To ypogeio.gr

Prysma

(The Basement Goes

To Schoolwave)


 

The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα Όγδοη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Prysma (Progressive Rock, Θεσσαλονίκη), οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 6 Ιουλίου.

* Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τι μας είπαν πέρσι.


To Υπόγειο: Καλώς ήρθατε και πάλι στο Υπόγειο, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Schoolwave, το line-up της μπάντας παραμένει το ίδιο;
Καλησπέρα! Είχαμε μια αλλαγή στο line-up του συγκροτήματος και πλέον στη θέση των drums βρίσκεται ο Ορέστης Γραμμένος.
 

Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας αποτελεί μίξη από διάφορες επιρροές, πολλές από τις οποίες προέρχονται από το χώρο της prog rock σκηνής. Αναφορικά κάποιες απο αυτές είναι οι Pink Floyd, Opeth, Porcupine Tree. Στις συνθέσεις προσπαθούμε να μεταδίδουμε στον ακροατή το κλίμα που επιθυμούμε, χρησιμοποιώντας διακυμάνσεις στις δυναμικές μας, ευρεία παλέτα ήχων από το synth και τις κιθάρες και περάσματα τόσο από heavy όσο και από ατμοσφαιρικά μέρη μέσα στο ίδιο τραγούδι.
 

Το Υπόγειο: Γενικά τι κάνατε μέσα στο χρόνο που πέρασε; Πόσους από τους στόχους που είχατε θέσει φέρατε εις πέρας; Ήταν μια καλή χρονιά για εσάς?
Ναι η χρονιά που πέρασε ήταν από τις πιο εποικοδομητικες περιόδους μας έως τώρα . Το κυριότερο είναι ότι βγάλαμε τον πρώτο μας δίσκο, κάτι που είχαμε καιρό ως στόχο, και πραγματοποιήσαμε συναυλίες τόσο στην πόλη μας , όσο και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Λόγω των παραπάνω και των εντατικών προβών νιώσαμε ότι εξελιχθηκαμε και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο.
 

Το Υπόγειο: Πλέον έχετε ένα παραπάνω μουσικό χρόνο στις πλάτες σας και από ότι είδαμε κυκλοφορήσατε και ένα άλμπουμ. Τι σκέφτεστε για το μέλλον σας; Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις σας;
Οι στόχοι για το αμεσο μέλλον είναι κάποιες ακόμα live εμφανίσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας για την προώθηση του δίσκου μας και η σύνθεση νέου υλικού προκειμένου να μπούμε στη διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής του 2ου album.
 

Το Υπόγειο: Πως ήταν η εμπειρία να παίζετε πρώτη φορά μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό; Τι να περιμένουμε φέτος;
Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη και αξιομνημόνευτη για εμάς και μας έδωσε μεγάλη ώθηση στην τόσο αποδοτική χρονιά που ακολούθησε. Όσον αφορά τη φετινή μας εμφάνιση, υπάρχει στη setlist μας ένα νέο τραγούδι που δεν αποτελεί μέρος του δίσκου. Επιπλέον, πιστεύουμε θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση στη σκηνή και θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε τραγούδια από το δίσκο μας στο κοινό του schoolwave.
 


 

Το Υπόγειο: Πως είναι να είσαι μουσικός στην Ελλάδα του 2019; Και εν τέλει πόσο εφικτό είναι να δημιουργείς ανεπηρέαστος από όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας;
Προφανώς είναι αρκετά δύσκολο , όσον αφορά το βιοποριστικό κομμάτι. Το να δημιουργούμε ανεπηρέαστοι δεν είναι ο στόχος μας, καθώς συνθήκες όπως οι σημερινές μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και η μουσική να συμβάλει στην αποτύπωση ανησυχιών που τυχόν υπάρχουν.
 

Το Υπόγειο: Από το 2010 (πάνω-κάτω) θεωρούμε ότι υπάρχει μια φοβερή άνθηση στη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Εσείς το βλέπετε αυτό;
Ναι το παρατηρούμε και μας χαροποιει το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι μουσικοί καταφέρνουν να ασχοληθούν με αυτό που αγαπάνε και να βρουν μια ανταποκριση. Παρόλο που ορισμένα μουσικά ιδιώματα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως μόδα, με βάση κυρίως την αντίδραση του κοινού, είναι πολύ θετικό το ότι αρκετοί καλλιτέχνες θέτουν γερά θεμέλια για μια διεθνή καριέρα.
 

Το Υπόγειο: Το 2018 μουσικά πως σας φάνηκε, είναι κάποιες κυκλοφορίες ή μπάντες που ξεχωρίσατε;
Haken- Vector
The Pineapple Thief - Dissolution
Riverside- Wasteland

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Moa Bones (2)
Δημήτρης Αρώνης
(27/06/2020)
ypogeio.gr
TUNERS
(26/06/2020)
ypogeio.gr
Alexia, Wild Anima, Alex Mentis
(22/06/2015)
ypogeio.gr
Skinner Box (1)
(23/02/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ