To ypogeio.gr

Crisis Call

(The Basement Goes To Schoolwave)


 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα πρώτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ ξεκινάει με τη συνέντευξη των Crisis Call.
 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Δημήτρης Τσέκερης (φωνητικά)23, Μαργέτας Χρήστος (Κιθάρα)23, Βαλεντίνος Δημητριάδης (Κιθάρα)19, Θανάσης Κανατσούλης (Μπάσσο)21, Στέλιος Τσατσαράκης (Τύμπανα)19. Οι Crisis Call δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2016 στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγο μιας έμμονης ιδέας των δυο κολλητών φίλων του Μαργέτα Χρήστου (κιθάρα) και του Τσέκερη Δημήτρη (φωνητικά), να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα στο οποίο επιτέλους θα μπορούσαν να παίξουν μαζί το αγαπημένο τους είδος.
 

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Αρχικά το πρώτο όνομα της μπάντας, ήταν Reverence.Όμως λίγο πριν την πρώτη μας κυκλοφορία με τίτλο “Behind The Truth” στις 23 Σεπτεμβρίου του 2016, έπειτα από μία μικρή έρευνα που κάναμε όλα τα μέλη της μπάντας, ανακαλύψαμε πως υπήρχε ένα συγκρότημα με το όνομα Reverence και μάλιστα στο ίδιο είδος μουσικής. Το συγκρότημα αυτό είχε επιτυχίες και προυπήρχε από εμάς κάτι το οποίο σήμαινε πως θα έπρεπε να αλλάξουμε το όνομά μας για να αποφύγουμε τυχών θέματα λόγο πνευματικών δικαιωμάτων. Ύστερα από μία γρήγορη ζωντανή κλήση που είχαμε όλοι μέσω τηλεφώνου καταλήξαμε έπειτα από αρκετή ώρα στον τίτλο Crisis Call που σημαίνει το Κάλεσμα της Κρίσης, κάτι το οποίο είναι και αρκετά επίκαιρο.
 

To Υπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Η μουσική μας θα έλεγε κανείς ότι ανήκει στο «Νέο κύμα» του Thrash Metal είδους, δεν παύει όμως να φέρνει και στο προσκήνιο αρκετά, παλαιότερα στοιχεία του ίδιου είδους με πιο φρέσκο τρόπο. Το είδος μας είναι Melodic/Groove/Thrash Metal και πιστεύουμε πως το κύριο είδος που μας χαρακτηρίζει είναι το Melodic/Groove/Thrash Metal! Αυτό ήταν και το κύριό μας μέλημα, να καταφέρουμε να συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω «είδη-στοιχεία» στη μουσική μας και πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά αυτό που μας ταιριάζει!
 

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το πιο δυνατό σημείο της μπάντας θα λέγαμε πως είναι το ίδιο πάθος για το κάθε τι που πραγματοποιούμε. Θέλουμε σε κάθε μας live, το κοινό μας να χαρεί και να του αρέσει αυτό που ακούει, όπως και εμείς το ίδιο. Σαν αδύνατο σημείο θα λέγαμε πως είναι το γεγονός ότι αναλαμβάνουμε εμείς οι ίδιοι εξ’ ολοκλήρου την όλη διαδικασία της παραγωγή(Recording, Mixing, Mastering) και έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξελίξουμε και τον ήχο μας. Όσον αφορά τη σύνθεση, πιστεύουμε ότι κι εκεί «πονάμε», γιατί δεν πειραματιζόμαστε σε διαφορετικές ιδέες, δεν υπάρχει αυτή καθαυτή η «συνθετική και συνολική δουλειά» σε κάποια διαφορετική προσέγγιση ενός κομματιού ή ενός riff κλπ.
 

 
 

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
  Βασικές μας μουσικές επιρροές, είναι Metallica, Lamb of God, Sepultura, Pantera, Machine Head, In Flames, At the Gates, Slayer.
 

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Οι προοπτικές εξέλιξης είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο να υπάρξουν. Αν υπάρχουν, βρίσκονται σε μειοψηφία. Βρισκόμαστε σε μία περίεργη κοινωνία, σε ένα νησί το οποίο έχει μάθει να διακρίνει τους ανθρώπους από τη μουσική που ακούνε και την αποδοκιμάζουν αν δε βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος του συνόλου. Τον τελευταίο καιρό επικρατεί θα λέγαμε μία μικρή άνοδος στη Μέταλ μουσική κάτι το οποίο είναι ευχάριστο. Παρόλα αυτά, εμείς τη μουσική τη βλέπουμε προς το παρόν ως χόμπι, ως έναν τρόπο να ξεφύγουμε και να περάσουμε στον κόσμο το τι βιώνει αυτή η χώρα μέσα από τα τραγούδια και τους στίχους, έτσι ώστε να νιώσουν όλοι καλύτερα και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους με μεγαλύτερη ευχέρεια.
 

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Παρόλο που είναι τραγικό σαν γεγονός που συμβαίνει, προσπαθούμε να επιβιώσουμε μέσω της μουσικής μας και να καταφέρουμε να περάσουμε το δικό μας μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους, πως όλα τα προβλήματα λύνονται αρκεί να υπάρχει θέληση και προσπάθεια. Εξάλλου η κρίση είναι και εκείνη ένας ηχηρός παράγοντας για τη φαντασία μας, καθώς και εμπεριέχεται και στο όνομα του συγκροτήματος.
 

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, νεκρό ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Θα διαλέγαμε Jeff Hanneman, καθώς είναι από τους RiffMaster της Θρας Μέταλ. Θα διαλέγαμε επίσης Dimebag Darrel, καθώς αποτελεί ένα εξίσου   είδωλο της Θρας Μέταλ μουσικής. Επίσης θα θέλαμε να συνεργαστούμε με Machine Head και Lamb of God, καθώς αποτελούν και τις κύριες και πιο   αγαπημένες μας επιρροές.
 

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε σε τόσο μεγάλο κοινό. Παρόλα τα αρκετά lives που έχουμε στο δυναμικό μας σαν μπάντα εδώ στην Κρήτη, το   Schoolwave αποτελεί πάντα τον πιο ιδανικό τρόπο για την ανάδειξη των μαθητικών και φοιτητικών συγκροτημάτων.
 

To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Έλληνες: Παύλος Σιδηρόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τζίμης Πανούσης, Αγγελάκας, Ξύλινα Σπαθιά
Ξένοι: Metallica, Machine Head, Lamb of God, Pantera, Slayer
 

To Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Ελπίζουμε να υπάρξει εξέλιξη της μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα γιατί με τα συγκροτήματα και την προσπάθεια που γίνεται Πανελληνίως από κάθε Underground μπάντα, αξίζει στην Ελλάδα ένα καλύτερο Μουσικό μέλλον!

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Goodbye Bedouin
(28/07/2020)
ypogeio.gr
Pan Pan
Παναγιώτης Πανταζής
(15/07/2020)
ypogeio.gr
Hide N Seek
(The Basement Goes To Schoolwave)
(20/06/2017)
ypogeio.gr
Φοίβος Δεληβοριάς (1)
(23/04/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ