To ypogeio.gr

Top 11 (26)

Τρύπες

[Ομαδικό x 2]


To Top-11 είναι μία σειρά από λίστες, στην οποία πολύ απλά επιλέγουμε τα 11 καλύτερα κομμάτια μιας αγαπημένης μπάντας ή καλλιτέχνη, βασιζόμενοι στο σύνολο της δισκογραφίας τους. Βασικός κανόνας: Οι μπάντες/καλλιτέχνες που θα επιλέγουμε για να φτιάξουμε το Top-11, θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον 3 LPs.
 

Top-11 Μέρος 26ο και δύο... Τρύπιοι Υπόγειοι συντάκτες, ο Mike N. και ο Nick Pamouk, γυρίζουν τα ρολόγια πίσω στο χρόνο για να επιχειρήσουν το σχεδόν αδιανόητο, να επιλέξουν δηλαδή τα (μόλις) 11 πιο αγαπημένα τραγούδια τους από τη δισκογραφία ενός εκ των μεγαλύτερων και επιδραστικότερων ελληνικών ροκ συγκροτημάτων όλων των εποχών. Οι Τρύπες δημιουργήθηκαν το 1983 στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης και διαλύθηκαν στις αρχές των 00's, έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 6 LPs και ένα διπλό Live Album. Στην μουσική τους πορεία έδωσαν αμέτρητες συναυλίες, οι οποίες τώρα πια, 20+ χρόνια μετά, έχουν περάσει στη σφαίρα του μύθου. Θεωρούνται οι Τρύπες ως η μπάντα που έσπασε τα τείχη, η μπάντα που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού ροκ ρεύματος, τόσο για τα 90's όσο και για τα χρόνια που ακολούθησαν.

Μπορείτε να διαβάσετε πολλά περισσότερα για την ιστορία και την πορεία της μπάντας στο άρθρο του Υπογείου ΤΡΥΠΕΣ: The Hole Story. Και μπορείτε ακόμα να τσεκάρετε, πριν τις δικές μας 11άδες, τα 10 Καλύτερα Τραγούδια των Τρύπες, όπως τα ψήφισαν πριν τρία χρόνια 500 fans του συγκροτήματος στη σελίδα του facebook Ελληνική Ροκ Σκηνή εδώ


Δισκογραφία

Τρύπες (1985)
Πάρτυ στο 13ο Όροφο (1987)
Τρύπες στον Παράδεισο (1990)
Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια (1993)
Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι (1996)
Μέσα στη Νύχτα των Άλλων (1999)


Κράτα το Σώου Μαϊμού (Live Album, 1994)



Mike N.

Κατάφερα Doors και Φοίβο (Δεληβοριά), τα βγαλα πέρα με Blur και Σπαθιά, αλλά τελικά το να επιλέξω τα 11 πιο αγαπημένα τραγούδια μου από τις Τρύπες ήταν ως τώρα το πιο δύσκολο Top-11. Άντε και στον Nick Cave μού εύχομαι! :) 


1. Το Τρένο (Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια, 1993)

2. Τσιφτετέλι (Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια, 1993)

3. Καινούρια Ζάλη (Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι, 1996)

4. Όλα Τελικά Ξαναγυρνάν σε Μας (Τρύπες στον Παράδεισο, 1990)

5. Θυμάμαι Ένα Σπίτι (Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια, 1993)

6. Χωρίς Εμένα (Τρύπες, 1985)

7. Ακούω την Αγάπη (Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι, 1996)

8. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς (Πάρτυ στο 13ο Όροφο, 1987)

9. Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι (Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι, 1996)

10. Πάρτυ στο 13ο Όροφο (Πάρτυ στο 13ο Όροφο, 1987)

11. Η Αυτοκρατορία των Ανάπηρων (Πάρτυ στο 13ο Όροφο, 1987)



Nick Pamouk
 

1. Ακούω την Αγάπη (Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι, 1996)

2. Το Τρένο (Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια, 1993)

3. Γιορτή (Μέσα στη Νύχτα των Άλλων, 1999)

4. Καινούργια Ζάλη (Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι, 1996)

5. Στον Παράδεισο (Τρύπες στον Παράδεισο, 1990)

6. Ταξιδιάρα Ψυχή (Τρύπες, 1985)

7. Θ' Ανατέλλω (Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι, 1996)

8. Δεν Χωράς Πουθενά (Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια, 1993)

9. Παράξενη Πόλη (Τρύπες, 1985)

10. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς (Πάρτυ στο 13ο Όροφο, 1987)

11. Μέσα στη Νύχτα των Άλλων (Μέσα στη Νύχτα των Άλλων, 1999)


 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Top 11 (32)
Ορφέας Περίδης
(21/06/2020)
ypogeio.gr
Top 11 (31)
Νίκος Παπάζογλου
(ομαδικό x 7)
(16/04/2020)
ypogeio.gr
30 Protest Songs
[Part 1: 30-21]
(13/04/2020)
ypogeio.gr
Τα 15 Αγαπημένα μου
Opening Themes
Από την Τηλεόραση των 80's
(09/10/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ