όμορφο και πολύ εποικοδομητικό να έχω σε συχνά χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα να δω  live μία μπάντα που μου αρέσει και να ξεφύγω από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
 

Το Υπογειο: Ποια ήταν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των Strawberry Pills στην πρώτη τους φάση και ποια είναι τώρα;

Αντώνης: Ειλικρινά, δεν θυμάμαι τι σκεφτόμουν πριν έξι χρόνια (γέλια). Τώρα, θέλω να στήσουμε έναν ωραίο, μοντέρνο, σκοτεινό ήχο και να παίξουμε σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Από εκεί και πέρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
 
Βαλίσια:  Νομίζω πάνω - κάτω είναι τα ίδια. Να παρουσιάζουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα τόσο μουσικά όσο κι αισθητικά και να βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση.
 

Το Υπόγειο: Ποιους μουσικούς και ποιες μπάντες θεωρείτε σαν τις σημαντικότερες επιρροές σας;

Αντώνης: Όσον αφορά τον ήχο των Strawberry, έχω επηρεαστεί σίγουρα από γκρουπ όπως οι Deux, οι Grinderman, οι Bauhaus και οι Depeche Mode, ενώ από πιο σύγχρονες μπάντες, θαυμάζω τις παραγωγές των Soft Moon. 

Βαλίσια: Kas Product, Martin Dupont, Rational Youth, Algebra Suicide. 
 

Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!
Εμείς! 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Skinner Box (1)
(23/02/2015)
ypogeio.gr
Homo Erectus
Basement Goes To Schoolwave
(06/07/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ