To ypogeio.gr

Cerberus

(The Basement Goes

To Schoolwave)

The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα Έβδομη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Cerberus (Progressive Symphonic Metal, Νέα Μάκρη), οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 7 Ιουλίου.


To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Καλώς σας βρήκαμε! Το line up αποτελούν ο Αλέξανδρος  (Clean,Harsh vocals/Bass - 18 ετών), ο Χρήστος  (Lead,Rhythm guitar/Backing vocals - 19 ετών), ο Αντώνης (Keyboards - 19 ετών) και ο Βασίλης (Drums - 17 ετών). Παρατσούκλια μας αντίστοιχα είναι τα εξής: Kor0, Chkz, Adonci, Billios. 
Το συγκρότημα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015 από μια σχολική γιορτή. Η ενέργεια στη σκηνή και η απήχηση μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε παίζοντας συναυλίες και στη συνέχεια γράφοντας δικιά μας μουσική.

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Ψάχναμε κάποιο όνομα που να μπορεί κανείς να συγκρατήσει και να ακούγεται γενικά ωραίο χωρίς περιπλοκότητες. Οπότε δεν αργήσαμε να κατασταλάξουμε στο "Cerberus", μιας και θέλουμε μέσα από τη μουσική μας να βγάζουμε τέτοιο δυναμισμό που έβγαζε και ο Κέρβερος στην ελληνική μυθολογία. Εν τέλη κινηθήκαμε στιχουργικά σε ανάλογες συνιστώσες.

To Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας κινείται γύρω από το Progressive Symphonic Metal. Το κάθε Μέλος του συγκροτήματος δίνει διαφορετική πνοή λόγω των επιρροών μας και η εξίσωση τους σχηματίζει τον ήχο μας.  Συγκεκριμένα στη μουσική μας θα βρει κάποιος dark, ατμοσφαιρικά, μελαγχολικά, γκρουβάτα, εκτονωτικά, αλλά και ελπιδοφόρα στοιχεία, ανάλογα το συναίσθημα που θέλουμε να περάσουμε στον ακροατή. 

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το φόρτε μας είναι σίγουρα οι προσεγμένες συνθέσεις που γράφουμε ως προς τη λεπτομέρεια, και μουσικά, αλλά και στιχουργικά, καθώς και η σκηνική μας παρουσία. Δε θα το χαρακτηρίζαμε ως ελάττωμα απαραίτητα αλλά μας παίρνει καιρό να γράψουμε κάθε κομμάτι, γιατί θέλουμε να είμαστε 100% σίγουροι για αυτό. Αν θέλαμε, θα είχαμε τη δυνατότητα να γράφαμε τζαμαριστά κομμάτια, αλλά επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο.

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Οι επιρροές μας είναι πολλές αυτές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις συνθέσεις μας είναι: Opeth, SepticFlesh, Dream Theater, Ensiferum, Nile.


To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον όσον αφορά τα επόμενα βήματα μας. Τώρα αν μια μπάντα ψάχνει αποκλειστικά το ρευστό, καλύτερο είναι ή να γίνει λαϊκό σχήμα, ή να φύγουν εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα τα έσοδα της underground σκηνής είναι πολύ λίγα, αν όχι αφανείς. 

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Καλώς ή κακώς, μεγαλώσαμε σε εποχές κρίσης και μάθαμε να στερούμαστε καμία φορά κάτι που θέλουμε. Δεν περιμένουμε πως η έξοδος από την τωρινή κατάσταση της χώρας είναι εύκολη υπόθεση. Και δεν είναι ευθύνη μόνο των πολιτικών να αλλάξουν τα δεδομένα. Ευθύνη έχουμε όλοι και πρέπει να αναλογιστούμε τι χρειάζεται η Ελλάδα και πως θα το καταφέρει.

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Ronny James Dio. Μια ηγετική, χαρισματική μορφή μιας νέας heavy metal σχολής. Μια μοναδική φωνή, η οποία, μέχρι πριν κι από λίγο καιρό, ακουγόταν σαν κρύσταλλο..RIP

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε τη μουσική μας μπροστά σε τόσο κόσμο κι αυτό είναι που μας ενθουσιάζει. Λειτουργούμε σε φάση όσος περισσότερος κόσμος έρθει να ακούσει τη συναυλία, τόσο πιο ενεργητικοί νιώθουμε. Και παρ’ότι δεν έχουμε τεστάρει το stage presence μας σε τόσο ευρύ κοινό, θα γουστάρουμε όλοι, σπάζοντας τα! 


To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Έλληνες καλλιτέχνες: Rotting Christ, SepticFlesh, Firewind, Suicidal Angels, Poem
 Ξένοι καλλιτέχνες: Slayer, Dream Theater, Black Sabbath, Death, Megadeth

To Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Εμεις ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη. Ας αναφέρουμε και εδώ πως μέσα Ιουλίου μπαίνουμε στούντιο να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας δίσκο. Ένα concept album το οποίο αναμιγνύει την μυθολογία με τη πραγματική ζωή. Θα μιλήσουμε περισσότερο για τον δίσκο όταν έρθει η ώρα. Για την ώρα, σας περιμένουμε Σταύρο Νιάρχο στις 7/7 να σας παρουσιάσουμε επιλεγμένα το μισό δίσκο και να περάσουμε με όλες τις μπαντες γαμάτα. Εις το επανιδείν!

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Strawberry Pills Analyzed
(A Video Interview)
(19/11/2020)
ypogeio.gr
Logout
(18/11/2020)
ypogeio.gr
The Dead Ends
(14/12/2017)
ypogeio.gr
Redeye Caravan
(24/02/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ