To ypogeio.gr

Supernova

(The Basement Goes To Schoolwave)

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα πρώτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ ξεκινάει με τη συνέντευξη των Supernova (Space Rock, μαθητικό/φοιτητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Καλησπέρα σας, το συγκρότημα μας ονομάζεται Supernova. Αποτελείται από τον Λευτέρη Φιλιππάκη (lead guitar), την Ειρήνη Τσακίρογλου (piano/vocals/band leader), τον Παναγιώτη Μπραϊκίδη (frontman / rhythm guitar), τον Κωνσταντίνο Βάββα (bass) και τον Λεόντιο Τσόκα (drums). Ο Λεόντιος, ο Κώστας και η Ειρήνη θα πάνε 3η Λυκείου, ο Παναγιώτης φέτος θα μπει στο Λύκειο και ο Λευτέρης είναι 1ο προς 2ο έτος στο Πολυτεχνείο.
Το συγκρότημα αρχικά συγκροτήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017 με τρία από τα τωρινά μέλη και μέχρι να σταθεροποιηθεί  η σύστασή μας, περάσαμε θα λέγαμε από 40 κύματα.
 

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Γενικά μας εξιτάρει το άγνωστο, αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Όπως λοιπόν η  έκρηξη ενός μικρού κρατήρα φωτός ή αλλιώς αστεριού (Η λεγόμενη έκρηξη supernova) είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης του σύμπαντος, έτσι και το όνομά μας είναι απόλυτα διαστημικό.
 

To Yπόγειο:  Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Είμαστε ένα καινούργιο σχήμα και αρκετά πρόσφατο σε σχέση με άλλα συγκροτήματα, δουλεύουμε συνεχώς τον ήχο μας γιατί εξάλλου ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πιστεύουμε ότι έχουμε έναν καθαρό ήχο και ότι για το διάστημα που είμαστε συγκρότημα έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, πάντα όμως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.
 

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο  αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Εκτός από το γεγονός ότι επειδή πάνω απ’όλα είμαστε φίλοι ,στην σκηνή λειτουργούμε σαν σύνολο και όχι σαν 5 διαφορετικά άτομα ,όλα τα μέλη είναι ανοιχτά σε μουσικούς πειραματισμούς , έχουν φαντασία, θετική ενέργεια και πάνω από όλα δεν τα παρατάνε σε μία δύσκολη περίσταση, ό,τι και να συμβεί.  Ο τομέας που χρειάζεται να δουλέψουμε είναι ξεκάθαρα η ατομική συγκέντρωση στις πρόβες , καθώς χάνουμε κάποιο σημαντικό χρόνο όντας αφηρημένοι .
 

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Ακριβώς επειδή ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικό μουσικό background αλλά καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε κάτι νέο βάσει των επιρροών μας, το είδος που παίζουμε το ονομάζουμε space rock. Είναι ουσιαστικά μία μίξη πολλών υποειδών της rock, της jazz και της metal.
 

To Yπόγειο: Ποιές είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Την χρονιά που μας έρχεται , οι μισοί από εμάς καλούνται να αντιμετωπίσουν το «τέρας» των πανελληνίων και δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Όλοι μας παίρνουμε το συγκρότημα αρκετά σοβαρά χωρίς να θέτουμε κάποιο όριο, κάποιοι από εμάς μάλιστα θέλουν να ακολουθήσουν την μουσική επαγγελματικά διεκδικώντας μία υποτροφία σε ξένη ακαδημία. Στην Ελλάδα τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις , αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων καλλιτεχνών έχει εμπορευματοποιηθεί και δεν έχει ποιοτικό περιεχόμενο.


To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Η κρίση έχει μία θετική και μία αρνητική πλευρά σίγουρα. Το θετικό είναι ότι παρόλη την οικονομική κατάσταση της χώρας μας, δημιουργούνται ολοένα και περισσότερες μουσικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ για μαθητές και φοιτητές και παραδόξως υπάρχει μία στοιχειώδης αποδοχή από άτομα που εκτιμούν την καλή μουσική. Βέβαια όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η όλη  κατάσταση για τους γονείς μας αλλά και για τους νέους που τελειώνουν το πανεπιστήμιο και αντί να ασκήσουν το επάγγελμα που επιθυμούν, καταλήγουν να τρέχουν σε τρεις δουλείες για τα προς του ζην.


To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Είναι δύσκολο να διαλέξεις όταν έχουν υπάρξει τόσα "τέρατα" καλλιτέχνες. Σίγουρα θα επιλεγαμε κάποιους κλασσικούς όπως queen , pink floyd, black sabbath αλλά και καλλιτέχνες όπως billie Holliday, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong κλπ. Είναι δύσκολο να επιλέξουμε παρόλα αυτά. Αλλά αυτοί είναι ένα δείγμα καλλιτεχνών σταθμών στη ζωή μας.
 

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Είμαστε χρόνια θεατές του Schoolwave και είναι μεγάλη χαρά που φέτος είμαστε και εμείς μέρος του. Είναι η πρώτη φορά που παίζουμε σε τόσο μεγάλο κοινό αλλά σίγουρα θα ανταπεξέλθουμε στις περιστάσεις.


To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Από Ξένους είναι Black Sabbath, Iron Maiden ,Tool ,Pink Floyd ,Foo Fighters
Από Έλληνες είναι σίγουρα Socrates Drunk The Conium, Planet of Zeus, 1000mods, Nightstalker, Γιάννης Χαρούλης, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τζίμης Πανούσης κλπ
 

To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 

Fb Page: https://www.facebook.com/SuperMusicNovaMusic/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Συνέντευξη με τον Άνθρωπο
που Θέλησε να Καταστρέψει
τον Κόσμο
(08/10/2020)
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Les Apelpistiques
(The Basement Goes
To Schoolwave)
(02/07/2019)
ypogeio.gr
Ψύλλοι Στ'Άχυρα
(31/03/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ