To ypogeio.gr

Eufonia

Basement Goes To Schoolwave

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα τρίτη. Το αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Eufonia (Heavy/Alternative Rock, μαθητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Το line-up της μπάντας είναι:
Γιάννης Ιωαννίδης, Drums, 16 χρονών
Γιώργος Ράπτης, Bass Guitar, 16 χρονών
Γιώργος Αλεξανδρίδης, Rhythm Guitar & Back Vocals, 17 χρονών
Χάρης Παπαδόπουλος, Lead Guitar,  17 χρονών
Δημήτρης Μαρκόπουλος, Lead Vocals, 17 χρονών
   Το συγκρότημα προϋπήρχε πριν από 3 χρόνια περίπου, με άλλο όνομα, άλλη σύνθεση και ρεπερτόριο. Αποφασίσαμε τον τελευταίο χρόνο ότι θέλουμε να δούμε πιο σοβαρά την όλη φάση, έτσι προέκυψαν οι απαραίτητες αλλαγές και ήρθε ο Γιάννης και ο Γιώργος Ρ.. Μπορόυμε να πούμε ότι «δημιουργηθήκαμε»το καλοκαίρι του ’17, γιατί θέλαμε να μπούμε στη διαδικασία να φτιάξουμε τον δικό μας ήχο, να αποκτήσουμε τη δική μας ταυτότητα. Τόπος δημιουργίας η τιμημένη Νεοχωρούδα.

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Τρώγαμε μακαρόνια με κιμά και καρμπονάρα στη Νεοχωρούδα και ψάχναμε για όνομα. Η πρώτη ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν του Γιάννη, άκουγε στο όνομα «Πράσινα Κουτάλια» και δε μας άρεσε ιδιαίτερα. Ο Χάρης πρότεινε το μικρό και ταπεινό «Σκοτεινό Σημάδι της Καταστροφής». Τελικά πετάγεται ο Μήτσος και λέει «Ρε μ@@@ες… Eufonia». Και έτσι έμεινε.

To Yπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
 Έχουμε καταλήξει ότι θα τον ονομάσουμε Heavy/Alternative Rock, χωρίς αυτό όμως να μας περιορίζει στο να μπλε΄ξουμε και να συνδυάσουμε διάφορους ήχους της Rock/Metal και όχι μόνο.

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το δυνατό μας σημείο πιστεύομε ότι είναι πως γουστάρουμε 100% αυτό που κάνουμε και έχουμε όρεξη να περνάμε χρόνο μαζί παίζοντας μουσική και όχι μόνο. Αν και μόλις ένα χρόνο μαζί έχουμε βρει τα πατήματά μας, αυτό που σίγουρα χρειαζόμαστε είναι να δέσουμε ακόμη παραπάνω τον ήχο μας και να αποκτήσουμε εμπειρίες μαζί για να ανέβουμε σκαλοπάτι.

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Δε θα λέγαμε ότι επηρεαζόμαστε από κάποιο συγκεκριμένο μουσικό είδος μπορεί για παράδειγμα να μας αρέσει μια μελώδια σε ένα λαϊκό κομμάτι και να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Αλλά σίγουρα ακούμε και επηρεαζόμαστε περισσότερο από πιο οικείους ήχους Rock/Alternative/Metal κλπ όπως οι
ΠΥΞ-ΛΑΞ  ή οι V.I.C. και ξένα συγκροτήματα όπως οι Led-Zeppelin και οι Ten years after.

 To Yπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Μέσα από αυτά που βλέπουμε και ακούμε καταλήγουμε να πιστεύουμε ότι, η μουσική βιομηχανία της χώρας επικεντρώνεται στη ποσότητα και όχι στην ποιότητα Ξέρουμε ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες ώστε να μπορούμε να έχουμε τη μουσική ως επάγγελμα στο μέλλον και να βιοποριστούμε μέσα από αυτή, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε θα μας εμποδίσει να κυνηγήσουμε αυτό που αγαπάμε και γιατί όχι όταν μας δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία να το κάνουμε επάγγελμα.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Δυστυχώς ή ευτυχώς η κρίση και η γενικότερη κατάσταση της χώρας μας επηρεάζει άμεσα, κυρίως βλέποντας τους γονείς μας να δυσκολεύονται στην καθημερινότητα τους. Ως αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας ψάχνουμε και ψαχνόμαστε στο ποιά θα πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Το σίγουρο είναι ότι θέλουμε να προσπαθήσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί συνολικά για το καλύτερο.

To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Θα λέγαμε τον Freddie Mercury, γιατί υπήρξε ένα φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής με απίστευτη φωνή και σκηνική παρουσία και σίγουρα τον συγκαταλέγουμε στους σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι, θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε μπροστά σε τόσο κοινό και ανυπομονούμε να έρθει αυτή η μέρα γεμάτοι με ενθουσιασμό,  έτοιμοι για μια εμπειρία ζωής.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Top-5  Ελλήνων:                                                    
5. Λαυρέντης Μαχαιρίτσας                                     
4. V.I.C. (Villagers of  Ioannina City)                    
3. Πυξ-Λαξ                                                              
2. Gus G                                                                  
1. Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Top-5 Ξένων:                              
5. Ed-Sheeran
4. Rainbow
3. Eric Clapton
2. Yngwie Malmsteen
1. Michael Jackson

To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Θα θέλαμε να μας ρωτήσετε ποιός είναι ο μέσος όρους ύψους στο συγκρότημα και σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις είμαστε στο 1,88.

Fb Page:https://www.facebook.com/eufoniabandofficialpage/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Tripnote
(The Basement Goes To Schoolwave)
(17/06/2017)
ypogeio.gr
Gioumourtzina
(08/04/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ