To ypogeio.gr

Anna Calvi + Amalia

@ Acro

16/3/2019

 

Το Σάββατο το βράδυ, σύσσωμο (σχεδόν) το Υπόγειο βρέθηκε στο Acro της Ιεράς Οδού, όπου το Jameson εγκαινίασε τα J3 Live Sessions, με την παρθενική εμφάνιση της Anna Calvi στην χώρα μας.

Θα προσπαθήσουμε με λόγια να σας περιγράψουμε ένα άγριο, ακατέργαστο, ωμά υπέροχο live.

 

Φτάνοντας στον χώρο της συναυλίας λίγα λεπτά μετά τις 9, προλάβαμε να δούμε το μεγαλύτερο μέρος της ημίωρης εμφάνισης της Αμαλίας Μουχταρίδη. Προσωπικά, την ήξερα από το υπέροχο "Thieving Star", αλλά και από τις υπέροχες διασκευές που κάνει και μπορείτε να τις θαυμάσετε περνώντας μια βόλτα από το κανάλι της στο YouTube.

Το βράδυ του Σαββάτου μας παρουσίασε - μεταξύ άλλων - ένα καταπληκτικό cover στο "No Surprises" των Radiohead.

Στο σημείο αυτό, να τονίσω ότι έχω καιρό να ενθουσιαστώ και να μείνω με ανοιχτό το στόμα από το παίξιμο μιας μπάντας. Την Αμαλία συνόδευσαν ορισμένοι εξαιρετικού παίχτες, καλοκουρδισμένοι και ταλαντούχοι. Όλοι μάζι, φαίνεται να έχουν περάσει πολλές ώρες κάνοντας πρόβες. Ήταν εξαιρετική η εμφάνιση της μπάντας.

 

Αμέσως μετά, ξεκίνησαν οι απαραίτητες ετοιμασίες στην σκηνή, ξεστήσιμο - στήσιμο, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να κατέβει το κορίτσι με τα κόκκινα. Το ξέραμε ότι έχει ένα πάθος με το κόκκινο, δεν φανταζόμασταν όμως ότι θα μαγνήτιζε όλο μας το σώμα με την παρουσία της.

Με την Fender Telecaster κολλημένη στο σώμα της, μας κοίταξε καλά καλά, διαπεραστικά, και το βράδυ ξεκίνησε με το ατμοσφαιρικό "Hunter". 

 

 

Χωρίς να σταματήσει σχεδόν, έπαιξε την εισαγωγή του "Indies or Paradise"  και μας πήρε και μας σήκωσε με εκείνα τα απόκοσμα φωνητικά της. Φωνητικά α λα Maria Callas, δίχως ίχνος υπερβολής.

Το πάρτυ συνεχίστηκε με το "As a Man". Ποιός έχει ανάγκη το μπάσο, όταν η Calvi παίζει τέτοια power chords? 

Η Calvi συνέχισε με "Wish", "Away" και "Swimming Pool" κάνοντας μας άγριες βόλτες με ξεχαρβαλωμένα roller coaster από τον κόσμο του Cave σε αυτόν του Debussy και από την Nina Simone στην Siouxsie Sioux.

Σε όλη τη διάρκεια του live, η Calvi μας κοιτούσε μέσα στα μάτια. Μας έψαχνε να μας κατασπαράξει στην πραγματικότητα. Τόσο έντονη ήταν η παρουσία της. Άγρια και ερωτική.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να αφεθεί στο τώρα και να ζήσει τη συγκεκριμένη στιγμή. Έτσι μας βρήκε το "Suzanne and I", ευάλωτους και με τα πόδια λίγο πάνω από το floor.

Μετά από αυτήν την ευαίσθητη στιγμή, ήρθε η ώρα του "I'll be Your Man" και θα ορκιζόμουν ότι άκουσα κάποιον να μονολογεί πόσο σεξ μπορεί να χωρέσει σε ένα τραγούδι.

Η πιο πολύπλοκη κιθάρα που μπορείτε να ακούσετε σήμερα, είναι στο "Don't Beat The Girl Out of My Boy", ενώ στο "Alpha" μας ψιθύρισε "my body is still on". Εκείνο το a-a-alpha!

Το encore περιείχε τα "Rider", "Desire" και φυσικά το "Ghost Rider", με το οποίο συνηθίζει να κλείνει τις συναυλίες της.

 

Μια ώρα και κάτι ψιλά μετά, νιώθαμε σαν να έχει περάσει από πάνω μας ένας υπέροχος οδοστρωτήρας ή σαν να είχαμε φάει την πιο όμορφη σφαλιάρα η οποία κάτι έκανε μέσα μας. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ live.

Ο χώρος ήταν συμπαθητικός, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ο ήχος όμως ήταν παραπάνω από ικανοποιητικός. 

Πολυς κόσμος από το κοινό προσπάθησε - με κάποια επιτυχία - να μετατρέψει μια εξαιρετική συναυλία σε κοσμικό γεγονός της νυχτερινής Αθήνας.

 

Ο Mike, ο Φάνης, ο Panaba και εγώ φύγαμε χαρούμενοι, λίγο πιο πλούσιοι και μαζί.

 


* τσιμπήσαμε το setlist από το Νίκο Παπαδογιάννη...

 

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Desert Monks
Live from the Recover Studio
9/5/2021
(11/05/2021)
ypogeio.gr
Τηλελάιβ 4: Nalyssa Green,
Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy
15/4/2021
(08/05/2021)
ypogeio.gr
The Dandelion
Echo Train
@ Six Dogs , 12/4/2019
(22/04/2019)
ypogeio.gr
Ty Segall & The Freedom Band,
Chickn + The Bonnie Nettles
@ Gagarin, 16/6/2018
(21/06/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ