To ypogeio.gr

Γυμνασμένα Κορμιά

Basement Goes To Schoolwave

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα δέκατη. Το αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Γυμνασμένα Κορμιά (alternative, μαθητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Καλώς σας βρήκαμε; Λοιπόν τα γυμνασμένα κορμιά είναι μία μπάντα που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2016! Δημιουργηθήκαμε επειδή πάντα και οι τέσσερις μας γούσταρε με την φάση μπάντα και έτσι δέσαμε! Είμαστε στην μορφή αυτή βέβαια σχεδόν ένα χρόνο καθώς δύο μέλη μας έχουν αλλάξει! Έτσι έχουμε στην φωνή και στην κιθάρα τον Χαράλαμπο Χαλκιά, στο μπάσο το Βασίλη Μανακούδα, στην κιθάρα το Νίκο Χατζόπουλο και στα τύμπανα το Νίκο Χαρμπίλα. Οι ηλικίες μας είναι 16 με μπασίστα σχεδόν 15αρη.

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομά προέκυψε ως εξής! Πριν καιρό ο τραγουδιστής μας είχε αρκετα περιττά κιλά και μαζί με τον πρώην μπασιστα προσπάθησαν να βρουν ένα όνομα το οποίο θα εκρυβε κάποια ειρωνεία και έτσι μαζί – και πάντα αυτοσαρκάζοντας – σκεφτηκαν το όνομα γυμνασμένα κορμιά! Στη συνέχεια όμως έχασε τα κιλά και τώρα χαλάει το κόνσεπτ.

To Yπόγειο: Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Γυμνασμένα κορμιά!

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το πιο δυνατό σημείο είναι ότι πάνω απ’ όλα είμαστε μία παρέα κολλητών και γουστάρουμε τη φάση μας περνώντας ευχαριστα! Ένα σημείο που πονάμε; Το ότι πολλές φορές είμαστε παραπάνω χαλαροι από ότι πρέπει! Πρέπει να πάρουμε τη φάση λίγο πιο σοβαρά!

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Τα πάντα είναι μουσικές επιρροές για εμάς! Από το θρόισμα των φύλλων μέχρι ο ήχος της εξάτμισης ενός αυτοκινήτου! Τώρα για τις μουσικές επιρροές ούτε μεις ξέρουμε! Το αφήνουμε στον κόσμο να μας πει και μας να μάθουμε!

To Yπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Πιστεύουμε πως όλοι μας θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τη μουσική στο μέλλον! Φυσικά αναγνωρίζουμε πως αυτό στη χώρα που ζούμε είναι δύσκολο.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Η κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως γενικά μας χαλάει Εν έτη 2018 ακόμα ασχολούμαστε με ονόματα και γραφικών τόπων ξεχνώντας τα ουσιώδη! Υπάρχει κρίση οικονομική και πείνα και δε βλέπουμε να αλλάζει κάτι! Γενικά υπάρχει μία διχόνοια μεταξύ των λαών που καταντάει σπαστική! Λες και έχουμε κάτι να χωρίσουμε!

To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Θα διαλέγαμε τους Sonic youth γιατί απλά οι τυπάδες(Και η τυπισα δηλαδή) τα σπαγανε!Κρίμα που μία τέτοια μπάντα διαλύθηκε!

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο... Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι είναι η πρώτη φορά! Νιώθουμε αρκετά χαρούμενοι και ανυπόμονοι 

To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. 
Έλληνες:

1)Γκουλαγκ
2)Γιάννης Αγγελακας
3)Chinese Basement
4)Χάσμα
5)Bazooka

Ξένοι:
1)Sonic Youth
2)RHCP
3)Mac Demarco
4)16 Horsepower
5)Queens of the Stone Age

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
ας ευχαριστούμε πολύ και ηταν τιμή μας αυτή συνέντευξη! Θα έπρεπε να αναφερθεί πως ονειρευόμαστε έναν κόσμο χωρίς φασισμό, ρατσισμό και εθνικισμό γεμάτο αγάπη και ισότητα! Τα λέμε στο Schoolwave!

Facebook Page: https://www.facebook.com/gymnasmenakormia/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Γης Μαδιαμ
Basement Goes To Schoolwave
(29/06/2018)
ypogeio.gr
Xoan
(09/04/2020)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ