To ypogeio.gr

Taj Μ.Α.Ν.Χ.α.Λ.

(The Basement Goes

To Schoolwave)


 

The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα Τρίτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Taj Μ.Α.Ν.Χ.α.Λ. (έντεχνο/παραδοσιακό, Πειραιάς), οι οποίες θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος τη Κυριακή 7 Ιουλίου.

 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Το lineup μας : Κοσμιτσα (Μιτσα) Σκεντζου Βιολί και φωνή, Χριστίνα Χότζα κιθάρα και φωνή, Νίκη Κατσίνη κρουστά, Άννα Τσαγκαλίδη κανονάκι, πιάνο και φωνή και Λεωνίς Ρεμούνδου Λαούτο φωνή .
Είμαστε όλες 17 εκτός από τη νίκη που είναι 19 . 

Λοιπόν, αρχικά η Άννα και η Λεωνίς είχαν σκεφτεί την ιδέα να φτιάξουν ένα συγκρότημα έντεχνου/παραδοσιακού τύπου . Έτσι μια μέρα γύριζαν  με τη Μίτσααπό το σχολείο και της έριξαν την ιδέα της δημιουργίας του συγκροτήματος  η οποία φάνηκε της ενδιαφέρουσα, καθώς είχε και εκείνη τα ίδια ακούσματα και κάπως έτσι απλά και μαζί με τη Χριστίνα που τότε έκανε παρέα με τη Μίτσα και άλλο ένα κορίτσι που έπαιζε ντραμς , δημιουργήθηκαν οι 'ΤαζΜΑΧαΛ'. Στην πρώτη μας συναυλία ωστόσο  η ντράμερ έπαθε τενοντίτιδα και την αντικατέστησε η Νίκη με την οποία ταιριάξαμε γρήγορα και έτσι έγινε εκείνη η ντράμερ των -πλέον- 'ΤαζΜΑΝΧαΛ'. 
Στην ουσία το συγκρότημα σχηματίστηκε 'στο σπίτι του παππού ' , το οποίο  αποτέλεσε τον χώρο των πρώτων προβών , των πρώτων προβλημάτων αλλά και των πρώτων συγκινήσεων μετά από το πέρας της πρόβας αφότου είχε προκύψει το πρώτο άρτιο αποτέλεσμα των κόπων μας . Είναι το  σπίτι όπου παλιά έμενε ο παππούς της Λεωνίς και πλέον όντας άδειο αποτελεί την έδρα  του συγκροτήματος.
 

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Σχετικά με το όνομα, αποτελεί ακροστιχίδα των ονομάτων μας ΜΑΝΧαΛ (Μιτσα Άννα Νίκη Χριστίνα το μικρό άλφα είναι κενό και Λεωνίς) , και σε συνδυασμό με το Ταζ στην αρχή παραπέμπει στο γνωστό μνημείο για να δηλώνει την αγάπη μας για τον συνδυασμό διαφορετικών πολιτισμών την οποία προσπαθούμε να δηλώνουμε μέσα από τη μουσική μας.
 

To Υπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Κατά βάση έντεχνη με στοιχεία από το παραδοσιακό (όχι μόνο ελληνικό)τραγούδι.

 
To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το πιο δυνατό μας σημείο είναι η θέληση μας να τολμάμε πράγματα που ξέρουμε ότι είναι πάνω από εμάς, ένα από αυτά ήταν και το schoolwave. Γνωρίζαμε ότι ο ανταγωνισμός ήταν πραγματικά πολύ μεγάλος και ήμασταν πάντα προετοιμασμένες για την ήττα ωστόσο αυτό δεν μας εμπόδισε να προσπαθήσουμε. Το πιο αδύνατο σημείο μας είναι η έλλειψη οργάνωσης που μας διέπει . Ιδίως τώρα που οι τέσσερις στις πέντε μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες αρχίζουν τα πράγματα και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο σε αυτόν τον τομέα , κυρίως όσον αφορά τις πρόβες.
 
 
To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Τους πρωτοστάτες του έντεχνου τραγουδιού όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου , ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Γιάννης Χαρούλης. 
 
 

 
 
To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Και τα πέντε μέλη έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε μια καριέρα η οποία θα έχει τη μουσική για ψυχαγωγία ή ως δεύτερο , βοηθητικό εισόδημα , κυρίως επειδή θέλουμε την μουσική να είναι μέσο χαλάρωσης και ξεκούρασης και όχι άλλο ένα κουραστικό επάγγελμα το οποίο θα μας απωθεί , επειδή ακριβώς θα μας εξαντλεί .
 
 
To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Σίγουρα είναι μια δύσκολη κατάσταση ωστόσο σίγουρα εύκολα αναστρέψιμη μέσα από συλλογική προσπάθεια . Το θέμα είναι να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά και λίγο πεσιμιστικά ούτως ώστε αυτή η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η χώρα να μη μας πάρει από κάτω αλλά να μας δώσει το έναυσμα να βοηθήσουμε και εμείς στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας .
 
 
To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Ομόφωνα τον Γιάννη Χαρούλη καθώς εκείνος αποτέλεσε την αφορμή για να φτιαχτεί το συγκρότημα , το κοινό σημείο που έδεσε τις ΤαζΜΑΝΧαΛ.
 

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Αναμφίβολα αγχωμένες και συγχρόνως ενθουσιασμένες και πανέτοιμες να ζήσουμε αυτήν. Την καινούρια εμπειρία .
 
 
To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...

Γιάννης Χαρούλης
Θανάσης Παπακωνσταντίνου 
Σωκράτης Μάλαμας 
Μίλτος Πασχαλίδης
VIC

Evanescence
Beatles
Metallica
Queen
2 Chellos

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Strawberry Pills Analyzed
(A Video Interview)
(19/11/2020)
ypogeio.gr
Logout
(18/11/2020)
ypogeio.gr
Redeye Caravan
(24/02/2020)
ypogeio.gr
Longshots
(The Basement Goes
To Schoolwave)
(28/06/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ