Νέες Κυκλοφορίες

Ουρανός

Στέρεο Νόβα


Οι Στέρεο Νόβα. Ο φίλος που θα είναι πάντα εκεί, κυρίως στα δύσκολα.

Φθινόπωρο του 1999. Λιγές ημέρες μετά το μεγάλο σεισμό της Αθήνας, πιστοί στη φρενίτιδα της εποχής, πήραμε αυτοκίνητα με πράγματα και βάρκες φορτωμένα, να φύγουμε όπως όπως από την Αθήνα των μετασεισμών και των χάρτινων κτιρίων. Εκεί, σε ένα μεγάλο σπίτι χωρίς internet, smartphones, youtube και λοιπά άλλα διαόλια, οι ωρές περνάνε πάνω από ένα μικρό φορητό μαύρο ραδιοφωνάκι, το οποίο το χρησιμοποιούσαν οι μεγάλοι του σπιτιού για να ακούνε την ΑΕΚ τις Κυριακές. Οι δονήσεις είναι αισθητές και εκεί, αλλά εμείς είμαστε παιδιά και χορεύουμε στο ρυθμό του Παζλ στον Αέρα που παίζει ένας τοπικός σταθμός. Τι είναι μια ανάμνηση στ’ αλήθεια;
 

Άνοιξη του 2018. Αυτό που ταξίδευε από στόμα σε στόμα και είχε αρχίσει να ακούγεται ολοένα και περισσότερο, γίνεται τελικά πραγματικότητα. Χωρίς φανφάρες, δράματα ή διάθεση προχειρότητας, οι σΝ επανενώνονται για συναυλίες και κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ μετά το Βιταμίνα Τεκ του 1997. Ουρανός. Απέραντος και καθαρος.

Αυτό εδώ δεν είναι ένα κανονικό review. Αυτό είναι μια βουτιά από τον πιο απόκρημνο βράχο στα πιο γαλανά νερά. Μια βουτιά εσωτερική, λυτρωτική. Βουτιά προς τα μέσα. Μια ματιά στον στον 17χρονο εαυτό μου, που ακόμα και αν οι σΝ ήταν ανενεργοί, πέρασε όλα αυτά τα χρόνια μαζί τους. 

Για τις συζητήσεις με την Ειρήνη στα βράχια στο Γαλάτσι, μέχρι το πρωί, σχετικά με τη σημαντικότητα του πρώτου δίσκου των σΝ. 

Για τις Κυριακές που έχω ξυπνήσει και έχω βρει στο κινητό μου 25 sms από την Τόνια, με ιστορίες και συναισθήματα που έγιναν κείμενα ολόκληρα, απλά και μόνο επειδή την προηγούμενη νύχτα άκουσε ένα στίχο από ένα τραγούδι τους.

Για την Μαρία που γεννήθηκε το 1994. Είναι όμως ο μόνος 24χρονος άνθρωπος που μπορεί να σου μιλήσει σα να έχει ζήσει όλα τα 90s και όλη την πορεια του γκρουπ με το πόδι πατημένο στο γκάζι.

Για εκείνη την Πρωτομαγιά στον Ωρωπό που την περάσαμε με αλκοόλ και ένα κινητό που έπαιζε σΝ για πάντα. Τότε που το Σόνικα Τριπ ήταν το καλύτερο τραγούδι του κόσμου και εμείς ακόμα ανέμελοι και ξένοιαστοι.

Αυτός δίσκος λοιπόν φέρει βαρύ συμβολισμό για εμένα. Με συνδέει με ένα παρελθόν που παλεύω να μην ξεχάσω, ένα παρελθόν ανέμελο. Και μας έρχεται σε μια εποχή που το μαζί είναι μια επιτακτική ανάγκη.
 


 

Track by Track
 

Τρίγωνο Φως: Όταν σηκώνεσαι το πρωί, ο σκύλος σε ακολουθεί μέχρι το σαλόνι, τραβάς την κουρτίνα και κίτρινο φως απλώνεται παντού.

Ισορροπία: Τραγούδι από το παρελθόν. Spoken words και κουμπάκια. Σφίξιμο στην καρδιά.

Τα Δέντρα: Η διαδρομή από την Χαβούλη, δεξιά στον κακοτράχαλο χωματόδρομο με τις πέτρες, που σε αποζημιώνει όταν φτάνεις στην μεγευτική παραλία της Νεφτίνας. Ένα τραγούδι χωρίς λόγια που μοιάζει με παραμύθι. Σαν την Λήμνο.

Γέφυρες: Το πιο μικρό στολίδι που βάζεις στο δέντρο τα Χριστούγεννα και δένει όλα τα υπόλοιπα μεταξύ τους.

Βίντεο Κλαμπ: Στο πάρτυ με τη δυνατή μουσική και το στριμωξίδι. Η στιγμή που καταφέρνεις μέσα στο χαμό να μιλήσεις με το κορίτσι που σε κοιτάει και ύστερα πετάει.

Νέα Μόδα: Η "Νέα Μόδα" ξεχειλίζει αγάπη, άνοιξη και φως. Μας συστήνεται την πιο ιδανική στιγμή.

Ουρανός: Η στιγμή που το αεροπλάνο πατάει στο διάδρομο και επιστρέφεις σπίτι, ενώ έχουν περάσει χρόνια.

Ασύμμετρη Διάταξη: Αφύλαχτες διαβάσεις. Αυτες που πάντα θα μας κάνουν να κοιτάμε για το τρένο που ίσως έρχεται, χωρίς να προσέχουμε τις χορταριασμένες ράγες.

Πισίνα: Ευφυές και αιχμηρό στην απλότητα των λίγων δευτερολέπτων του.

Θηβών: Την είχατε περπατήσει στα παιδικά σας χρόνια; Έχετε πάει τελευταία; 

Ζενιτ – Ε: Μια παλιά φωτογραφία, μια στιγμή. Ασήμαντη απέραντη.

Διασταύρωση Ρέηβ: Χορεύετε, ε;

Δίαυλος 7: Undertones από τους μετρ του είδους, την ώρα που πέφτει ο ήλιος και ένα καλοκαιρινό μπουρίνι σου χτυπάει το παρ πριζ.

Ακτογραμμή: Ενσυναίσθηση. Σε κάθε βήμα. Μόνο αυτό. Για να μη ζήσουμε ξανά ανέφικτες υποσχέσεις.

Νέα Μόδα (Pad Mix): Τα χώματα που κυλιόμασταν παιδιά. Η Νέα Μόδα είναι παλιά.

 

Release Date: 4/5/2018

If you like this, check also this:
Στέρεο Νόβα - 1992 - 2018. Ένα οδοιπορικό στην πορεία των ΣΝ από το 1992 ως σήμερα.
 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Lia Hide
Tells No Fairytales
(14/03/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
In-Between
Sediment Bruise
(22/02/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
Αριστείδης Χατζησταύρου
Ινώ
(16/02/2019)
ypogeio.gr
Νέες Κυκλοφορίες
To Believe
The Cinematic Orchestra
(20/03/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ