To ypogeio.gr

Hide N Seek

(The Basement Goes To Schoolwave)

 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα πέμπτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Hide N Seek (Hard Rock, Χανιά, μαθητικό σχήμα).

 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Καλώς σας βρήκαμε, λοιπόν...
Θοδωρής Καμπουράκης (17): φωνητικά, 1η κιθάρα
Νίκος Διγαλάκης (17): 2η κιθάρα
Μιχαήλ-Άγγελος Βλαζάκης (17): τύμπανα
Στέλιος Παπαδόπουλος (18): μπάσο

Η μπάντα μας υπάρχει απ' τα τέλη του 2012, δημιουργηθήκαμε μέσα στα πλαίσια του σχολείου μας, το οποίο τότε ήταν το μουσικό σχολείο Χανίων. Υπήρξε η ανάγκη για τη συμμετοχή του σχολείου σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του δήμου και επειδή δεν υπήρχε κάτι έτοιμο απ' το σχολείο το ίδιο, 4 παιδάκια πήραν την πρωτοβουλία να αναλάβουν την εκδήλωση. Να σημειωθεί βέβαια πως το σχολείο δεν μας βοήθησε ποτέ να εξελειχθούμε σαν σχήμα ούτε μας παρείχε την παραμικρή υποστήριξη από θέμα υποδομών όπως χώροι για πρόβες και λοιπά.

Το Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Hide n seek σημαίνει κρυφτό, να πω την αλήθεια όταν το διαλέξαμε δεν υπήρχε το κριτήριο να ταιριάζει με τον ήχο μας γιατί δεν είχαμε ήχο, παίζαμε μόνο διασκευές, οπότε διαλέξαμε κάτι το οποίο να ακούγεται καλά στα αυτιά μας.

Το Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Αυτό είναι ένα πολύ καλό ερώτημα, μάλλον θα μπορούσαμε να καταταχθούμε κάπου προς το alternative rock αλλά οχι με σιγουριά.

Το Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το δυνατοτερό μας σημείο πρέπει να είναι η τεράστια διαφορά που έχουμε μεταξύ μας, είμαστε τέσσερις τελείως διαφορετικοί άνθρωποι και αυτό έχει εμφανή επίδραση και στη μουσική που γράφουμε. Το χειρότερο πρέπει να είναι η έλλειψη οργάνωσης και σίγουρα σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ αν θέλουμε να φτάσουμε ψηλά.

Το Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Ίσως Cage The Elephant και Arctic Monkeys.

Το Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύτε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Για την ώρα θέλουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε και να το εξελίξουμε όσο μπορούμε. Έπειτα, αν θα μπορούσαμε να το πάμε επαγγελματικά στην Ελλάδα, ωραίο θα ήταν, πολύ ωραίο αλλά δύσκολο. Στην Ελλάδα για να ζήσεις απ' τη μουσική δεν μπορεός να παίζεις αυτό που σου αρέσει εκτός αν γουστάρεις σκυλάδικο.

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Είναι σίγουρα άσχημο, ανέσεις του παρελθόντος εξανεμίζονται αλλά θα περάσει, μπορεί να μη ζήσουμε να το βιώσουμε αλλά θα περάσει.

Το Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Αrctic Monkeys γιατί τελευταία προσπαθούμε να κάνουμε τη σκηνική μας παρουσία ποιο δυναμική και αυτοί αυτό το κατέχουν.

Το Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι αυτή θα είναι η πρώτη μας φορά μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είναι στο Schoolwave γιατί δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για μπάντες της ηλικίας μας. 

Το Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Ελληνες:

Planet Of Zeus
Παύλος Σιδηρόπουλος
Διονύσης Σαββόπουλος 
Γιάννης Αγγελάκας
Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Ξενοι:

Αlex Τurner
Βrian Μay
Jimmy Page
Freddie Mercury
David Gilmour


Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε οτιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Ευχαριστούμε και εμείς με τη σειρά μας, δυστυχώς δεν έχουμε κάτι να προσθέσουμε.

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/hidenseekbandchania/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Strawberry Pills Analyzed
(A Video Interview)
(19/11/2020)
ypogeio.gr
Logout
(18/11/2020)
ypogeio.gr
LOU
Ελένη Παπαλίτσα
(04/05/2019)
ypogeio.gr
Playground Theory
(13/11/2015)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ