To ypogeio.gr

5 Νέοι Δίσκοι

Για Το Νοέμβριο

Η μουσική σοδειά του Οκτωβρίου ήταν όπως έπρεπε, πολυ καλή. Ακούσαμε την εξαίσια επιστροφή των Wolf Parade, το κολληματικό "Junea" της δικής μας May Roosevelt, το "The Ooz" από τον King Krule το οποίο είχε 19 κομμάτια μέσα στα οποία υπήρχαν κάποια μικρά διαμάντια απερίγραπτου κάλλους και το ίδιο ισχύει για τον Maston και το album "Tulips". Στον αντίποδα, υπάρχουν και ηχηρές παραφωνιές. Σιγουράκι για πατάτα είχα τον δίσκο του Liam Gallagher. Δυστυχώς, δε μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ούτε το νέο album του Beck. Έχει ένα δυο ωραία κομμάτια αλλά σαν σύνολο δε μου άρεσε καθόλου και μάλλον έχω ξεχάσει ήδη αυτή την κυκλοφορία. Τέλος ερωτηματικό παραμένει για τα αυτία το "Screening Memories" του John Maus που δεν έχω προλάβει να ακούσω ακόμη.

Πάμε τώρα στον Νοέμβρη, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση. Γι' αυτό το μήνα λοιπόν έχουμε 5 κυκλοφορίες που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Προσωπικά δε τρελαίνομαι για καμία απο αυτές αλλά όλες τους έχει την δυναμική να κρύβουν ένα μικρό θυσαυρό.

Πρώτη στάση η 10/11 με μια μεγάλη εκπλήξη. Oι Shed Seven, αυτή η ιερή μπάντα των 90s, βγάζει δίσκο 16 χρόνια μετά τον τελευταίο της, με τίτλο "Instant Pleasures". Με μόνο ένα single μέχρι τώρα δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι θα ακούσουμε. Αλλά το "Room In My House", έτσι λέγεται το single, έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να παίζει στα ραδιόφωνα και στα bars αλλά όχι στο σπίτι μου.

Πάμε στις 17/11 για να συναντήσουμε την αγαπημένη Charlotte Gainsbourg και τον δίσκο "Rest". Για να βρούμε την προηγούμενη κυκλοφορία της πρέπει να πάμε πίσω στο 2011. Από το "Rest" έχουμε τρια singles, καταθλιπτικά όλα τους, δηλαδή η αγαπημένη μου φάση. Αυτός ο δίσκος έχει το potential να είναι η κυκλοφορία του μήνα, υπομονή δέκα μέρες και θα μάθουμε. Την ίδια μέρα έχουμε τον Morissey με το "Low In High School" από το album έχουμε ακούσει το "Spent The Day In Bed" και το βρήκα οκ. Απλώς οκ - όπως πάντα, ποτέ δεν έγινε το κλικ μέσα μου με τον Morissey, αλλά τον σέβομαι και θα ακούσω σίγουρα το album (εδώ μπορείς να ακούσεις το single).

Στις 17 του μήνα βγάζει δίσκο και ο Boubacar Traore, ένας ζωντανός θρύλος από το Mali. Δεν χρειάζεται να πω πολλά, παρα μόνο ότι αυτός ο άνθρωπος έχει γράψει το "Diarabi" που όλοι μάθαμε απο τους Goat. Γι'αυτό το λόγο λοιπόν, για την μια πιθανότητα στο εκατομύριο να βγάλει ακόμα ένα τέτοιο κομμάτι θα ακούσω το "Dounia Tabolo".

Tέλος, στις 24/11 έρχεται μάλλον η πιο ελπιδοφόρα κυκλοφορία του μήνα. Η Bjork. Αυτο το πλάσμα που μοιάζει με άνθρωπο κυκλοφορεί το "Utopia". Αυτός ο δίσκος θα είναι ο ένατος από την Ισλανδή ιέρεια και ήδη με έχει κερδίσει με το σκοτεινό "The Gate" (άκουσε το εδώ). Δύσκολη μουσική που θέλει κόπο για να την νιώσεις, αλλά πάντα αξίζει τον κόπο. Αυτά για τον μήνα Νοέμβρη, ραντεβού πάλι τον Δεκέμβρη. Μέχρι τότε να ακούτε μουσική, κάνει καλό στη ψυχή και αν θέλετε να δείτε τι ακούσαμε εμείς τον προηγούμενο μήνα, απλά πατήστε εδώ.

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
You'll Never Walk Alone...
(27/06/2020)
ypogeio.gr
Του Αγίου Παύλου
του Παυλίδη
(22/06/2020)
ypogeio.gr
Arctic Monkeys:
Πώς να κάνεις pop το indie
χωρίς να το καταλάβεις
(08/04/2016)
ypogeio.gr
Η Συναυλία
των Chemical Brothers
σε 15 Φωτογραφίες
(09/09/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ